LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele ucrainene au efectuat 29 de atacuri pe direcțiile Herson și Zaporojie.

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele ucrainene au efectuat 29 de atacuri pe direcțiile Herson și Zaporojie.

Un echipaj care operează un sistem de rachete antitanc Kornet (ATGM) al unității de recunoaștere a armatei a 6-a combinate a Grupului de Vest al Forțelor Armate Ruse a distrus un vehicul blindat și a întrerupt rotația trupelor ucrainene în direcția Kupiansk, potrivit agenției TASS.

Soldați ruși FOTO: Shutterstock (Arhivă)

Raportul menționează de asemenea că forțele ruse au folosit sistemele de comunicații pentru a transmite coordonatele și a coordona executarea misiunilor de luptă împotriva trupelor ucrainene, adaugă TASS.

UPDATE Trupele ruse și-au consolidat poziția tactică în zonele așezărilor Georgievka și Bogdanovka din direcția Donețk, a transmis șeful centrului de presă al grupului „Sud”, Vadim Astafiev, scrie agenția TASS.

UPDATE Forțele ucrainene ale brigăzii a 11-a de la Odesa au reușit să efectueze 29 de atacuri cu foc asupra inamicului pe direcțiile Herson și Zaporojie, potrivit serviciului de presă al Asociației Teritoriale Operaționale de Sud a Gărzii Naționale a Ucrainei, scrie agenția Unian.

UPDATE De rezultatul alegerilor care vor avea loc pe 13 ianuarie, în Taiwan, ar putea depinde în mare măsură pacea lumii. Generalul (r) Alexandru Grumaz analizează, exclusiv pentru „Adevărul”, alegerile și situația insulei pentru care există temeri că SUA și China ar putea declanșa un război nimicitor care să degenereze într-o conflagrație mondială. Detalii aici.

UPDATE Rusia a lansat accidental o bombă asupra unui oraș pe care îl ocupă din regiunea estică Lugansk, a anunțat administrația instalată de Rusia în regiune, relatează AP. Detalii aici.

UPDATE Liderul autoproclamatei republici populare Doneţk, Denis Puşilin, a pledat luni pentru cucerirea oraşelor Odesa şi Nikolaev din sudul Ucrainei, întrucât le consideră ruseşti din punct de vedere istoric, relatează agenția de presă EFE, preluată de Agerpres . Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat