'Liar Liar', un cântec anti-Theresa May al grupului Captain Ska, a devenit hit în Marea Britanie

'Liar Liar', un cântec anti-Theresa May al grupului Captain Ska, a devenit hit în Marea Britanie

"Liar Liar", un cântec care o acuză pe premierul britanic Theresa May că spune o minciună după alta a devenit un succes în Marea Britanie, fiind pe punctul de a termina săptămâna pe primul loc în topul vânzărilor, în condițiile în care este boicotat de marile posturi de radio, relatează AFP.

Sursa foto: Captain SKA / Facebook

"Este o mincinoasă, mincinoasă, nu, nu putem avea încredere în ea, nu, nu, nu, nu", cântă grupul londonez Captain Ska, în ceea ce este pe cale să devină hitul campaniei electorale pentru alegerile legislative de la 8 iunie.

Cu peste un milion de vizualizări pe YouTube și peste 30.000 de descărcări în cinci zile, "Liar Liar" a urcat până pe locul al treilea al vânzărilor și are șanse să ajungă vineri pe locul întâi, au indicat topurile britanice miercuri.

Cântecul conține extrase din discursul lui Theresa May în care ea spune că vrea "o țară care nu funcționează numai pentru privilegiați" și în care dă asigurări că nu va declanșa alegeri anticipate, ceea ce în cele din urmă s-a întâmplat.

"Succesul cântecului nostru arată până în ce punct oamenii s-au săturat de acest guvern al bogaților pentru bogați", a comentat grupul pe pagina sa de Facebook.

Profitul obținut din descărcarea piesei va fi vărsat băncilor de alimente și mișcării "The People's Assembly Against Austerity". Aceasta este un reprezentant al grupului, care nu este sub contract cu o casă de discuri.

"Asta arată până în ce punct industria muzicală a devenit apolitică", a declarat Jake Painter, un membru al grupului, care le-a cerut oamenilor să manifesteze și să sărbătorească vineri, în fața sediului BBC.

Ca și alte mari posturi de radio, BBC refuză să difuzeze cântecul. "Regulile noastre de funcționare ne obligă să rămânem imparțiali și Marea Britanie se află în prezent în perioadă electorală", a explicat un purtător de cuvânt al BBC.

"Faptul că BBC și alți difuzori ne cenzurează cântecul spune că oamenii nu-și pot exprima punctul de vedere politic prin intermediul culturii populare", și-a exprimat regretul Jake Painter.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...