Liderul ANR, Marian Munteanu: Vrem să avem capacitatea de a guverna singuri într-un an de zile

Liderul ANR, Marian Munteanu: Vrem să avem capacitatea de a guverna singuri într-un an de zile

Președintele Alianței Noastre România (ANR), Marian Munteanu, speră că formațiunea politică pe care o conduce va ajunge în maxim un an și jumătate să aibă capacitatea de a guverna singură țara. El a declarat, sâmbătă, la Botoșani, că obiectivul partidului său este de a avea structuri în fiecare cătun din România.

"Obiectivul nostru este ca într-un termen rezonabil să ajungem la cu totul și cu totul altă dimensiune. Gândiți-vă că în doar trei luni de zile am acoperit aproape integral țara. Într-un an de zile dăm cu ei de pământ de nu se văd. Vrem să avem capacitatea de a guverna singuri. Noi acum avem resurse umane suficiente pentru a asigura și două guverne, oameni de mare competență și de mare calitate, dar nu-i suficient asta. Ca să poți să pui problema guvernării trebuie să dispui de structuri organizate în întreg teritoriul național", a afirmat Munteanu.

Liderul ANR susține că, pe termen scurt, ținta partidului este de a accede în Parlament și de a face opoziție viitoarei puteri politice din România.

"Noi ne dorim ca în Parlament să determinăm adoptarea câtorva măsuri legislative și executive care sunt nenegociabile. Noi nu suntem UDMR. Noi nu facem jocuri dintr-astea. Pe noi ne interesează temele noastre și dacă nu se va găsi vreo înțelegere în celelalte zone politice nu o să facem niciun fel de concesie. Noi încercăm să obținem, să-i determinăm să se ia câteva măsuri", a adăugat Marian Munteanu.

El precizează că ANR va reprezenta o "nouă construcție politică" care să fie "o alternativă serioasă la debandada politico-administrativă" din România.

"Ne străduim să oferim o alternativă serioasă la debandada politico—administrativă care de 20 și ceva de ani a ținut țara asta în loc și nu numai că a ținut-o în loc, dar a tras-o înapoi. Cred că trebuie echilibrate lucrurile. E nevoie ca în Parlament să intre și oameni cinstiți. Avem nevoie de oameni competenți. Cred că ne-am săturat cu toții de aceiași indivizi care se perindă cu toții de atâția ani și din patru în patru ani vin cu niște promisiuni mincinoase. Acum este un moment în care se poate începe o construcție. Nu este vorba aici doar de voturi, doar de campanie electorală, ci de începutul unei construcții care să ofere României o instituție politică serioasă, democrată, creștin—democrată, care să apere valorile noastre identitare și drepturile noastre patrimoniale în această țară, pe care, vedeți, că le neglijează sistematic conducătorii de până acum ai României. Pe scurt, este timpul să mai schimbăm din acești conducători, să ne recuperăm pământurile care au fost vândute, să ne recuperăm resursele, să oprim jaful și tăierile de păduri, să salvăm educația din mâna unor oameni incompetenți care ne distrug sufletește copiii și au creat debandadă și brambureală în învățământul românesc", a afirmat Munteanu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul Rusiei? / Noi amănunte despre lectorul universitar mort într-un accident de bicicletă la doar 47 de ani

2 O imagine care ar trebui să dea fiori rușilor...

3 Baronul PSD Arsene, prins între 2 grupări de interlopi în Italia?

4 Sorana Cîrstea a dezvăluit secretul transformării ei: Declarații tari după parcursul din America

5 Un adevăr crunt din Ucraina...