LIVE TEXT | Război în Ucraina. Aviația rusă a bombardat trei brigăzi ale armatei Ucrainei. Forțele speciale ruse au început să folosească drona FPV „Ghoul”

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Aviația rusă a bombardat trei brigăzi ale armatei Ucrainei. Forțele speciale ruse au început să folosească drona FPV „Ghoul”

Aviația rusă a bombardat trei brigăzi ale armatei Ucrainei. Rușii au lovit brigada a 5-a mecanizată, a 129-a brigadă de apărare teritorială și a 79-a brigadă de asalt aerian, potrivit declarației lui Oleg Cehov, șeful centrului de presă al grupului „Vostok”, pentru agenția TASS.

Război în Ucraina FOTO Profimedia

„Unitățile grupului Vostok din direcția Donețk de Sud, cu sprijinul focului de artilerie și al sistemelor grele de aruncătoare de flăcări, au respins un atac inamic în direcția Priyutnoye”, a adăugat Cehov pentru TASS.

UPDATE 04:20 Forțele speciale ruse au început să folosească drona FPV „Ghoul”

Unitatea forțelor speciale ruse, care operează în direcția Svatovo-Kremennaya, au început să folosească drone de tip Ghoul FPV (vedere la persoana întâi). A comunicat un reprezentant al companiei rusești producătoare pentru agenția TASS.

Dronele Ghoul sunt fabricate folosind tehnologia printării 3D în regiunea Sverdlovsk de o companie al cărui nume nu a fost făcut public.

UPDATE 23:37 Moscova l-a convocat pe ambasadorul moldovean după expulzarea directorului Sputnik

Ministerul Afacerilor Externe din Rusia l-a convocat marți, 3 octombrie, pe ambasadorul Republicii Moldova în Rusia pentru a protesta împotriva expulzării directorului Sputnik Moldova. Rusia consideră decizia drept "persecuția motivată politic" împotriva presei de limbă rusă din Republica Moldova, informează agențiile AFP și Reuters. Detalii aici

Ministerul Afacerilor Externe din Rusia FOTO: Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe din Rusia FOTO: Shutterstock

Directorul Sputnik Moldova, Vitali Denisov, a fost expulzat de la Chișinău după ce autoritățile l-au declarat persoană indezirabilă pe o perioadă de până la zece ani pentru implicarea sa în treburile interne ale țării.

UPDATE 23:12 „Inamicul este cât se poate de agresiv”, potrivit forțelor armate ucrainene

Soldații ucraineni din diferite secțiuni ale frontului în direcția Bahmut au succes și înaintează treptat. Ocupanții ruși sunt acum „agresivi la maxim” în direcția Bahmut. Rușii încearcă să recupereze pozițiile pierdute în Andriivka și Klishchiivka, scrie agenția Unian.

UPDATE 20:34 Rusia ar pregăti un nou test al „Cernobîlului Zburător”

Rusia ar putea pregăti sau ar fi făcut deja un nou test al rachetei sale de croazieră cu propulsie nucleară denumită „Skyfall” de NATO și supranumită „Cernobîlul zburător”, al 14-lea, după ce precedentele au eșuat. Detalii aici

UPDATE 19.45 Noul „ucigaș de drone” care poate ajuta Ucraina să facă față barajelor rusești cu Shahed VIDEO

O companie australiană a dezvoltat un nou tip de armă, supranumită „ucigașul de drone”, care ar putea ajuta Ucraina să facă față barajelor de drone kamikaze de tip Shahed ale Rusiei la un cost redus. Detalii aici

UPDATE 19:12 Iohannis, prezent la consultările politice organizate de președintele SUA. Sprijinul pentru Ucraina, printre subiecte

Președintele României a participat, marți, la invitația președintelui SUA la o nouă rundă de consultări politice în format restrâns cu lideri globali aliați, în contextul continuării conflictului militar declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Detalii aici

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

Potrivit Administrației Prezidențiale, consultările se înscriu în seria eforturilor aliate și transatlantice de coordonare și vin în completarea discuțiilor care au avut loc anterior, în format similar, în contextul războiului de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei.

UPDATE 18.15 Rusia acuză România la ONU că nu respectă drepturile unor minorități

În cadrul Consiliului Drepturilor Omului din cadrul ONU, de la Geneva, delegația Rusiei a acuzat România că încalcă drepturile unor minorități și a votat împotriva raportului privind drepturile omului în România.

Rusia acuză România la ONU că nu respectă drepturile unor minorități - FOTO: Twitter/X

Rusia acuză România la ONU că nu respectă drepturile unor minorități - FOTO: Twitter/X

România nu a fost singura țară acuzată de Rusia, aceasta declarându-se îngrijorată și de problemele din Muntenegru. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?