LIVE TEXT | Război în Ucraina. Belarus are „alte priorități”. Crește numărul de condamnări pentru „discreditarea” armatei ruse

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Belarus are „alte priorități”. Crește numărul de condamnări pentru „discreditarea” armatei ruse

Instanțele ruse au condamnat 21 de persoane pentru răspândirea de informații false despre armata rusă în primele șase luni ale anului 2023, în comparație cu 14 condamnări totale în 2022.

Foto: Shutterstock

UPDATE 05.47 Producția internă a Rusiei de obuze de artilerie, completată de importurile crescute de muniție din Coreea de Nord, va permite probabil forțelor ruse să susțină ritmuri suficiente de tir de artilerie în Ucraina în 2024, deși la un nivel relativ mai scăzut decât în 2022. Șeful Centrului de Informații al Forțelor de Apărare Estoniene, colonel Ants Kiviselg a declarat pe 20 octombrie că Rusia mai are aproximativ patru milioane de obuze de artilerie rămase, pe care forțele ruse le pot folosi pentru un război de „intensitate scăzută” pentru încă un an. Kiviselg a remarcat că există rapoarte conform cărora Coreea de Nord a expediat până la 1.000 de containere de muniție în Rusia, fiecare conținând între 300-500 de piese de muniție de artilerie. Kiviselg a estimat că, Coreea de Nord ar fi putut, prin urmare, să fi furnizat Rusiei între 300.000-500.000 de piese de muniție, care poate dura până la o lună la rata curentă de consum zilnic de aproximativ 10.000 de obuze pe zi. Analistul militar ucrainean, colonelul Petro Chernyk, a raportat pe 23 octombrie că forțele ruse trag în prezent între 10.000-15.000 de obuze pe zi, semnificativ mai scăzute decât ritmurile de foc din vara anului 2022, de 45.000-80.000 de obuze pe zi. Cu toate acestea, sursele occidentale și imaginile din satelit au confirmat că livrările nord-coreene, probabil compuse în mare parte din obuze de artilerie, au crescut drastic de când autoritățile ruse și nord-coreene au început probabil mai multă cooperare oficială militar-tehnică în septembrie, așa cum a raportat anterior ISW, iar Coreea de Nord este probabil să ofere livrări suplimentare. Pe baza estimărilor occidentale ale capacității de producție a artileriei ruse și ale exporturilor continue de artilerie nord-coreeană, Rusia va fi probabil capabilă să mențină ritmuri de tir în general suficiente în viitorul apropiat. În timp ce o scădere generală a ratei de foc rusești ar putea împiedica capacitatea forțelor ruse de a desfășura operațiuni ofensive la scară largă, este puțin probabil ca forțele ruse să se confrunte cu lipsuri larg răspândite care ar submina în mod cronic operațiunile defensive, iar scăderea ratei de foc nu va oferi în mod inerent ucraineană. forțează un avantaj. Gradul în care partenerii internaționali ai Ucrainei susțin capacitatea Ucrainei de a susține o greutate efectivă a focului în comparație cu forțele ruse va fi un determinant cheie al capacităților respective în 2024.

UPDATE 05.22 Guvernul rus pare să pună accentul pe cheltuielile pentru apărare în detrimentul programelor sociale în bugetul federal 2024, în ciuda mesajelor contrare menite să liniștească populația rusă. Ministerul Apărării al Regatului Unit (UK MoD) a raportat pe 23 octombrie că bugetul propus de guvernul rus pentru 2024 include o creștere cu 68% a cheltuielilor planificate pentru apărare față de 2023, crescând cheltuielile pentru apărare la șase% din PIB-ul Rusiei. Ministerul Regatului Unit a remarcat că guvernul rus va cheltui probabil mai mulți bani pentru plăți și costuri de asistență medicală pentru militarii răniți, dintre care o mare parte vor avea nevoie probabil de îngrijire medicală pe tot parcursul vieții, și pentru familiile militarilor ruși uciși în luptă. Ministerul Regatului Unit a declarat că cheltuielile militare sporite în mod constant vor contribui probabil la o inflație mai mare în Rusia. Ministerul Regatului Unit a adăugat că guvernul rus nu a propus creșterea cheltuielilor pentru educația civilă sau asistența medicală în bugetul 2024, reducând efectiv aceste bugete ținând cont de ratele inflației. Ministrul rus de finanțe Anton Siluanov a susținut în special pe 16 octombrie că proiectul de buget rusesc 2024-2026 „nu este un buget militar” în timpul unei reuniuni a Comitetului pentru buget și impozite a Dumei de stat. Siluanov a adăugat că îndeplinirea obligațiilor sociale este unul dintre domeniile cu cea mai mare prioritate ale bugetului federal rus, din care 30,5 la sută sunt alocate problemelor sociale. Declarația lui Siluanov indică faptul că autoritățile ruse încă simt nevoia să minimizeze cheltuielile crescute pentru apărare înainte de alegerile prezidențiale ruse din martie 2024 din cauza îngrijorărilor cu privire la modul în care populația rusă vede această problemă și războiul din Ucraina în ansamblu. ISW a raportat anterior că președintele rus Vladimir Putin intenționează să discute cât mai puțin posibil despre războiul din Ucraina în mesajele politice care au dus la alegerile prezidențiale. Autoritățile ruse pot evidenția tot mai mult cheltuielile sociale față de cheltuielile pentru apărare, pe măsură ce alegerile prezidențiale se apropie, în ciuda realității creșterii cheltuielilor pentru apărare.

UPDATE 05.09 Forțele ruse au desfășurat operațiuni ofensive lângă Kupyansk pe 23 octombrie și au făcut un avans limitat, confirmat. Imaginile geolocalizate publicate pe 22 octombrie indică faptul că forțele ruse au avansat puțin la sud-est de Ivanivka (20 km sud-est de Kupyansk). Un blogger rus a susținut că forțele ruse avansează încet spre Synkivka (8 km nord-est de Kupyansk) și Petropavlivka (7 km est de Kupyansk). Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins atacurile rusești în apropiere de Synkivka și Ivanivka. Observatorul militar ucrainean Kostyantyn Mașoveț a declarat că elemente ale Regimentului 15 de infanterie motorizată (Divizia a 2-a de infanterie motorizată) și ale Regimentului 26 de tancuri (divizia 47 de tancuri) ambele din Armata 1 de tancuri de gardă au atacat lângă Ivanivka și Kyslivka (20 km sud-est de Kupyansk). Mașoveț a declarat că elemente ale Brigăziilor 138 și 25 de pușcași motorizați (ambele din Armata a 6-a combinată, districtul militar de vest) au atacat fără succes lângă Synkivka. Purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Asalt a Grănicerilor „Cordonul de oțel” ucrainean, Ivan Shevtsov, a declarat că forțele ruse și-au schimbat tactica și efectuează atacuri cu grupuri de până la 30 de persoane fără echipament în direcția Kupiansk, în timp ce forțele ruse atacă cu 30 până la 50 de personal folosind echipament greu. în direcția Lyman.

UPDATE 04.57 Surse ruse au susținut că forțele ucrainene au atacat fără succes lângă Kupiansk pe 23 octombrie. Ministerul rus al Apărării a susținut că forțele ruse au respins atacurile ucrainene în apropiere de Synkivka și Ivanivka. Un blogger rus a susținut că forțele ucrainene au contraatacat lângă Petropavlivka.

UPDATE 04.41 Forțele ruse au efectuat operațiuni ofensive de-a lungul liniei Svatove-Kreminna pe 23 octombrie, dar nu au făcut progrese confirmate. Un blogger rus a susținut că forțele ruse sunt la 600 de metri distanță de Makiivka (20 km sud-vest de Svatove), deși ISW poate confirma doar că forțele ruse dețin poziții la 2 km de Svatove în cel mai apropiat punct. Un alt blogger rus a susținut că forțele ruse au făcut progrese limitate în zona pădurii Serebryanske (11 km sud de Kreminna) în ultima săptămână. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins atacurile rusești lângă Nadiya (la 15 km vest de Svatove) și zona pădurii Serebryanske. Un blogger rus a susținut că luptele sunt în desfășurare în direcția Siversk (la 19 km sud de Kreminna).

UPDATE 04.25 Surse ruse au susținut că forțele ucrainene au atacat fără succes de-a lungul liniei Svatove-Kreminna pe 23 octombrie. Ministerul apărării rus și alte surse ruse au susținut că forțele ruse au respins atacurile în apropiere de Nadiya, Novoyehorivka (16 km sud-vest de Svatove), Hryhorivka (11 km sud de Kreminna), Dibrova (7 km sud-vest de Kreminna) și în direcția Svyato-Pokrovske (23 km sud-vest de Kreminna).

UPDATE 04.11 Forțele ucrainene au efectuat operațiuni ofensive lângă Bakhmut pe 23 octombrie și au făcut progrese confirmate. Imaginile geolocalizate publicate pe 22 octombrie indică faptul că forțele ucrainene au înaintat peste calea ferată la nord-est de Klișchiivka (7 km sud-vest de Bakhmut), confirmând declarațiile anterioare făcute atât de Statul Major ucrainean, cât și de bloggerii ruși din 18 octombrie. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au continuat acțiunile ofensive la sud de Bakhmut. Surse ruse au continuat să conteste faptul că forțele ucrainene au traversat linia de cale ferată și au susținut în 22 și 23 octombrie că ucraineanul a încercat fără succes să traverseze calea ferată lângă Klișchiivka, în timp ce alți bloggeri ruși au susținut pe 23 octombrie că forțele ruse au împins forțele ucrainene departe de calea ferată. lângă Klishchiivka și Andriivka (la 10 km sud-vest de Bakhmut). Surse ruse au susținut că forțele ucrainene au contraatacat cu succes lângă Khromove (imediat la vest de Bakhmut) și în direcția Bohdanivka (6 km nord-vest de Bakhmut). Ministerul rus al Apărării a susținut că forțele ucrainene au atacat fără succes lângă Bohdanivka. Ministerul rus al Apărării a susținut, de asemenea, că forțele ruse au respins atacurile ucrainene și au lovit zonele de concentrare a personalului și echipamentelor ucrainene în apropierea rezervorului Berkhivka (la aproximativ 2 km nord-vest de Bakhmut) și Klishchiivka și în direcția Soledar la nord-est de Bakhmut.

UPDATE 03.53 Forțele ruse au desfășurat operațiuni ofensive lângă Bakhmut, dar nu au făcut niciun avans revendicat sau confirmat. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au atacat fără succes lângă Bohdanivka, Khromove, Ivanivske (6 km vest de Bakhmut), Klishchiivka, Andriivka și Druzhba (18 km sud-vest de Bakhmut). Surse ruse și ucrainene au declarat că forțele ruse au atacat la est de Klișchiivka, lângă Andriivka și Khromove, și în direcția Bohdanivka. Un blogger rus a susținut pe 22 octombrie că forțele ruse au atacat în mod persistent lângă Klișchiivka și Andriivka în ultima săptămână, dar s-au străduit să împingă forțele ucrainene înapoi de pe calea ferată din cauza controlului ucrainean asupra înălțimilor din zonă. Observatorul militar ucrainean Kostyantyn Mașoveț a declarat la 23 octombrie că elemente ale Regimentului 1428 de infanterie motorizată de apărare teritorială rusă, Brigăzii 83 de asalt aerian de gardă (VDV) și Brigăzii 4 separată de pușcăși motorizată (2a Republica Populară Lugansk [LNR]) operează în apropierea Corpului de armată. Klishchiivka și Andriivka. Șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadyrov, a susținut că elemente ale Brigăzii 346 Spetsnaz ruse (Direcția principală a Statului Major al Rusiei [GRU]), Brigăzii a 4-a separată de infanterie motorizată a Corpului 2 de armată LNR și forțele cecene „Akhmat” Spetsnaz operează în apropiere de Andriivka și că elemente ale Regimentului 57 de infanterie motorizată din Rusia (Divizia 6 infanterie motorizată, Corpul 3 armată, districtul militar de vest) și forțele cecene „Akhmat” Spetsnaz operează în direcția Kurdyumivka (13 km sud-vest de Bakhmut). Un blogger rus a susținut că elemente ale Diviziei 98 VDV din Rusia operează la est de Khromove.

