Liderul grupului PPE din PE, Manfred Weber, a cerut suspendarea dreptului de vot al Fidesz

Liderul grupului PPE din PE, Manfred Weber, a cerut suspendarea dreptului de vot al Fidesz

Manfred Weber, candidatul cap de listă al Partidului Popular European (PPE) la viitoarele alegeri europene, a cerut oficial miercuri ca partidului ungar Fidesz să-i fie suspendat temporar dreptul de vot pe fondul preocupărilor că desconsideră statul de drept, au declarat participanţi la o reuniune a comitetului politic al PPE, relatează Reuters.

Weber, care a făcut această declaraţie la comitetul politic al PPE care urmează să voteze miercuri în privinţa suspendării sau a excluderii partidului premierului ungar Viktor Orban, a mai spus că un comitet format din trei persoane ar trebui înfiinţat pentru a evalua legăturile dintre Fidesz şi grupul PPE din Parlamentul European.

"Vom înfiinţa un comitet de evaluare, format din trei persoane, prezidat de (fostul preşedinte al Consiliului European) Herman Van Rompuy. Verdictul final al lui Van Rompuy va avea o enormă relevanţă politică", a spus el.

Informaţia a fost confirmată pentru dpa şi de membra comitetului politic Esther de Lange.

Suspendarea ar urma să fie în vigoare până când un comitet al "înţelepţilor", condus de Herman van Rompuy, va decide că Fidesz a îndeplinit criteriile pentru o ridicare a măsurii.

Până atunci, potrivit dpa, Fidesz nu va putea lua parte la chestiuni de partid, precum întâlniri sau voturi ale conducerii.

Formaţiunile conservatoare din Germania, Uniunea creştin-democrată şi Uniunea creştin-socială, susţin propunerea de suspendare, care urmează a fi votată în cursul zilei de miercuri, mai notează dpa.AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut