LIVE TEXT | Război în Ucraina. Prognoză dezamăgitoare în ceea ce privește ajutorul SUA acordat Ucrainei

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Prognoză dezamăgitoare în ceea ce privește ajutorul SUA acordat Ucrainei

Lipsa finanțării a afectat deja capacitatea Ucrainei de a se apăra, iar blocajul camionagiilor polonezi al punctelor de frontieră a dus la întreruperi în alimentarea cu combustibil.

Foto: Shutterstock

UPDATE 06.22 Se pare că Direcția Principală de Informații Militare (GUR) ucraineană a efectuat o lovitură cu drone la scară largă pe teritoriul Rusiei, iar oficialii de ocupație ruși au acuzat forțele ucrainene că au lansat o lovitură asupra Oblastului Donețk ocupat, care a dus la pene de curent pe scară largă. Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut că apărarea antiaeriană rusă a doborât 24 de drone ucrainene deasupra regiunilor Moscova, Tula, Kaluga, Bryansk și Smolensk în noaptea de 25-26 noiembrie și în dimineața zilei de 26 noiembrie. Guvernatorul regiunii Tula, Alexei Dyumin, a declarat că o dronă s-a prăbușit într-un bloc de apartamente din orașul Tula, după ce apărarea antiaeriană rusă a doborât-o. Publicația ucraineană Suspilne, citând propriile surse anonime, a raportat că lovitura ucraineană de peste noapte cu drona asupra Rusiei a fost o operațiune specială a GUR. Surse ruse, inclusiv șeful Republicii Populare Donețk (DNR), Denis Pușilin, au susținut, de asemenea, că forțele ucrainene au efectuat o lovitură mare de artilerie și HIMARS asupra substațiilor de distribuție a energiei electrice din regiunea ocupată Donețk, provocând întreruperi de electricitate în multe așezări și orașe, inclusiv orașul Donețk, Mariupol. , și Manhush.

UPDATE 06.09 Forțele ruse au efectuat o serie de lovituri cu drone Shahed asupra Ucrainei în noaptea de 25 spre 26 noiembrie. Oficialii militari ucraineni au raportat că forțele ruse au lansat nouă Shahed-136/131 din direcția Primorsko-Akhtarsk și că apărarea antiaeriană ucraineană a doborât opt drone. Comandantul forțelor comune ucrainene, general-locotenent Serhiy Nayev, ca și alți oficiali ucraineni din 25 noiembrie, a continuat să laude acțiunile grupurilor mobile ucrainene în interceptarea dronelor rusești. Nayev a declarat că grupurile mobile vor primi sisteme portabile de apărare aeriană (MANPADS) fabricate în străinătate, în viitorul apropiat.

UPDATE 05.52 Forțele ruse s-au plâns de vulnerabilitatea liniilor de comunicație terestre rusești (GLOC) de pe malul de est (stânga) al Oblastului Herson, pe fondul plângerilor continue cu privire la capacitățile slabe ale Rusiei de pe malul de est. Un blogger rus a susținut, pe 26 noiembrie, că personalul Diviziei 70 de Infanterie Motorizată din Rusia (din nou formata Armată a 18-a de arme combinate) îi scrie adesea plângându-se de vulnerabilitatea logisticii rusești în malul de est al Oblastului Herson, lângă Krynky (30 km nord-est de Regiunea Herson și la 2 km de râul Nipro) până la loviturile cu drone din Ucraina. Bloggerul a fost, de asemenea, de acord cu afirmațiile anterioare ale unui alt blogger rus conform cărora forțele ruse din această zonă se luptă cu coordonarea unității, precum și cu neglijența comandanților la nivel de companie și batalion. Bloggerul a sugerat că forțele ruse de lângă Krynky ar trebui să creeze o companie separată anti-drone, cu personal din batalionul separat de recunoaștere al Diviziei 70 de Infanterie Motorizată, pentru a proteja GLOC-urile rusești. GLOC-urile rusești de pe malul stâng al Oblastului Herson, cum ar fi autostrada E58 Antonivka-Sahy (la aproximativ 5-8 km distanță de râul Nipro), sunt situate aproape de malul râului Nipro, făcându-le vulnerabile la interdicția ucraineană. ISW a raportat anterior că bloggeri ruși s-au plâns în mod repetat că forțele ruse din apropierea Krynky suferă de probleme, cum ar fi sprijin insuficient de foc, coordonarea unității, război electronic (EW), contrabaterie și apărare aeriană, dar a observat că aceste probleme raportate nu se traduc întotdeauna. în efecte semnificative pe câmpul de luptă. Surse ruse au susținut în mod continuu că forțele ruse nu sunt în măsură să împingă forțele ucrainene din Krynky și că forțele ucrainene nu sunt în prezent în măsură să facă progrese semnificative din punct de vedere operațional în zona malului de est.

UPDATE 05.39 Rusia continuă să se confrunte cu penurie de forță de muncă calificată și necalificată pe fondul politicilor inconsecvente și contradictorii ale Kremlinului, care descurajează rușii care au fugit din Rusia și muncitorii migranți de la munca în Rusia, încercând în același timp să mărească capacitatea industrială și generarea forței de muncă ruse. Președintele Dumei de Stat a Rusiei, Vyacheslav Volodin, a susținut pe 25 noiembrie că mulți ruși care au părăsit Rusia din cauza invaziei pe scară largă a Ucrainei se întorc în Rusia pentru că nu și-au găsit de lucru în străinătate. Volodin a avertizat că Rusia nu „așteaptă cu brațele deschise” să accepte rușii care se întorc și a susținut că aceștia „au comis o trădare împotriva Rusiei, rudelor și prietenilor”. Un proeminent blogger rus afiliat la Kremlin a fost de acord cu declarațiile lui Volodin din 26 noiembrie, dar a remarcat că Rusia continuă să se confrunte cu deficite severe de forță de muncă calificată și a caracterizat numărul de ruși care se întorc drept „catastrofal de mic”. Bloggerul a adăugat că deficitul de forță de muncă a crescut numărul de migranți care caută locuri de muncă în Rusia și a criticat autoritățile ruse pentru „„ politica ușilor deschise” privind migrația. Guvernul rus pare să se lupte să reconcilieze obiectivele incoerente și concurente, acordând prioritate eforturilor de cripto-mobilizare pentru a trimite forța de muncă în prima linie în detrimentul forței de muncă naționale a Rusiei, în timp ce aplică politici care restricționează perspectivele migranților de a lucra în Rusia. De asemenea, agențiile ruse de aplicare a legii constrâng migranții cu și fără cetățenie rusă să intre în serviciul militar rus, reducând și mai mult capacitatea migranților de a spori forța de muncă a Rusiei. Politicile incoerente și contradictorii ale Kremlinului urmăresc să atingă obiective care se exclud reciproc de reducere a șocurilor negative asupra forței de muncă interne a Rusiei, descurajând în același timp migranții să lucreze în Rusia și ademenind rușii să se întoarcă din străinătate, fără a le oferi oportunități de muncă și încercând să-i recruteze într-un război de care au fugit. Cu toate acestea, implementarea proastă a acestor politici nu a generat nicio amenințare aparentă sau iminentă la adresa economiei sau a efortului de război rusesc în acest moment.

UPDATE 05.20 Forțele ruse au continuat operațiunile ofensive de-a lungul liniei Kupyansk-Svatove-Kreminna pe 26 noiembrie și au făcut un avans confirmat. Imaginile geolocalizate publicate pe 26 noiembrie arată că forțele ruse au avansat puțin la sud-vest de Pershotravneve (24 km est de Kupyansk). Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins atacurile rusești în apropiere de Synkivka (8 km nord-est de Kupyansk), Ivanivka (20 km sud-est de Kupyansk), Novoselivske (14 km nord-vest de Svatove) și în apropierea pădurii Serebryanske (10 km sud-vest de Kreminna). Un blogger rus a susținut că forțele ruse au încercat fără succes să avanseze la nord-est și la est de Kupyansk în ultima săptămână. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Terestre ucrainene, locotenent-colonelul Volodymyr Fityo, a raportat că forțele ruse și-au intensificat utilizarea munițiilor cu dispersie și a dronelor cu vizualizare personală (FPV) lângă Synkivka în încercările de a avansa spre Kupyansk.

