Liberalii anulează un eveniment de ziua partidului: PNL e concentrat pe soluţionarea grevei din Educaţie

Liberalii anulează un eveniment de ziua partidului: PNL e concentrat pe soluţionarea grevei din Educaţie

Liberalii au anunţat că anulează un eveniment care trebuia să aibă loc miercuri, la Sala Sporturilor din judeţul Argeş, argumentând că „PNL este concentrat pe soluţionarea grevei din Educaţie” în prezent.

FOTO Inquam Photos

„Evenimentul național care urma să aibă loc in după-amiaza zilei de 24 mai la Sala Sporturilor din județul Argeș se amână din motive obiective. PNL este concentrat pe soluționarea grevei din educație. Evenimentul va fi reprogramat pentru o dată ulterioară tot în județul Argeș”, a transmis PNL, anunțând că președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, și secretarul general al PNL, ministrul de Interne, Lucian Bode, împreună cu alți lideri din conducerea PNL vor participa doar la evenimentul de la Vila Florica, în Ștefănești, județul Argeș, miercuri, 24 mai, de la ora 9.00.

Premierul Nicolae Ciucă a explicat, marți, la sediul Guvernului, că va continua dialogul cu sindicatele din Educație , subliniind însă că o parte dintre măsurile solicitate nu pot fi puse în practică în acest moment.

„Mă angajez personal, am discutat şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Marcel Ciolacu, astăzi vom continua dialogul, vom avea întâlniri cu asociaţia părinţilor, cu asociaţia elevilor şi vom face în aşa fel încât, pe bază de dialog, să rezolvăm problema, făcând încă o dată apel şi la liderii de sindicat şi la cadrele didactice să înţeleagă măsurile pe care noi le-am luat", a mai explicat premierul, amintind că legile Educației au fost votate de Parlament și trebuie să producă efecte începând cu anul școlar viitor.

Nicolae Ciucă a mai arătat că a fost decalat „întreg procesul de elaborare a Legii salarizării prin care se elimină inechităţile şi se aduce învăţământul pe locul care i se cuvine”.

Am găsit, de asemenea, resurse să putem să asigurăm acei bani, acele bonificaţii pentru debutanţi în învăţământ. (...) Este în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern, proiectul de ordonanţă de urgenţă. Am înţeles problemele personalului nedidactic şi auxiliar”, a mai spus Ciucă.

Premierul a mai susținut că o majorare a cheltuielilor în prezent ar afecta inclusiv fondurile europene, Guvernul având o țintă de deficit care trebuie îndeplinită.

Sindicatele din Educaţie continuă marţi greva generală şi ameninţă că vor ieşi masiv în stradă, dacă Executivul nu vine cu propuneri care să soluţioneze problemele cu care aceştia se confruntă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante