LIVE TEXT | Război în Ucraina. Politolog: Federația Rusă și-a pierdut credibilitatea și capacitatea de negociere în arena politică

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Politolog: Federația Rusă și-a pierdut credibilitatea și capacitatea de negociere în arena politică

Întâlnirea din Arabia Saudită a reprezentanților din 40 de țări care au discutat pe tema păcii pentru Ucraina fără ca Federația Rusă să fie invitată reprezintă o demonstrație pentru președintele statului rus Vladimir Putin că țara sa și-a pierdut capacitatea de a negocia, a declarat politologul rus Dmitri Borisovici Oreșkin, la postul de televiziune Freedom, comform agenției Unian.

Dmitri Borisovici Oreșkin FOTO: Wikipedia

Întâlnirea de la Jeddah este o palmă pentru Putin. Pentru că războiul este între Ucraina și Rusia, iar problema păcii se discută fără Rusia. Aceasta înseamnă că Rusia nu numai că este incapabilă de negocieri, ci și-a pierdut din greutate în arena politică”, a menționat Oreșkin.

Kremlinul este foarte ofensat, dar nu vor să arate această ofensă. În orice caz, s-au discutat chestiunile privind modul de lucru cu prețul petrolului și modul de lucru cu acordul de cereale, iar opinia Rusiei nu are importanță”, a adăugat acesta, pentru televiziunea FREEDOM.

UPDATE 00:51 Polițist salvator și erou al filmului „20 de zile în Mariupol” printre răniții bombardamentului de la Pokrovsk

Un polițist care a salvat mai multe vieți și este actor în filmul „20 de zile în Mariupol”, a fost rănit la Pokrovsk în urma bombardamentelor forțelor rusești, a anunțat regizorul ucrainean Mstyslav Andriyovych Chernov pe pagina sa de Facebook, scrie agenția Unian.

„Volodymyr, eroul filmului „20 de zile în Mariupol”, un polițist care ne-a salvat viețile, a fost rănit la Pokrovsk. A ajutat în mod constant la salvarea oamenilor din Mariupol pe riscul său. După ce am scăpat din încercuire, a continuat să lucreze ca polițist în regiunea natală Donețk”, a adăugat regizorul, menționează sursa citată.

UPDATE 23:46 Șeful adjunct al Serviciului de Stat pentru Urgență din Donețk a fost ucis în atacul de la Pokrovsk

Luni, 7 august 2023, forțele ruse au lovit orașul Pokrovsk, În timpul atacului a fost lovită o casă, iar în timpul operațiunilor de salvare, ruții au lansat al doilea atac, în urma căruia Andrii Omelchenko, șeful adjunct al Serviciului de Stat pentru Urgență din regiunea Donețk a fost ucis, informează agenția Unian.

UPDATE 23:30 De ce eșuează tacticile de război ale NATO în Ucraina? Kievul schimbă foaia

Noile tactici NATO predate rapid trupelor ucrainene eșuează, deoarece Ucraina nu domină cerul, au spus analiștii, iar trupele Kievul par să revizuiască doctrina aliată optând pentru o tactică de uzură pentru degrada apărarea rusă bine înfiptă.

Forțele armate ucrainene FOTO EPA-EFE

Forțele armate ucrainene FOTO EPA-EFE

„Armata Ucrainei a lăsat deocamdată deoparte metodele de luptă ale SUA și a revenit la tacticile pe care le cunoaște cel mai bine”, scrie The New York Times“. Detalii aici.

UPDATE 23:20 Ucraina: Cinci morți și cel puțin 18 răniți într-un atac al forțelor ruse asupra orașului Pokrovsk

Cinci persoane au fost ucise și alte 18 răniți într-un atac al forțelor rusești cu două rachete asupra unei clădiri rezidențiale din orașul Pokrovsk din estul Ucrainei, a anunțat Kievul, transmite AFP, conform Agerpres. Detalii aici.

UPDATE 22:15 Dronă a SUA interceptată de ruși deasupra Mării Negre

O dronă americană MQ-9A Reaper, decolată de la Câmpia Turzii, cel mai probabil, care se afla în misiune deasupra Mării Negre, a fost escortată de un avion de luptă Su-30 al fostei Armate Roșii, a comunicat Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse. Detalii aici.

UPDATE 22:00 Ce sisteme românești de armament au ajuns în Ucraina VIDEO

Probând cu imagini, portalul olandez Oryx susține că România a trimis Ucrainei lansatoare multiple de rachete, transportoare blindate, obuziere, mitraliere, muniţii și combustibili.

Foarte discretă, dar se pare și eficientă, România a trimis Ucrainei diverse sisteme de armament și importante cantități de muniții, conform Oryx , un portal olandez de analiză a apărării care monitorizează informații din sursă deschisă (OSINT). Detalii aici.

UPDATE 19:39 Polonia trage un semnal de alarmă: Belarusul și Rusia organizează un nou atac hibrid cu migranți

Polonia a semnalat luni că Belarusul şi Rusia orchestrează un nou val major de migranţi menit să destabilizeze graniţa sa, parte din limitele estice ale Uniunii Europene și NATO. Detalii aici.

UPDATE 19:25 Un renumit sociolog și activist politic rus a fost declarat „terorist” la câteva săptămâni după arestarea sa

Sociologul şi activistul politic de stânga rus Boris Kagarliţki, un critic al războiului din Ucraina, a fost inclus luni pe lista de „teroriști” întocmită de regimul Putin.

Boris Kagarlițki FOTO Arhivă

Boris Kagarlițki FOTO Arhivă

Boris Kagarliţki, profesor la Şcoala Superioară de Știinţe Sociale şi Economice din Moscova şi cunoscut ca disident încă din epoca sovietică, a fost arestat luna trecută de Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB) în baza unei prevederi care interzice apelurile publice la activităţi teroriste prin intermediul internetului, transmite agenția de presă Reuters, preluată de Agerpres . Detalii aici

UPDATE 19.20 Soldații ucraineni, evacuați cu dronele, o premieră pe câmpul de luptă

Ucraina apelează la drone pentru a-și evacua soldații răniți, în ceea ce este probabil o premieră pe un câmp de luptă, relatează The Economist.

Nu este clar cu ce frecvență au fost utlilizate drone pentru a transporta trupe rănite sau în ce părți ale țării s-a întâmplat asta. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat