Liderul grupului PPE din PE, Manfred Weber, a cerut suspendarea dreptului de vot al Fidesz

Liderul grupului PPE din PE, Manfred Weber, a cerut suspendarea dreptului de vot al Fidesz

Manfred Weber, candidatul cap de listă al Partidului Popular European (PPE) la viitoarele alegeri europene, a cerut oficial miercuri ca partidului ungar Fidesz să-i fie suspendat temporar dreptul de vot pe fondul preocupărilor că desconsideră statul de drept, au declarat participanţi la o reuniune a comitetului politic al PPE, relatează Reuters.

Weber, care a făcut această declaraţie la comitetul politic al PPE care urmează să voteze miercuri în privinţa suspendării sau a excluderii partidului premierului ungar Viktor Orban, a mai spus că un comitet format din trei persoane ar trebui înfiinţat pentru a evalua legăturile dintre Fidesz şi grupul PPE din Parlamentul European.

"Vom înfiinţa un comitet de evaluare, format din trei persoane, prezidat de (fostul preşedinte al Consiliului European) Herman Van Rompuy. Verdictul final al lui Van Rompuy va avea o enormă relevanţă politică", a spus el.

Informaţia a fost confirmată pentru dpa şi de membra comitetului politic Esther de Lange.

Suspendarea ar urma să fie în vigoare până când un comitet al "înţelepţilor", condus de Herman van Rompuy, va decide că Fidesz a îndeplinit criteriile pentru o ridicare a măsurii.

Până atunci, potrivit dpa, Fidesz nu va putea lua parte la chestiuni de partid, precum întâlniri sau voturi ale conducerii.

Formaţiunile conservatoare din Germania, Uniunea creştin-democrată şi Uniunea creştin-socială, susţin propunerea de suspendare, care urmează a fi votată în cursul zilei de miercuri, mai notează dpa.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria