Leon Dănăilă: Tehnocrația este bună, dar este prea limitată

Leon Dănăilă: Tehnocrația este bună, dar este prea limitată

Tehnocrația este bună, dar este prea limitată, iar fără politică nu se pot aplica legi generale în niciun domeniu, a declarat luni academicianul Leon Dănăilă, propus candidat la Senat pe listele PNL în București.

 "Fără politică nu se pot aplica niște legi generale în niciun domeniu. Tehnocrația este bună, dar este prea limitată. Oamenii politici au vederi mai mari, includ și tehnocrația, dar și politica, vederea în general în ansamblul activității unui individ, care este obligat să depună niște eforturi pentru a învăța și pe ceilalți. Din cauza aceasta, politica este foarte bună, este o școală pentru mine pentru a aplica ceea ce în practică am făcut, în practica neurochirurgicală. Sper că am făcut în practica neurochirurgicală cum niciun alt medic nu a făcut în țara noastră", a spus Dănăilă, după ce a participat la ședința Biroului Politic Național al PNL.

El și-a exprimat speranța că va face o conexiune foarte bună între politică și activitatea profesională.

"Având o activitate profesională foarte intensă și fiind un exemplu sper că și în politică să ia mulți exemplul de la felul cum mi-am condus eu secția, dar și activitatea neurochirurgicală", a afirmat medicul.

Leon Dănăilă a arătat că prin activitatea sa a vrut să demonstreze că în România sunt oameni de știință, chiar cu salarii mediocre, mici, care pot face performanță la nivel internațional.

"Cercetarea costă foarte mult, m-a costat foarte mult și faptul acesta m-a făcut să vând și mașina'', a mai spus Leon Dănăilă.

La rândul său, președintele PNL București, Cristian Bușoi, a arătat că Leon Dănăilă este o personalitate.

"Dl academician este una dintre personalitățile de la care avem foarte mult de învățat și din experiența căruia putem să aflăm foarte multe lucruri. (...) Cred că în postura domniei sale în Parlamentul României experiența, expertiza, modestia, felul în care înțelege sistemul de sănătate din România ne vor fi extrem de folositoare pentru a schimba lucrurile în bine. Prezența domniei sale este și un semn simbolic că PNL apreciază valoarea pentru că dl academician Leon Dănăilă chiar dacă nu a avut niciodată puterea unui politician a făcut mai multe pentru România decât a făcut majoritatea politicienilor, îmi pare rău să o spun, sigur că mă includ în această categorie, în comparație cu personalitatea uriașă a dlui academician Dănăilă majoritatea politicienilor par mediocri", a declarat Bușoi.

Potrivit acestuia, Dănăilă "nu este, nu va deveni un om politic și nu va intra în lupta de zi cu zi cu care România s-a obișnuit".

"Va rămâne dedicat meseriei, științei și ajutării oamenilor pe care îi îngrijește încă în fiecare zi, dar în momentul în care va fi în Parlament va fi extrem de folositor, fiindcă are experiența, expertiza, motivația și mai ales autoritatea morală uriașă ca să impună anumite linii pe care noi toți trebuie să le urmăm", a susținut Bușoi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale