Licența ziarului independent rus Novaia Gazeta a fost anulată: „O lovitură politică”

Licența ziarului independent rus Novaia Gazeta a fost anulată: „O lovitură politică”

O instanță rusă a revocat, luni, licența de presă a ziarului Novaia Gazeta, după ce autoritatea de monitorizare a presei din Rusia, Roskomnadzor, a învinuit publicația că nu a oferit documente legate de o schimbare de proprietate în anul 2006, relatează Reuters .

Ziarul independent rus Novaia Gazeta a fost înființat în anul 1993. Foto: Arhivă

În fața instanței, redactorul-șef Dmitri Muratov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a afirmat că hotărârea a fost „o lovitură politică, fără nici cel mai mic temei juridic".

În plus, redactorul-șef a afirmat că publicația va face apel.

Novaia Gazeta, un pilon al scenei media din Rusia încă de la fondarea sa în anul 1993, cu bani proveniți din premiul Nobel pentru Pace oferit ultimului lider al URSS Mihail Gorbaciov, și-a întemeiat o nișă ca principal organ de investigație din Rusia, în timp ce libertățile presei au fost treptat reduse.

În luna martie, ziarul și-a întrerupt operațiunile în Rusia după ce a fost atenționat că a încălcat legile recent adoptate, care impun o cenzură strictă a relatării conflictului din Ucraina.

De atunci, personalul a creat un nou organ de presă online în Europa, ale cărui publicații au fost blocate de autoritățile ruse.

Dmitri Muratov a condus, sâmbătă, cortegiul funerar al fostului președinte sovietic, Mihail Gorbaciov, finanțatorul și prietenul său.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu