LIVE TEXT PSD CÂȘTIGĂ România! Bucureștiul, CAPITALA țării și Craiova, CAPITALA Olteniei! Declarații SURPRINZĂTOARE!

LIVE TEXT PSD CÂȘTIGĂ România! Bucureștiul, CAPITALA țării și Craiova, CAPITALA Olteniei! Declarații SURPRINZĂTOARE!

Rezultat istoric pentru PSD! PSD a castigat Primaria Bucuresti (Firea) si cinci primarii de sector. A câștigat, de asemenea și municipiul Craiova, capitala Olteniei. Și se anunță și Iașiul, capitala Moldovei! PSD a obtinut 37,5% din voturi in alegerile locale desfasurate duminica, potrivit unui exit-poll CURS şi Avangarde realizat pentru RomaniaTV. PNL se pozitioneaza pe locul secund cu 28% din voturi.

Urmărește LIVE TEXT toate REZULTATELE:

Primării PSD:

București-Gabriela Firea

Sectorul3-Robert Negoiță

Craiova-Olguța Vasilescu

Slatina-Emil Moț

Iași- Mihai Chirică

Brăila- Marian Dragomir

Buzău-Constantin Toma

Târgoviște-Cristian Stan

Giurgiu-Nicolae Barbu

Vaslui-Vasile Pavăl

Constanța-Decebal Făgădău

Consilii Județene:

Dolj

Olt

Teleorman

Giurgiu

Firea, dupa exit poll: Nu vreau sa devin presedintele PSD, deloc. Dragea: Raman seful PSD 

​Gabriela Firea, care, potrivit sondajelor partiale la iesirea de la urne, va fi primul social-democrat care castiga functia de primar general al Capitalei sub sigla PSD, a declarat duninica, la sediul central al partidului, ca ea nu doreste sa obtina si functia de presedinte al acestei formatiuni politice. La randul sau, presedintele PSD, Liviu Dragea, a spus ca va ramane in fruntea partidului, in urma rezultatelor PSD de la locale.

Chestionata de HotNews daca isi propune si obtinerea functiei de presedinte al PSD, Firea a raspuns: "Nu, deloc".

"Daca am intrat in aceasta competitie, am facut-o din dorinta de a rezolva problemele din Bucuresti, nu pentru a avea o cariera politica. Sub nicio forma nu am astfel de ganduri. Sunt un om serios si voi dovedi acest lucru", a mai declarat Firea, cu Liviu Dragnea alaturi de ea.

In discursul sau de dupa inchiderea urnelor, Firea i-a multumit lui Dragnea pentru nominalizarea drept candidat al PSD pentru Primaria Generala.
"Vreau sa-i multumesc domnului presedinte al PSD , dl. Liviu Dragnea, pentru ca a avut atat de mare incredere in mine, un om politic la inceput de drum. Sunt de nici 4 ani in acesta formatiune politica si mi-a dat o sarcina atat de importanta - sa reprezint partidul si alianta PSD-UNPR in aceste alegeri.
Ii multumesc domnului presedinte Dragnea ca a avut incredere intr-o femeie, intr-o zona in care sunt multe persoane care nu ar vota o femeie. Iata ca s-a spart acest ghinion si eu trebuie sa va felicit ca ati avut incredere in mine" - a declarat Gabriela Firea.
La randul sau, Dragnea a precizat ca a reflectat asupra viitorului sau politic i ca a decis sa ramana in functia de presedinte al PSD.

"Am reflectat: raman presedintele PSD. In aceasta zi, in opinia mea si nu numai a mea, romanii au sustinut programul nostru, au sustinut obiectivele asumate la congresul din octombrie. Se pare ca stilul nostru nou de a face politica, sa evitam disputele, sa evitam razboul de dragul razboiului, se pare ca asta a contat" - a mai afirmat Dragnea.

Acesta a mentionat ca in 2017 PSD isi va pregati noua conducere.

"Nu avem toate datele, dar se pare ca suntem singurul partid care a inteles in ce directie merge societatea, suntem pe drumul bun. Vom avea a doua etapa la alegerile parlamentare, cand vom avea un procent mai mare de candidati noi, iar ultima etapa va fi in 2017, cand vom pregati noul leadership al partidului, dupa ce - sa speram - PSD va form aGuvernul" - a mentionat Dragnea.

Dupa anuntarea exit-poll-urilor, care au anuntat-o pe Firea castigatoarea Primariie Generale, Dragea a vorbit alaturi de aceasta in fata presei si i-a oferit candidatei 3 trandafiri rosii - simbolul partidului.

Firea anunta "toleranta zero" la coruptie

In dicursul ei, Gabriela Firea a declarat ca va avea "toleranta zero" pentru coruptie in Primaria Generala si ca va infiinta un departament pentru atragerea investitorilor romani, europeni si americani.

"Ma bucur foarte mult ca proiectul meu, care a insemnat o capitala cu scoli si spitale mai bune, cu rezolvarea traficului infernal din Bucuresti, cu mai multe locuri de joaca pentru copii, cu mai multe parcuri, cu diminuarea poluarii, cu transparenta in primarie si toleranta zero la , a avut castig de cauza. Am anuntat infiintarea unui departament care sa atraga investitorii romani, europeni si americani care sa vina cu investitii serioase in infrastructura din capitala" - a sustinut Firea.

PSD a obtinut 37,5% din voturi in alegerile locale desfasurate duminica, potrivit unui exit-poll CURS şi Avangarde realizat pentru RomaniaTV. PNL se pozitioneaza pe locul secund cu 28% din voturi.

Craiova/Lia Olguţa Vasilescu a fost cotată încă de la bun început cu cele mai mari şanse pentru câştigarea celui de-al doilea mandat la Primăria Craiova. „Dacă cetăţenii Craiovei sunt mulţumiţi, vor opta şi ei pentru continuitate. Oricum este foarte important să se prezinte azi la vot într-un număr cât mai mare, pentru că este şi un semnal pe care îl dau în primul rând faţă de noi, cei care am gestionat activitatea în acest oraş şi în acest judeţ“, a spus Lia Olguţa Vasilescu. 

Digi 24 (IRES), exit-poll IRES București:

Gabriela Firea: 42,1

Nicusor Dan: 29,8

Catalin Predoiu: 13,3

Robert Turcescu: ,1

Daniel Barbu: 3,9

Consiliul General

PSD+UNPR – 39,9%

USB – 26,1%

Exit Poll pe sectoare:

Sectorul 1:
Clotilde Armand - 31,4%
Dan Tudorache - 30,5%
Alexandru Nazare - 19,7%

Sectorul 2:
Dan Cristian Popescu - 22,4%
Mugur Toader - 35,7%

Sectorul 3:
Robert Negoiță - 60,3%

Sectorul 4:
Daniel Băluță - 38,4%
Răzvan Sava - 21,9%

Sectorul 5:
Dan Florea (PSD+UNPR) - 35,4%

Sectorul 6:
Gabriel Mutu - 37,4%





Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu