Lege promulgată: Foştii demnitari PCR nu pot beneficia de Legea recunoştinţei

Lege promulgată: Foştii demnitari PCR nu pot beneficia de Legea recunoştinţei

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului - Lupeni - august 1977 nr.341/2004, care prevede că foştii demnitari PCR nu beneficiază de prevederile acesteia.

"De prevederile prezentei legi nu beneficiază persoanele care sunt dovedite că în perioada 1945 - 1989 au deţinut cel puţin o demnitate sau o funcţie de conducere în cadrul organelor de conducere la nivel local, regional sau naţional ale Partidului Comunist Român. De prevederile prezentei legi nu beneficiază persoanele care sunt dovedite că în perioada 1945 - 1989 au deţinut cel puţin o demnitate sau o funcţie de conducere în cadrul organelor de conducere la nivel local, regional sau naţional ale gărzilor patriotice", stipulează legea.

Potrivit acesteia, persoanele care solicită eliberarea certificatului depun, odată cu cererea, o declaraţie pe propria răspundere autentificată că nu se încadrează în prevederile menţionate, sub sancţiunea legii penale.

În cazul anulării unui certificat, Secretariatul de stat responsabil va propune preşedintelui României retragerea titlului atribuit în baza acestuia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”