Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat miercuri tirurile unui nou sistem de lansare de rachete (KCNA)

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat miercuri tirurile unui nou sistem de lansare de rachete (KCNA)

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat miercuri testul unui nou sistem de tiruri cu rachete multiple, a anunţat agenţia nord-coreeană de stat KCNA, preluată de AFP.

Kim Jong Un "a condus un tir de încercare al unui sistem de lansare multiplă de rachete ghidate de mare calibru pe 31 iulie", a relatat KCNA.

Coreea de Sud a anunţat miercuri dimineaţă că Phenianul a lansat două "rachete balistice", la câteva zile după tiruri cu două proiectele cu rază scurtă de acţiune pentru a protesta împotriva manevrelor militare comune prevăzute de Seul şi Washington.

Liderul nord-coreean "şi-a exprimat în mod repetat satisfacţia privind rezultatul testului" şi a mulţumit oamenilor de ştiinţă şi personalului care a "construit un alt sistem magnific de lansare multiplă de rachete în stil coreean", potrivit KCNA.

Agenţia nu a furnizat detalii privind sistemul de lansare în chestiune.

În luna iunie, Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump au convenit, în timpul unei întâlniri organizate din scurt în Zona demilitarizată care divizează peninsula coreeană, să reia discuţiile privind programul nuclear al Phenianului.

Acest angajament nu s-a concretizat însă pentru moment, iar Coreea de Nord a avertizat recent că procesul ar putea eşua dacă manevrele comune prevăzute pentru luna august împreună cu Coreea de Sud vor avea loc.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...