Lewa, ameninţat cu moartea! Plecarea la Barcelona i-a supărat pe fanii extremişti ai bavarezilor

Lewa, ameninţat cu moartea! Plecarea la Barcelona i-a supărat pe fanii extremişti ai bavarezilor

Robert Lewandowski pleacă de la Bayern după 8 ani magnifici. Din primăvară tot încerca polonezul să părăsească Bavaria, nu pentru că ar fi fost probleme pe plan sportiv, ci pentru că s-a considerat jignit de atitudinea conducătorilor.

„Era mea la Bayern a luat sfârşit. Nu văd nicio posibilitate de a continua să joc pentru acest club, după ce s-a întâmplat în ultimele luni. Un transfer ar fi benefic pentru ambele părţi. Cred că Bayern nu mă va opri”, a spus Lewa în luna mai, însă aşteptarea sa a durat mai mult decât a crezut, până zilele trecute, când ambele cluburi – Barcelona şi Bayern – au anunţat acordul de principiu.

De la ce a plecat supărarea golgheterului polonez? Impresarul Pini Zahavi a dezvăluit: „Vă spun o mică anecdotă din ultimul an. M-am întâlnit cu Oliver Kahn (preşedintele lui Bayern), Hasan Salihamidzic (director sportiv) şi Marco Neppe (director tehnic) la München. I-am întrebat: «Ce spuneţi despre prelungirea contractului lui Robert?». Răspunsul lor? TĂCERE! Nici da, nici nu, nici poate, nimic”.

Iar negocierile pentru Erling Haaland, golgheterul rivalei Borussia Dortmund, au pus capac supărării lui Lewa. A înţeles că echipa vrea să îl înlocuiască şi a decis că nu mai e loc de întoarcere.

„Ceva a murit în mine“

„Vreau doar să plec de la Bayern. Loialitatea şi respectul sunt cele mai importante lucruri pentru mine. Ceva a murit în mine, vreau să plec pentru că îmi doresc mai multe emoţii în viaţă. Nu putem trece peste, e prea mult”, a dat el semnalul în presa poloneză.

Se teme pentru el şi pentru familie

Lewandowski s-a prezentat la reunirea lotului lui Bayern, chiar dacă la un momentdat a ameninţat că va intra în grevă. Şi-a lăsat familia la Palma de Mallorca, unde au petrecut cu toţii vacanţa, şi s-a întors la München. Atacantul a preferat să acţioneze aşa deoarece s-a temut pentru soţia şi cei doi copii ai lor, după ce a primit ameninţări cu moartea din partea suporterilor lui Bayern, conform presei poloneze.

Cifrele transferului

9 milioane de euro net pe an va încasa Lewa la Barça.

Are contract până în 2025, cu opţiune de prelungire pe încă un sezon.

45 de milioane de euro pentru transfer, plus alte 5 milioane în funcţie de performanţe va primi Bayern de la Barcelona.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani