LIVE Oamenii protestează în Piața Victoriei, la o lună de la violențele din 10 august. Mobilizare masivă a jandarmilor

LIVE Oamenii protestează în Piața Victoriei, la o lună de la violențele din 10 august. Mobilizare masivă a jandarmilor

Circa 500 de persoane protestează luni seara în Piața Victoriei la o lună de la evenimentele din 10 august, când jandarmii au reprimat violent protestul Diasporei. Protestul a fost anunțat pe Facebook de comunitatea ”Reușim pentru România”, iar evenimente asemănătoare sunt anunțate în mai multe orașe din țară și din diaspora.

21:00 - Ca de fiecare data, la ora 21:00 oamenii au inceput sa cante imnul national, cu lanternele telefoanelor aprinse.

20:52 - Oamenii s-au intors cu spatele la cladirea Guvernului si au ridicat mainile in sus, pentru a aminti de faptul ca jandarmii au batut protestatari pasnici. Oamenii au aprins si luminile telefoanelor mobile.

20:47 - In Piata Victoriei sunt in jur de 1.000 de oameni. Ei cer demisia Guvernului si au un mesaj si catre Dragnea si PSD: Fara amnistie si gratiere!

20:26 - Oamenii din Piata vorbesc din cand in cand cu jandarmii, le reproseaza ca accepta ordine de la penali si le transmit ca ceea ce fac cei de la putere ii afecteaza si pe ei.

19:51 - In fata Guvernului au venit din nou si reprezentanti ai diasporei.

19:50 - Revendicarile protestatarilor sunt simple: "nu ne mai sfidati", "lasati procurorii liberi" sau "infractori de rang inalt parasiti acest palat".

19:47 - Nu lipsesc din Piata Victoriei nici celebrele mesaje anti-PSD.

19:12 - Numarul jandarmilor este foarte mare pentru cati oameni s-au strans in fata Guvernului.

18:52 - Atmosfera se anima in fata Guvernului. Cativa protestatari bat la tobe, altii sufla in vuvuzele si multimea scandeaza "PSD, ciuma rosie" si "Demisia".

18:41 - Dupa o discutie cu jandarmii, protestatarii anunta ca au primit aprobare pentru a pleca in mars, la ora 20:00, spre sediul MAI. Acolo oamenii vor cere demisia lui Carmen Dan, considerata de ei principalul responsabil pentru interventia in forta a jandarmilor in 10 august.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 Așa arată prostia made in Rusia...

3 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Foarte interesante amănunte!