Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat miercuri tirurile unui nou sistem de lansare de rachete (KCNA)

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat miercuri testul unui nou sistem de tiruri cu rachete multiple, a anunţat agenţia nord-coreeană de stat KCNA, preluată de AFP.

Kim Jong Un "a condus un tir de încercare al unui sistem de lansare multiplă de rachete ghidate de mare calibru pe 31 iulie", a relatat KCNA.

Coreea de Sud a anunţat miercuri dimineaţă că Phenianul a lansat două "rachete balistice", la câteva zile după tiruri cu două proiectele cu rază scurtă de acţiune pentru a protesta împotriva manevrelor militare comune prevăzute de Seul şi Washington.

Liderul nord-coreean "şi-a exprimat în mod repetat satisfacţia privind rezultatul testului" şi a mulţumit oamenilor de ştiinţă şi personalului care a "construit un alt sistem magnific de lansare multiplă de rachete în stil coreean", potrivit KCNA.

Agenţia nu a furnizat detalii privind sistemul de lansare în chestiune.

În luna iunie, Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump au convenit, în timpul unei întâlniri organizate din scurt în Zona demilitarizată care divizează peninsula coreeană, să reia discuţiile privind programul nuclear al Phenianului.

Acest angajament nu s-a concretizat însă pentru moment, iar Coreea de Nord a avertizat recent că procesul ar putea eşua dacă manevrele comune prevăzute pentru luna august împreună cu Coreea de Sud vor avea loc.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon / Serviciile secrete din NATO ar fi avertizat în legătură cu un „incident de securitate potențial cu impact…

2 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

3 Să sperăm că aceste lucruri nu se vor adeveri

4 Așa o fi?

5 SUSPECT / Decizie ciudată în China: Șapte nave de croazieră sunt aduse în Wuhan pentru găzduirea medicilor și as…

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă