LIVE Jandarmii îi filmează pe primii protestatari ajunși în Piața Victoriei. Au apărut ambulanțele SMURD

LIVE Jandarmii îi filmează pe primii protestatari ajunși în Piața Victoriei. Au apărut ambulanțele SMURD

Câțiva oameni sunt la ora 11.00 în Piața Victoriei, acolo unde acum un an Jandarmeria a reprimat violent un miting al diasporenilor. Steagul UE, al României, Germaniei, Olandei flutură în acest moment în fața Guvernului, unde sunt și câteva dispozitive ale poliției.

13:22 În jurul orei 13, în perimetrul manifestației, în centrul pieței, erau câțiva oameni. Alte câteva zeci așteaptă în zone cu umbră. Spre deosebire de anul trecut, zona dedicată manifestației, unde se află scena, dar și platforma auto care a cauzat dispute de dimineață, e delimitată cu un rând de garduri doar înspre guvern. Sunt in schimb mulți polițiști. Reporterul HotNews a observat unități de pompieri/SMURD instalate deja lângă Guvern, la Muzeul Țăranului, la intrarea pe Calea Victoriei, înspre Springtime.

13.00: Acum în Piața Victoriei sunt doar vreo 10 toalete ecologice, deși Primăria Capitalei promitea 100.

12:20 O persoană a fost amendată pentru că a parcat neregulamentar în fața Guvernului. Șoferul amendat este protestatarul Cristian Dide. Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, a făcut declarații cu privire la acest incident și a precizat că este ”o zi a dialogului”:

”Conducătorul vehicului a fost sancționat inițial pentru că a staționat într-o zonă care nu permite staționarea. Ulterior i s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 30 de zile pentru că a refuzat să mute automobilul. Vom merge în continuare pe latura dialogului pentru că nu dorim ca nicio persoană să se considere tensionată, dar oamenii trebuie să înțeleagă că legea este aceeași pentru toată lumea. Vor fi luate toate măsurile ca cei care participă astăzi să fie în siguranță. Este o zi a dialogului”, a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

11.55: Vehiculele trimise să ridice platforma cu forța, la nevoie, au părăsit zona

11.46 Organizatorul protestului de sâmbătă din Piața Victoriei, Tommy Tomescu, a avut un schimb de replici cu protestatarul Cristian Dide, care a adus în Piață o platformă, deși nu anunțase anterior acest lucru. Cristian Dide s-a urcat pe platforma respectivă și refuză să plece.

11.32. Două mașini SMURD staționează în dreptul Muzeului Țăranului

La orele dimineții, câteva persoane care par să vină din străinătate s-au adunat în Piața Victoriei, unde de la ora 17.00, potrivit organizatorilor, sunt așteptate aproximativ 250.000 de persoane să participe la o manifestație pentru a cere pedepsirea vinovaților în reprimarea violentă a mitingului diasporenilor de anul trecut.

De asemenea, în fața Guvernului, e în construcție și o scenă.

Jandarmeria îi filmeaza pe cei 10-15 manifestanți, printre care Mălin Bot, care s-a ciondănit cu alții pe tema prezenței unei camionete, cu sau fără aprobare, în Piață.







Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…