Legenda hollywoodiană Zsa Zsa Gabor a murit la vârsta de 99 de ani

Legenda hollywoodiană de origine ungară Zsa Zsa Gabor, cunoscută mai mult pentru viața sa sentimentală decât pentru cariera sa cinematografică, a murit duminică la vârsta de 99 de ani în urma unui atac de cord, a informat al nouălea său soț, Frederic von Anhalt, citat de AFP.

Vizibil afectat, von Anhalt, 73 de ani, a declarat că Zsa Zsa Gabor a murit în casa sa, înconjurată de familie și prieteni. "Toată lumea a fost acolo. Nu a murit singură", a precizat acesta.

Cei doi și-au unit destinele în 1986, acesta fiind cel mai îndelungat mariaj al actriței.

Născută la 6 februarie 1917 la Budapesta, Zsa Zsa Gabor, pe numele său real Sari Gabor, a avut două surori, Magda și Eva, cea din urmă devenind celebră în anii '60 pentru rolul său din serialul de televiziune "Green Acres".

După ce a câștigat titlul de Miss Ungaria în 1936, Zsa Zsa a venit să-și încerce norocul la Hollywood, unde a jucat în zeci de filme și seriale de televiziune, printre care "Moulin Rouge", de John Huston (1952), și "Touch of Evil", de Orson Welles (1958).

Actrița este însă cel mai bine cunoscută pentru problemele sale juridice, pentru scandalurile financiare în care a fost implicată, dar și pentru stilul luxos de viață și pentru cele nouă mariaje.

În autobiografia sa "One Lifetime is Not Enough" ("O viață nu este de ajuns"), publicată în 1993, Zsa Zsa Gabor a povestit că și-a pierdut virginitatea la 15 ani cu Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne.

De asemenea, ea a pretins că a avut aventuri cu Sean Connery și cu Frank Sinatra, dar a refuzat avansurile lui John F. Kennedy, Elvis Presley, John Huston și Henry Fonda.

În 1947, Zsa Zsa Gabor a avut o fiică, Francesca Hilton, cu al doilea soț, magnatul hotelier Conrad Hilton, străbunicul vedetei Paris Hilton.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

2 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

3 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

4 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…

5 Stelian Tănase intră tare la Băsescu: Secu l-a reactivat pe Petrov