Liberalii sesizează Curtea Constituţională în privinţa legii care instituie superimunitatea pentru judecătorii CCR

Liberalii sesizează Curtea Constituţională în privinţa legii care instituie superimunitatea pentru judecătorii CCR

PNL va sesiza Curtea Constituţională a României (CCR) cu privire la modificările aduse Legii 97/1992 privind organizarea şi funcţionarea CCR, prin care a fost instituit "un nou regim" al imunităţii judecătorilor constituţionali, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionel Dancă.

"Observăm faptul că majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR a adoptat o conduită legislativă prin care urmăreşte ademenirea unor importante categorii profesionale cu privilegii de tipul superimunităţilor. Amintim, în acest context, adoptarea unui amendament similar în cadrul dezbaterilor pentru modificarea Legilor Justiţiei pentru instituirea unui regim de imunităţi în cazul magistraţilor", precizează Dancă într-un comunicat al PNL remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, nu a existat nicio revendicare publică din partea judecătorilor Curţii Constituţionale cu privire la acest subiect al imunităţilor.

"Considerăm că majoritatea PSD-ALDE-UDMR urmăreşte să-i facă părtaşi, împotriva voinţei lor, pe judecătorii Curţii Constituţionale în campania desfăşurată în ultima perioadă pentru alterarea principiului egalităţii în faţa legii. Avem încredere că membrii Curţii Constituţionale se vor delimita de astfel de acţiuni toxice şi nu vor judeca în baza eventualelor avantaje, ci a literei şi spiritului Constituţiei, dovedindu-şi imparţialitatea, echilibrul şi corectitudinea", afirmă el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”