LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele armate ucrainene au neutralizat 224 soldați ruși. Artileria occidentală produce pagube semnificative rușilor în apropiere de Bahmut.

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele armate ucrainene au neutralizat 224 soldați ruși. Artileria occidentală produce pagube semnificative rușilor în apropiere de Bahmut.

Forțele armatei ucrainene au neutralizat 224 de soldați ruși, dintre care 70 au fost eliminați, iar alți 154 au fost răniți. În plus, un invadator rus a fost capturat.

Se duc lupte grele pe frontul din apropiere de Bahmut FOTO Profimedia

UPDATE 03:26 Rusia vrea să întărească legăturile cu Brazilia după întâlnirea lui Lula cu președintele ucrainean Zelenski

Federația Rusă a cerut restabilirea forumului bilateral, care sa întâlnit ultima dată în 2015. Rusia a cerut Braziliei să reia un forum de dialog bilateral la o zi după ce președintele ucrainean Zelensky ș-a întâlnit omologul brazilian, scrie Unian.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a cerut reluarea Comisiei de cooperare la nivel înalt ruso-brazilian, un forum creat de cele două țări în 1997 pentru a discuta despre comerț, investiții, tehnologie, apărare și alte probleme, au spus oficialii. Potrivit acestora, comisia nu s-a mai întrunit din 2015, adaugă Unian.

UPDATE 23:54 Forțele armate ucrainene au neutralizat 224 soldați ruși

Forțele armatei ucrainene au neutralizat 224 de soldați ruși, dintre care 70 au fost eliminați, iar alți 154 au fost răniți. În plus, un invadator rus a fost capturat. Forțele ucrainene au distrus și 51 de unități de echipament militar rusesc, scrie Unian.

Soldați ucraineni FOTO: Profimedia

Soldați ucraineni FOTO: Profimedia

În special, șase tancuri, 11 vehicule blindate, cinci sisteme de artilerie, un sistem de apărare antiaeriană, 21 de drone, patru unități de vehicule și două unități de echipamente speciale. Au fost distruse și patru depozite de muniții inamice. Informațiile au fost comunicate de comandantul grupului operațional-strategic de trupe „Tavria”, generalul de brigadă Oleksandr Tarnavskyi, notează Unian.

UPDATE 21:52 CNN: Conflictul Poloniei cu Ucraina a înfuriat Europa și a fost un cadou pentru Putin

Sprijinul Europei pentru Ucraina s-a confruntat cu o întorsătură neașteptată, în decursul acestei săptămâni aceasta. Polonia, până acum cel mai ferm aliat al Kievului de pe continent, părea să declare că va înceta să mai trimită arme către țara vecină. Detalii aici

Volodimir Zelenski la Adunarea Generală a ONU FOTO: EPA-EFE

Volodimir Zelenski la Adunarea Generală a ONU FOTO: EPA-EFE

Mișcarea a venit după ce președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a criticat Varșovia pentru că a continuat să interzică importurile de cereale din Ucraina, notează CNN . Acesta este cel mai recent exemplu de comportament ostentativ al guvernului polonez față de Kiev, chiar înainte de alegerile din țară.

UPDATE 21:30 „Rușii cred că sunt înconjurați de inamici, într-o cetate asediată”. Interviu cu fostul șef al „Google News”-ului rusesc

Kremlinul domină principalele servicii de știri online, atât Yandex (omologul rusesc al Google), cât și Google, și induce rușilor o percepție a lumii foarte diferită de ceea ce este în realitate, susține, într-un interviu pentru EU vs Disinfo, Lev Gershenzon, fost șef al Yandex.News. Detalii aici

Google promoveaza site-uri de dezinformare, susține fostul șef al Yandex News. FOTO: EuvsDisinfo

Google promoveaza site-uri de dezinformare, susține fostul șef al Yandex News. FOTO: EuvsDisinfo

Eu vs Disinfo, portalul Comisiei Europene care combate dezinformarea propagată de instituțiile media pro-Kremlin, a realizat un interviu cu Lev Gershenzon, fost șef al Yandex.News (2007–2012), serviciul de știri al motorului de căutare rusesc similar cu Google. Yandex News este un produs similar cu Google News, fiind însă controlat în totalitate de autoritățile rusești. Lev Gershenzon lucrează în prezent la The True Story, un nou agregator de știri fără cenzură, care a fost lansat pe 22 august 2023 și blocat în Rusia doar trei zile mai târziu.

UPDATE 21.15 Artileria occidentală produce pagube semnificative rușilor în apropiere de Bahmut

Folosirea armelor grele furnizate de Occident în luptele crâncene din împrejurimile Bahmut are un impact semnificativ asupra liniilor inamice, au declarat pentru Reuters comandanţi ucraineni. Detalii aici

Luptele continuă să fie intense în preajma Bahmut FOTO: PROFIMEDIA

Luptele continuă să fie intense în preajma Bahmut FOTO: PROFIMEDIA

Elogiate după cucerirea săptămâna trecută a satului-cheie Klişciivka, trupele ucrainene au spus că obuzierele Howitzer de 155 de milimetri se numără printre echipamentele cheie furnizate de SUA şi de aliaţii din NATO, scrie Agerpres.

UPDATE 20.53 Dmitri Rogozin, fostul șef al agenției spațiale ruse Roscosmos, numit senator în regiunea Zaporijie a Ucrainei ocupate

Fostul șef al agenției spațiale ruse Roscosmos și cunoscuta figură naționalistă, Dmitri Rogozin, a fost numit senator al regiunii Zaporijie din sudul Ucrainei, care a fost ocupată de Rusia, în urma evenimentelor din septembrie 2022. Detalii aici

Dmitri Rogozin, fostul șef al agenției spațiale ruse Roscosmos FOTO: EPA-EFE

Dmitri Rogozin, fostul șef al agenției spațiale ruse Roscosmos FOTO: EPA-EFE

Anunțul a fost făcut de către guvernatorul regiunii, Evgheni Balițki, și a stârnit controverse în Kiev și în lumea occidentală, deoarece alegerile organizate de Rusia în această regiune și în alte trei din Ucraina au fost denunțate ca ilegale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat