Liga Arabă declară mișcarea libaneză Hezbollah drept grupare "teroristă"

Liga Arabă declară mișcarea libaneză Hezbollah drept grupare "teroristă"

Miniștrii de externe arabi reuniți vineri la sediul Ligii Arabe din Cairo au clasat drept grupare 'teroristă' mișcarea libaneză șiită Hezbollah, a anunțat un diplomat din Bahrein care a citit presei o rezoluție a organizației, relatează AFP. Libanul și Irakul au manifestat 'rezerve' cu privire la decizia miniștrilor, a precizat diplomatul din Bahrein, Wahid Moubarak Sayar, a cărui țară deține președinția rotativă a Consiliul de Cooperare al Golfului (CCG).

De la începutul lunii martie, cele șase monarhii din Consiliul de Cooperare al Golfului — Arabia Saudită, Qatar, Bahrein, Kuweit, Emiratele Arabe Unite și Omanul—, toate state membre ale Ligii Arabe, au luat o decizie similară.

La începutul lunii ianuarie, regatul Bahrein a anunțat că a 'destructurat' o celulă 'teroristă' care ar avea legături cu Gardienii Revoluției din Iran și cu Hezbollah. Celula a plănuit 'mai multe atentate cu explozibili', potrivit Ministerului de Interne din Bahrein.

SUA, Canada și Australia consideră de asemenea această mișcare drept organizație 'teroristă', brațul său armat fiind clasificat la fel de către UE.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…