LIVE TEXT PROTEST în Piața Universității/Sunt dispus să stau în căldură ca să stea ei la RĂCOARE/În Piață sunt circa 200 de oameni care înfruntă căldura

Cateva zeci de persoane s-au adunat joi seara in Piata Universitatii, in zona Fantanii, pentru a protesta impotriva deciziilor controversate adoptate de Parlament in ultima perioada, printre care dezincriminarea conflictului de interese pentru angajarea de rude sau permiterea continuarii mandatului de ales in cazul unei condamnari la inchisoare cu suspendare.

Pe o pancarta purtata de o protestatara scria: "Sunt dispus sa stau in caldura ca sa stea ei la RACOARE".

In zona se remarca o prezenta destul de mare a Jandarmeriei. Langa arhitectura sunt parcate trei microbuze si doua masini mici ale Jandarmeriei.

Desfasurarea LIVETEXT a protestului

21:45 Au mai ramas circa 30 de persoane. Nu mai scandeaza, oamenii vorbesc intre ei.

20:20 Oamenii scandeaza "DNA sa vina sa va ia" si "Iesiti din casa daca va pasa". Majoritatea lor sunt tineri in jurul varstei de 30 de ani. O parte au venit cu bicicletele.

19:45 "Jandarmeria apara hotia" - striga oamenii catre acelasi jandarm care acum vorbeste cu un om venit cu o portavoce

19:18 "Parlament penal, mars la tribunal", "Demisia! Demisia!" - Oamenii au inceput sa strige mai energic, insa rar. In Piata sunt circa 200 de persoane.

19:10 In Piata s-au mai strans ceva oameni, dar numarul lor nu depaseste cu mult 100. Nicusor Dan si Clotilde Armand au plecat din Piata Universitatii

18:43 In Piata au venit si Nicusor Dan si Clotilde Armand 

18:38 In Piata s-au adunat circa 100 de persoane 

18:33 Unii oameni au inceput sa scandeze "Parlament penal! Parlament penal!". Discutia dintre jandarm si oameni continua, pe un ton pasnic 

18:30 Un jandarm cu vesta de dialog social il intreaba pe un om cu pancarta daca are autorizatie de la primarie. Ceilalti participanti la protest au sarit in apararea lui 

Reamintim ca doua proteste sunt anuntate, pe Facebook, joi seara, in Piata Universitatii din Bucuresti, in zona "Fantanii".

La cele doua chemari la protest - "La Brutarie" si "Catuse inainte de paine" - si-au anuntat participarea, in total, circa 2.300 de persoane.

"Parlamentul profita ca suntem topiti de caldura si ne-o trage din triaj", scrie pe pagina "Catuse inainte de paine", in care este acuzata dezincriminarea conflictului de interese pentru cei care si-au angajat rudele, proiectul de superimunitate a avocatilor, legea pensiilor speciale pentru alesii locali si inchiderea Dosarul Diaspora referitor la organizarea votului pentru prezidentiale, dupa ce Parlamentului nu a permis inceperea urmaririi penale impotriva fostului ministru de Externe Titus Corlatean.

Galerie foto și documente

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

3 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

4 DOCUMENTE Mugur Mihăescu „Garcea” a fost recrutat de Securitate pentru a-și turna colegii din familii de milit…

5 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …