LIVE Balamuc la Antena 3! Dementul spune că pe 10 august a fost tentativă de lovitură de stat! Mai mult, lovitura a fost finanțată din extern!

LIVE Balamuc la Antena 3! Dementul spune că pe 10 august a fost tentativă de lovitură de stat! Mai mult, lovitura a fost finanțată din extern!

Balamuc la Antena 3! Dementul, atacuri la SRI și parchete! „Nu am respect pentru conducerea SRI!” Dragnea pare Ceaușescu înainte să înceapă mulțimea să-l huiduie! Dragnea: Dacă PSD e scos de la guvernare, nu se mai face nici o investiție, pensiile nu mai cresc, legea salarizării e în pericol.

Declarații Dragnea:

Haideți să vedem cine sunt cei nervoși că PSD e la guvernare. Parchetele – conducerile – ar pierde o putere îngrozitoare, exercitată în mod odios. Au o teamă foate mare de ideea de audit. Au teamă că rîmâne posibilitatea reală că șefia parchetelor să fie exercitată prin numirea unor șefi corecți

Conducerea SRI ar pierde dacă PSD rămâne la guvernare. Am un mare respect pentru ofițerii SRI, nu și pentru conducere. Conducerile succesive ale SRI au ieșit din matca constituțională. Am anunțat public că modificăm legislația serviciilor. Nu vor mai avea posibilitatea să facă sau să fărâme guverne, majorități parlamentare. Sunt lucruri începute. Nu se fac prin OUG. Ăsta e ritmul care se poate.

Bugetele serviciilor. Niciodată nu m-am opus să bugetăm corect, dar a fost o sarabandă de majorări. Nu știu câți colegi vor mai fi de acord să aprobăm bugetele în orb. O să discutăm serios despre posibilitatea ca serviciile să aibă sau nu firme acoperite – vorbim de pachetul de legi ale securității.

Iohannis este și el nemulțumit dacă PSD rămâne la guvernare. Avem nevoie de o lupă ca să vedem un lucru făcut de Iohannis.

Începe să prezinte marile realizări ale PSD, foste și viitoare: triplarea pensiilor, punctul de pensie, legea salarizării, centre medicale pentru persoanele cu dizabilități etc.

Moderatorul Răzvan Dumitrescu înceacă să-l oprească și să discute despre scandalul cu Gabriela Firea, Dragnea îi cere să-l lase să discute despre pomelnicul de realizări. Dumitrescu, diligent, îl lasă. Apar și slide-uri cu realizări și proiecte pe ecranul gigantic din studio :)))

5 minute mai târziu, Dragnea discută tot despre proiectele pe care România le-ar pierde dacă PSD e scos de la guvernare: autostrăzi, irigații, strategia de dezvoltare România 2040 (pe care o face el, ca șef al Camerei Deputaților).

Proiectul legii lobby-ului e gata, va intra în dezbatere parlamentară

Apar slide-urile cu comparații între performanțele economice din 2018 versus 2016

Pentru a nu continua acest program de guvernare care e abia la jumătate, au început atacuri la adresa mea, m-au demonizat – pesta porcină e din cauza mea, ploaia e din cauza mea. Mi-au făcut dosare, au încercat cu cătușe, cu promisiuni mieroase. Au mers în paralel cu ideea de a încerca din interior.

Începe discuția despre conflictul cu Firea:

Eu am aflat de situația asta tensionată săptămâna asta, de la TV.

Despre acuzațiile lui Firea că a spionat-o. Eu nu spionez pe nimeni că n-am cum să spionez. N-am serviciu de informații. Astea-s prostii. Credeți că în Ministerul de Interne oamenii ăia spionează pentru cineva?

Despre acuzațiile lui Firea că guvernul nu o sprijină: nu e adevărat, colegii mei din guvern s-au întâlnit permanent. Centura București: au fost nenumărate întâlniri, se caută răspuns la niște întrebări constituționale. Se caută răspuns la o întrebare legată de fondurile UE, dacă nu cumva se pierde

Dacă toate nerealizări de la Primăria București sunt din cauza mea, e ok, o duc și pe asta. Dar nu-i permit să se așeze la coada celor care înjură partidul.

Moderator: Firea v-a fost alături când l-ați dat jos pe Grindeanu, pe Tudose. Acum vă critică pe dvs. Cine va pleca? Dragnea: Eu zic că PSD să rămână la guvernare. Sigur, a apărut o supărare pe dna Carmen Dan. Sunt convins că dnei Firea i s-a inoculat ideea că cineva vrea să arunce vina pentru 10 august asupra doamnei Cliseru. Am văzut în media o declarație denaturată a lui Carmen Dan.

Urmează o discuție serioasă în forul de conducere al partidului

În 10 august, instituțiile statului nu au acționat ilegal, și-au făcut datoria, respectând legislația și regulamentele

Au fost proteste finanțate și din străinătate. A fost o tentativă de lovitură de stat. E mai puțin important de unde știu. Săptămâna viitoare vor ieși informații despre organizarea de tip paramilitar, despre finanțarea din străinătate. Sper ca DIICOT și Parchetul General să ancheteze

Eu sper că Firea e dezinformată

Eu nu am discutat cu colegii din Ministerul de Interne, jandarmerie. Ce a făcut MAI – probabil că e într-un raport care nu e public

Moderator: Se caută înlocuitor pentru Firea la organizația București în persoana lui Șerban Nicolae? Dragnea: Nu am discutat despre asta, dar sunt colegi supărați.

Guvernarea PSD: Sunt zone de care sunt foarte mulțumit, dar sunt și zone în care mai e mult de făcut

Moderator: Riscă Firea excluderea din PSD? Dragnea: Din partea mea nu. Din partea CEX nu știu.

Moderator: Se mai întâmplă amnistia și grațierea. Dragnea: Pentru mine amnistia nu este o iluzie juridică. Se vorbește în spațiul public de rezolvarea problemei protocoalelor odioase. Nu este o iluzie juridică. I s-a cerut premierului să se găsească soluțiile pentru ca efectele acestor protocoale nenorocite să fie șterse. Să se dea posibilitatea celor nevinovați să nu mai plătească efectele acestor protocoale.

Avem propuneri de acte normative în Parlament. OUG 6/2016 dată de fostul ministru Raluca Prună va fi picată. Discutăm ce punem în legea de abrogare a OUG. Aici dl ministru al Justiției trebuie să aibă o oarecare grabă, să vină cu niște propuneri. Nu putem să stăm la nesfârșit să ne plângem de protocoale. Trebuie să vină cine trebuie să vină cu propuneri și le discutăm. Pentru mine aceste drame nu reprezintă o iluzie juridică. Din aceste motive ne-am bătut pentru legile justiției, nu vom ceda și mergem în continuare.

Pare că la Înalta Curte legea 304 nu e în vigoare, așa am auzit, chiar dacă ea a intrat în vigoare

România trebuie readusă în matca constituțională. Altfel, cu această arhitectură bulversată, abuzurile vor continua. Dincolo de manipulări, de rezistență, trebuie să rezolvăm.

Ce naiba, Iohannis știe tot despre noi, primește informări despre tot ce facem. Cred că guvernul din prea multă dorință de colaborare, a cerut avizul CSAT. Aș vrea să se desecretizeze stenograma ședinței CSAT despre rectificarea bugetară. Miza lui a fost să întârzie alocări bugetare. Iohannis a atacat în ultimele 7 ani de 37 de ori la CCR legi, Băsescu a atacat de 36 de ori în zece ani.

Iohannis atacă orice

Proiectul bugetului de stat pe anul viitor va fi făcut cu mare responsabilitate, nu îi e permis nimănui să cheltuiască fără responsabilitate. Ofițerii serviciilor trebuie plătiți corect, să aibă dotări și infrastructură, dar trebuie văzut și ținut cont și de raportul cu celelalte instituții. Poate conducerile serviciilor vor înțelege că nu mai acceptăm să iasă din matca constituțională

Maior crede că și-acum e șeful SRI, face jocuri. A fost în România, au apărut tulburări în PSD. Doar remarc coincidența

Nu sunt disensiuni cu ALDE în privința rechemării lui Maior de la Washington. Înțeleg că va fi chemat la comisia de politică externă din Parlament

Cred că Meleșcanu ar putea fi mai ferm în timp de război. Sunt ultimele zbateri ale acestei hidre.

Sunt dispuși să facă orice ca această guvernare să se rupă.

Sunt foarte mulțumit de dna premier, e un premier bun. Din păcate, unii membri ai guvernului nu au reușit să aibă decizia de oportunitate. În unele ministere e o problemă cu unii funcționari care blochează, întârzie sau nu sunt de acord. O decizie politică uneori e făcută praf. Zic că în timp relativ scurt, dna premier, așa cum am discutat, trebuie să prezinte o evaluare a miniștrilor

Până la finalul acestei luni, începutul lui octombrie, trebuie să se încheie cu o remaniere

La mine a venit marți CEO-ul de la OMV și președintele ExxonMobil. Subiectul a fost legea offshore. Nu a fost a discuție tensionată. Și-au exprimat dorința de stabilitate fiscală pentru a continua investițiile în Marea Neagră. Le-am spus ce am spus și public: poziția mea de astă-vară nu s-a schimbat, România trebuie să câștige financiar suficient, o parte însemnată din producție trebuie să se vândă pe piața internă.

Vreau ca legea offshore să fie votată în trei săptămâni

Un singur lucru îl interesează pe Iohannis: al doilea mandat. Unde e proiectul lui de țară de care vorbește de vreo 3 ani?

Iohannis e mai rău ca Băsescu. El l-aș suspenda, dl Tăriceanu e mai echilibrat, mai gândește

Nu intenționez să răspund la atacuri, dar voi vorbi în interiorul partidului și voi vorbi serios și foarte bine documentat.

Sunt șanse mai mari Tăriceanu candidat comun sua Dragnea candidat PSD? Opinia e că trebuie să avem candidat comun. Am experința din miezul USL. Când USL s-a rupt, a câștigat altcineva. Când hotărâm să facem anunțurile, stabilim cine are cele mai mari șanse. Am convenit cu dl Tăriceanu să nu pronunțăm nici un nume, trebuie să avem analize bine făcute.

Ce șansa vă dați să duceți la capăt mandatul de guvernare? Toate șansele dacă toți colegii de partid înțeleg să frustrările acumulate sunt sub aceste obiective al guvernării. Dacă începem să ne dă cu pietre în cap, pierdem.

Iohannis e cel mai puternic om din România: are serviciile, parchetele.




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?