UPDATE 03.33 Forțele ruse au efectuat operațiuni ofensive în apropiere de Avdiivka și au făcut progrese confirmate pe 23 octombrie. Imaginile geolocalizate publicate pe 23 octombrie indică faptul că forțele ruse au avansat la sud-vest de Krasnohorivka (5 km nord-est de Avdiivka). Surse ruse au susținut că forțele ruse au avansat aproape doi kilometri în zona Avdiivka în ultimele zile. Bloggeri ruși au susținut că forțele ruse au înaintat în apropiere de Pervomaiske (11 km sud-vest de Avdiivka) și până la linia de cale ferată la nord de zona hamului de deșeuri la nord-vest de Avdiivka. O sursă ucraineană a declarat că grămada de deșeuri este o „zonă gri” contestată, iar un blogger rus a susținut pe 22 octombrie că forțele ruse nu pot prelua controlul asupra mormanului de deșeuri din cauza focului puternic de artilerie ucraineană. Un alt blogger rus a susținut, pe 22 octombrie, că forțele ruse au pătruns până la grămada de deșeuri și calea ferată de lângă Stepove (8 km nord-vest de Avdiivka) și au împins forțele ucrainene înapoi lângă Sieverne (6 km vest de Avdiivka) și Spartak (4 km sud de Avdiivka) în trecut. săptămână. O sursă ucraineană a declarat, pe 23 octombrie, că forțele ruse, inclusiv elemente ale Brigăzii 9 infanterie motorizată ruse (Corpul 1 de armată al Republicii Populare Donețk [DNR]), Brigada 110 infanterie motorizată (corpul 1 armată DNR) și Brigada 55 infanterie motorizată (41) Armata de arme combinate, districtul militar central), a avansat lângă Optyne (4 km sud de Avdiivka) și Vodyane (7 km sud-vest de Avdiivka). Mașoveț a declarat că elemente ale Brigăzii 1 de infanterie motorizată rusești și ale Brigăzii 9 infanterie motorizată (ambele din Corpul 1 de armată DNR) au împins forțele ucrainene la 200 de metri înapoi în apropiere de Opytne (4 km sud de Avdiivka) și că elemente ale Brigăzii 114 de infanterie motorizată (DNR) Corpul 1 de armată) a câștigat un punct de sprijin la vest de Krasnohorivka. Un blogger rus a susținut că forțele ruse au atacat lângă Stepove, Novokalynove (7 km nord de Avdiivka), Sieverne și la sud de Avdiivka. Surse ucrainene, inclusiv Statul Major ucrainean, au raportat că forțele ruse au atacat fără succes lângă Keramik (10 km nord-vest de Avdiivka), Stepove, Tonenke (5 km vest de Avdiivka), Avdiivka, Opytne, Pervomaiske și la sud de restaurantul Tsarska Okhota la sud de Avdiivka. Un blogger rus a susținut că elemente ale companiei militare private (PMC) „Redut” controlate de Ministerul rus al Apărării operează în zona Avdiivka. O sursă ucraineană a declarat că forțele ruse formează grupuri de asalt, inclusiv elemente din Divizia 106 VDV rusă și Corpul 1 de armată. Mașoveț a declarat că elemente ale Brigăzii 21 de infanterie motorizată ruse (Armata a 2-a de arme combinate) au fost, de asemenea, redistribuite din direcția Lyman în zona Avdiivka.

UPDATE 03.16 Surse ruse au susținut că forțele ucrainene au contraatacat lângă Avdiivka pe 23 octombrie, dar nu au făcut niciun avans revendicat sau confirmat. Surse ruse au susținut pe 22 și 23 octombrie că forțele ucrainene au atacat fără succes lângă grămada de deșeuri la nord-vest de Avdiivka, Pisky (8 km sud-vest de orașul Donețk), Vodyane, Opytne și Pervomaiske. Un blogger rus a continuat să nege afirmațiile privind avansurile ucrainene în apropiere de Pisky și Opytne pe 23 octombrie. Un alt blogger rus a susținut pe 22 octombrie că forțele ucrainene au avansat lângă Pisky în ultima săptămână.

UPDATE 03.04 Forțele ruse au efectuat operațiuni ofensive la sud-vest de orașul Donețk pe 23 octombrie, dar nu au făcut niciun progres confirmat. Un blogger rus a susținut că forțele ruse au avansat în apropiere de Nevelske (direct la vest de orașul Donețk) și au atacat lângă Novomykhailivka (la 10 km sud-vest de orașul Donețk) și în Marinka. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au atacat fără succes lângă Marinka, Nevelske, Pobieda (5 km sud-vest de orașul Donețk) și Novomykhailivka. Un blogger rus a susținut că luptele poziționale au loc în apropiere de Marinka, Novomykhailivka și Vuhledar (la 30 km sud-vest de orașul Donețk).

UPDATE 02.55 Forțele ucrainene nu au efectuat niciun atac la sol revendicat sau confirmat la sud-vest de orașul Donețk pe 23 octombrie.

UPDATE 02.43 Forțele ruse au continuat atacurile la sol în zona regiunii Donețk-Zaporizhia pe 23 octombrie și au înregistrat câștiguri confirmate. Imaginile geolocalizate postate pe 22 octombrie arată că forțele ruse au avansat puțin la nord de Pryyutne (15 km sud-vest de Velyka Novosilka). Mai multe surse ruse au susținut că forțele ruse au contraatacat și au înaintat aproape 3 kilometri lângă Pryytune, deși filmările geolocalizate disponibile confirmă doar că forțele ruse au avansat cu mai puțin de un kilometru în zonă. Bloggeri ruși au susținut, de asemenea, că forțele ruse au încercat să-și îmbunătățească pozițiile tactice lângă Novodonetske (11 km sud-est de Velyka Novosilka), Novomayorske (18 km sud-est de Velyka Novosilka) și Urozhaine (10 km sud de Velyka Novosilka). Un blogger rus a postat imagini despre Brigada 40 de Infanterie Navală rusă (Flota Pacificului) care operează lângă Novomayorske. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au efectuat atacuri fără succes la sud-est de Velyka Novosilka lângă Zolota Nyva și Prechystivka, la 11 km și, respectiv, 18 km sud-est de Velyka Novosilka.

UPDATE 02.23 Surse ruse au susținut că forțele ucrainene au efectuat atacuri la sol în zona de frontieră Donețk-Zaporizhia Oblast pe 23 octombrie și au făcut un avans limitat. Un blogger a susținut că atacurile ucrainene au forțat trupele ruse să părăsească unele poziții de lângă Novodonetske. Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut că forțele ruse au oprit înlocuirea trupelor ucrainene în apropiere de Novomayorske.

UPDATE 02.10 Forțele ruse au desfășurat contraatacuri în vestul regiunii Zaporijia pe 23 octombrie și au restabilit unele poziții pierdute. Statul Major ucrainean a declarat că forțele ruse au efectuat atacuri la sol fără succes în apropiere de Robotyne, Verbove (10 km est de Robotyne) și la sud-est de Mala Tokmachka (10 km nord-est de Robotyne). Deputatul de ocupație al regiunii Zaporijia, Vladimir Rogov, a susținut că forțele ruse au lansat un contraatac lângă Verbove și au reluat mai multe fortărețe. Un blogger rus a susținut că forțele ruse au contraatacat la nord-vest de Robotyne și lângă Verbove. Ministerul rus al Apărării a postat imagini cu Divizia a 7-a de asalt aerian de gardă de munte care operează un sistem de artilerie termobarică TOS-1A lângă Verbove.

UPDATE 01.55 Forțele ucrainene au continuat operațiunile ofensive în vestul regiunii Zaporijia pe 23 octombrie, dar nu au obținut niciun câștig pretins sau confirmat. Statul Major ucrainean a raportat că trupele ucrainene continuă operațiunile ofensive în direcția Melitopol (vestul Zaporizhia). Ministerul rus al Apărării a susținut că forțele ruse au respins un atac ucrainean lângă Robotyne. Mai mulți bloggeri ruși au susținut că forțele ucrainene au lansat atacuri asupra liniei Robotyne-Verbove și la nord-vest de Robotyne spre Kopani (5 km nord-vest de Robotyne), dar că forțele ruse au respins atacurile. Un blogger rus a susținut că atacurile localizate și poziționale au loc la vest de Robotyne, în sectorul Zherebryanky-Pyatykhatky al frontului.

UPDATE 01.35 Surse ruse au susținut că forțele ruse au împins forțele ucrainene înapoi din unele poziții ucrainene nou capturate de pe malul de est (stânga) al Oblastului Herson, dar au remarcat că forțele ucrainene mențin încă o prezență pe malul de est. Doi proeminenți bloggeri ruși au susținut că forțele ruse au contraatacat și au împins trupele ucrainene înapoi din pozițiile din Krynky (30 km est de orașul Herson și 2 km de râul Nipro). Imaginile geolocalizate postate pe 23 octombrie confirmă că forțele ucrainene au avansat spre poziții la nord de Pidstepne (20 km est de orașul Herson și 3 km de râul Nipro). Surse ruse au susținut că forțele ucrainene continuă să opereze pe malul de est dintre Krynky și Pidstepne și au avertizat că trupele ucrainene speră să străpungă linia Pidstepne-Pishchanivka spre Oleshky (5 km direct sud-est de orașul Herson). Observatorul militar ucrainean Konstantyn Mașoveț a remarcat că forțele ruse par să construiască un grup de „rezervă tactică mobilă” format din unități de infanterie motorizată și batalioane ale diferitelor companii militare private (PMC) în zona Oleshky pentru a disloca rapid grupuri mici în zonele contestate din est. Mașoveț a mai raportat că Rusia redistribuie lateral elemente ale Armatei a 58-a Combinată (Districtul Militar de Sud) departe de direcția de vest Zaporijia către Oblastul Herson, indicând că înalta comandă rusă vede acțiunile ucrainene pe malul de est ca o amenințare substanțială.

UPDATE 01.19 Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, s-a întâlnit cu Preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse, Valentina Matvienko, şi cu Comitetul Federaţiei pentru Apărare şi Securitate pe 23 octombrie. Șoigu și senatorii au discutat despre „cele mai stringente probleme ale sprijinirii” războiului din Ucraina, inclusiv îndeplinirea obiectivelor bugetare de aprovizionare cu arme și echipamente, sprijinirea militarilor ruși și a familiilor acestora și alte inițiative legislative nespecificate. Şoigu a subliniat importanţa întreprinderilor ruse de apărare-bază industrială (DIB) în satisfacerea nevoilor armatei ruse.

UPDATE 01.05 Șeful administrației militare ucrainene din regiunea Lugansk, Artem Lysohor, a declarat la 23 octombrie că autoritățile de ocupație mobilizează studenți universitari cu normă întreagă în regiunea ocupată Lugansk. Lysohor a declarat că autoritățile de ocupație i-au forțat pe studenții de la Universitatea Tehnică de Stat Donbas din Alchevsk ocupat, regiunea Luhansk, să-și ia „concediu academic” pentru a servi în armata rusă.

UPDATE 00.50 Statul Major ucrainean a raportat pe 23 octombrie că poliția de ocupație caută în Nova Kakhovka, regiunea Herson, până la 60 de militari ruși care ar fi părăsit posturile.

UPDATE 00.37 Centrul de Rezistență ucrainean a raportat pe 23 octombrie că mai mulți colaboratori ai ocupației, administratorii universităților și membrii organizațiilor pro-Kremlin forțează civilii să doneze sânge în regiunea Donețk ocupată, care ar putea fi transfuzat la militari ruși răniți care luptă lângă Avdiivka.

UPDATE 00.22 Autoritățile ruse cresc numărul de condamnări și intensifică pedepsele pentru persoanele găsite vinovate de răspândirea de „informații false” despre sau „discreditarea” armatei ruse. Portalul de știri rus Kommersant a relatat pe 23 octombrie că instanțele ruse au condamnat 21 de persoane pentru răspândirea de informații false despre armata rusă în primele șase luni ale anului 2023, în comparație cu 14 condamnări totale în 2022. Kommersant a remarcat, de asemenea, că instanțele ruse au închis opt persoane în 2023 pentru răspândirea de informații false despre armata rusă, în timp ce instanțele ruse au închis doar două persoane pentru aceeași acuzație în 2022. Kommersant a raportat că instanțele ruse au amendat și condamnat trei persoane pentru discreditarea armatei ruse în 2022, în timp ce instanțele ruse au condamnat 15 persoane pentru aceeași acuzație și au condamnat doi dintre ei la închisoare în 2023.

ȘTIRE INIȚIALĂ Centrul de Rezistență Ucrainean a raportat pe 23 octombrie că ofițerii Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) au acuzat baza industrială-industrială de apărare (DIB) din Belarus că a întrerupt furnizarea de echipamente către armata rusă. Autoritățile ruse sunt îngrijorate de faptul că Belarus acordă prioritate furnizării de materiale către alte țări, cum ar fi Iranul, și cer companiilor din Belarus să acorde prioritate Rusiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?