Liderul prorus din Herson, care spunea că București este pământ rusesc, a murit

Liderul prorus din Herson, care spunea că București este pământ rusesc, a murit

Kirill Stremousov, șeful adjunct al regiunii Herson din sudul Ucrainei, instalat de Rusia, a murit miercuri într-un accident de mașină, au informat agențiile de presă de stat ruse, citând oficiali locali susținuți de Rusia, scrie Reuters.

Stremusouv spunea ca Bucureștiul ar fi pământ rusesc

Stremousov era cel mai cunoscut lider al autorităților de ocupație rusești din Herson. În urmă cu o lună, Stremousov spunea că București este pământ rusesc. Acesta s-a remarcat și când îi îndemna pe locuitorii din regiunea pe care o administrează să-și păstreze calmul în fața războiului, în timp ce el stătea la un hotel de cinci stele în Rusia.

La sfârșitul lunii august el a fost pe larg ridiculizat pe rețelele sociale, inclusiv cele rusești, după ce a vorbit despre „contraofensiva” Rusiei. „Când ne retragem de fapt înaintăm”, spunea acesta.

Rusia construiește „dinți de dragon“ în jurul orașului Mariupol

Rusia a început să construiască structuri antitanc defensive cunoscute sub numele de „dinți de dragon“ în jurul orașului ocupat Mariupol, din sudul Ucrainei, potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie. Raportul se referă la construcții de structuri defensive în teritoriile ocupate de Rusia. Rusia a început să construiască astfel de structuri în jurul orașului Mariupol. Ministerul britanic al Apărării precizează că aceste structuri au fost probabil instalate între Mariupol și satul Nikolskoye, și din nordul Mariupol până în satul Starîi Krîm din regiunea Donețk.

„Rusia își întărește liniile în zonele de ocupație“, a spus ministerul. Potrivit informațiilor, Rusia își întărește pozițiile în toate teritoriile ocupate, inclusiv în regiunile Zaporojie și Herson. Această acțiune sugerează că Rusia face eforturi semnificative pentru a pregăti o apărare cât mai puternică în spatele liniei frontului actual, în scopul de a împiedica un avans rapid al forțelor ucrainene. Înaltul oficial ucrainean pentru regiunea estică Lugansk afirmă că trupele continuă să avanseze în ciuda unui număr uriaș de rezerve rusești sosite în zonă, potrivit CNN.

Serghei Gaidai, șeful administrației militare din regiunea Lugansk, a declarat la televiziunea ucraineană că forțele armate avansează, dar „trebuie ținut cont de faptul că există anumite particularități ale regiunii Lugansk: trupele rusești de ocupație au reușit să aducă acolo un număr uriaș de rezerve, au reușit să construiască structuri defensive, au minat o zonă foarte mare, așa că avansul este destul de precaut”.

Trupele ucrainene au început să sondeze regiunea Lugansk în septembrie, după o avansare rapidă în regiunea Harkov.

Gaidai a adăugat că „rușii încearcă să facă niște acțiuni contraofensive de neînțeles. Există un număr foarte mare de proaspeți mobilizați.

El a prezis că rușii vor avea pierderi grele pe măsură ce luptele din zona din jurul Svatove și Kreminna vor continua.

Peste 700 de soldați ruși, uciși marți

Statul major al forțelor armate ucrainene afirmă că aproximativ 780 de soldați ruși au fost uciși marți, ridicând astfel bilanțul total estimat la peste 77.000. Potrivit aceleiași surse, alte 15 tancuri, 12 vehicule militare blindate și șapte drone au fost distruse în ultimele 24 de ore.

Gaidai a declarat că civilii au rămas în așezările recent eliberate, în ciuda eforturilor oficiale de a-i convinge să se mute, pe fondul bombardamentelor constante din partea rușilor.

„Oamenii rămân în unele așezări eliberate, indiferent de modul în care încercăm să îi convingem. Uneori sunt de acord să plece atunci când văd că a fost lovită casa vecinului lor. Frica prevalează asupra încăpățânării”, a spus el.

Rusia a lansat, ieri dimineață, mai multe drone kamikaze asupra regiunii ucrainene sud-estice Dnipropetrovsk, rănind mai multe persoane și avariind instalații civile, a declarat șeful administrației militare regionale, potrivit Serviciului ucrainean al Europei Libere. „Ocupanții au atacat masiv zona cu drone kamikaze. Apărarea noastră aeriană a distrus cinci. De asemenea, au atacat cu drone orașul Nipru, vizând o întreprindere logistică. Patru angajați au fost răniți, trei dintre ei se află în stare gravă la spital”, a declarat guvernatorul Valentin Reznichenko. Forțele ruse au bombardat, de asemenea, districtul Nikopol din regiune cu rachete Grad și artilerie grea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro