Lista celor mai neobișnuite proprietăți ale ducatului Cornwall, moștenite de actualul prinț de Wales de la tatăl său

Lista celor mai neobișnuite proprietăți ale ducatului Cornwall, moștenite de actualul prinț de Wales de la tatăl său

Proaspătul prinț de Wales, fostul duce de Cambridge William primește de la tatăl său, devenit rege al Marii Britanii, proprietățile Ducatului de Cornwall, a căror valoare este estimată la 1,2 miliarde de lire sterline.

Prințul de Wales moștenește ducatul de Cornwall de la tatăl său FOTO Getty Images

Daily Mail enumeră cele mai neobișnuite proprietăți ale Ducatului de Cornwall transferate de regele Charles către primul său născut William, actualul prinț de Wales și succesorul său la tron.

Insulele Pinguinilor

Ducatul deține majoritatea celor peste 200 de insule și stânci Scilly din largul coastei Cornish, inclusiv aproape o treime din casele de pe cele cinci insule locuite: St Mary's, Tresco, St Martin's, St Agnes și Bryher. Turismul reprezintă mai mult de 85% din economia locală, vizitatorii fiind atrași de foci, delfini, pinguini și flori rare. Isles of Scilly Wildlife Trust plătește Ducatului o chirie de o singură narcisă pe an.

Arhipeleagul Scilly din Marea Britanie FOTO SHUTTERSTOCK

Arhipeleagul Scilly din Marea Britanie FOTO SHUTTERSTOCK

O închisoare de categoria C

Printre terenurile de 70.000 de acri ale Ducatului din Devon se numără și domeniul închisorii Dartmoor, unde au fost închiși de-a lungul anilor gangsterii londonezi Frank "The Mad Axeman" Mitchell și Jack "the Hat" McVitie. În prezent, aici se află 640 de deținuți.

„Orașul de jucărie”

Mândra creație a lui Charles, Poundbury, un oraș din Dorset, reflectă abordarea sa tradițională în materie de arhitectură și planificare urbană. În conformitate cu principiile sale ecologice, locuințele sale sunt încălzite cu gaz biometan. Criticii l-au ironizat ca fiind un proiect născut din vanitate și l-au poreclit „Orașul de jucărie” sau "Disneyland feudal", dar alții i-au lăudat estetica simplă și atractivă.

Orașul Poundbury din Dorset FOTO SHUTTERSTOCK

Orașul Poundbury din Dorset FOTO SHUTTERSTOCK

Teren de crichet

Inițial un teren pe care se cultiva varză și o grădină de zarzavaturi, terenul din Londra a fost primul din Anglia care a găzduit un test internațional de crichet, în septembrie 1880, iar ultimul meci test al sezonului englezesc se joacă încă în mod tradițional acolo.

Castele Legendare

Datând din secolul al V-lea, Castelul Tintagel se află pe un promontoriu din Cornwall și este considerat locul de naștere al regelui Arthur. Ducatul deține, de asemenea, castelele Launceston și Restormel, precum și 270 de monumente antice, inclusiv castelul Lydford din Devon, din secolul al XII-lea, castelul Maiden din Dorset și ruinele castelului Berkhamsted din Hertfordshire.

Castelul Restormel de lângă Bodmin Cornwall FOTO Shutterstock

Castelul Restormel de lângă Bodmin Cornwall FOTO Shutterstock

Un magazin Wairose

Ducatul deține parcul Tregurra Park din Truro, Cornwall, care include un magazin Waitrose, un centru de reciclare a deșeurilor menajere și o parcare cu 1.379 de locuri.

Paradisul surferilor

Sunt în curs de elaborare planuri pentru 4.000 de locuințe noi pe 540 de acri de teren deținut în principal de Ducat, în apropiere de stațiunea Newquay din Cornwall, iubită de surferi.

Garden Centre

O pepinieră de plante din Lostwithiel, Cornwall - descrisă ca fiind "un loc de sanctuar" - a fost proiectată de sora reginei consort Camilla, Annabel Elliot.

Milioane de copaci

Ducatul deține 1740 de hectare de păduri, dintre care circa 900 de hectare numai în Cornwall. Lemnul este folosit pentru a face praguri, rame și grinzi pentru restaurarea proprietăților. Se colectează așchii de lemn pentru afumarea alimentelor produse la nivel local. Iar pădurea Greenscombe Wood din Valea Tamar este unul dintre cele patru locuri din Marea Britanie în care se găsește fluturele rar Heath Fritillary.

De asemenea, deține peste 4.500 de hectare de terenuri agricole și păduri pe domeniul Guy's Estate, în zona rurală din Herefordshire, în apropiere de Ross-on-Wye.

Cabane

În portofoliu sunt incluse 28 de "proprietăți de epocă atractive" în Cornwall, Țara Galilor și Insulele Scilly, proiectate în mod ecologic, cu corpuri de iluminat realizate din sticlă și măsuțe de cafea confecționate din cufere vechi de lemn.

Răuri și coaste

Ducatul deține estuarul Salcombe-Kingsbridge din Devon, precum și cele pentru râurile Dart, Avon (în Devon), Tamar, Looe, Helford și Camel. Deține, de asemenea, plajele din jurul Cornwallului și al Insulelor Scilly. Apele sunt folosite pentru pescuit, precum și pentru cultura midiilor, scoicilor și moluștelor.

Highgrove

Preluarea ducatului de către William creează posibilitatea ca acesta să îi poată cere tatălui său chirie pentru casa din secolul al XVIII-lea de lângă Tetbury. Restaurarea grădinilor acesteia a fost un proiect pasionant pentru Charles, care crește albine acolo și vinde borcane cu miere de albine contra unui preț de 25 de lire sterline.

Magazinul Highgrove din Tetbury deținut de regele Charles FOTO SHUTTERSTOCK

Magazinul Highgrove din Tetbury deținut de regele Charles FOTO SHUTTERSTOCK

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…