image

UPDATE 05.04 Surse ruse au susținut că forțele ucrainene au atacat fără succes de-a lungul liniei Kupiansk-Svatove-Kreminna pe 26 noiembrie. Ministerul rus al Apărării a susținut că forțele ruse au respins atacurile ucrainene în apropiere de Synkivka, Ivanivka și în apropierea pădurii Serebryanske. Un blogger rus a susținut că forțele ucrainene au încercat să preia inițiativa în zona pădurii Serebryanske în ultima săptămână, profitând de o redistribuire a trupelor ruse din zonă în alte direcții nespecificate. Bloggeri ruși au susținut în mod obișnuit în ultimele săptămâni că forțele ucrainene se pregătesc să lanseze un efort ofensiv localizat lângă Kreminna.

UPDATE 04.49 Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au continuat să efectueze atacuri la sud de Bakhmut pe 26 noiembrie și provoacă pierderi de personal și echipament militar forțelor ruse.

image

UPDATE 04.34 Surse ruse au susținut pe 26 noiembrie că forțele ruse au avansat marginal lângă Bakhmut. Un blogger rus a susținut că un grup blindat rus a atacat lângă Klishchiivka (7 km sud-vest de Bakhmut) și a ocupat poziții nespecificate, dar că forțele ucrainene încă controlează înălțimi cheie din jurul așezării. Bloggerul a adăugat că forțele ruse au avansat la nord-est de Klișchiivka, spre Bohdanivka (5 km nord-vest de Bakhmut) și în apropierea căii ferate în vecinătatea Andriivka (10 km sud-vest de Bakhmut) în ultima săptămână. Un agregator de știri rus a susținut în mod similar pe 25 noiembrie că forțele ruse au înaintat spre Klișchiivka și la periferia ei de nord-est și au contraatacat cu succes lângă Andriivka. Unii bloggeri, totuși, au susținut că nu au existat schimbări în prima linie a lui Bakhmut. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins atacurile rusești în apropiere de Klișchiivka și Andriivka. Bloggeri ruși au indicat că elemente ale Batalionului 58 Spetsnaz al Republicii Populare Donețk (DNR) (Corpul 1 Armată, Armata 8 Armată Combinată, Districtul Militar de Sud) și Regimentul 137 Gărzi Aeropurtate (VDV) (Divizia 106 Gardă VDV) operează în direcția Bakhmut.

UPDATE 04.17 Forțele ucrainene au atacat la nord-vest de Horlivka (25 km sud de Bakhmut) pe 26 noiembrie, dar nu au făcut avansuri revendicate sau confirmate. Ministerul rus al Apărării a susținut că forțele ruse au respins atacurile ucrainene din apropiere de Pivdenne și Shumy (ambele imediat la nord-vest de Horlivka). Bloggerii ruși au susținut că nu au existat schimbări în prima linie a Horlivka din 26 noiembrie.

UPDATE 04.02 Forțele ruse au atacat fără succes la nord-vest de Horlivka pe 26 noiembrie. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins atacurile rusești în partea de est a Pivnichne (doar la nord-vest de Horlivka).

image

UPDATE 03.50 Forțele ruse au făcut avansuri confirmate la nord-vest și sud-est de Avdiivka pe 26 noiembrie. Imaginile geolocalizate publicate pe 26 noiembrie arată că forțele ruse au avansat marginal la nord-vest de Krasnohorivka (7 km nord-vest de Avdiivka) și în partea de est a zonei industriale de la periferia de sud-est a lui Avdiivka. Imagini video geolocalizate din 26 noiembrie arată vehicule blindate rusești care atacă poziții ucrainene în partea de nord a zonei industriale de la periferia de sud-est a orașului Avdiivka. Bloggeri ruși au susținut în mod covârșitor că forțele ruse au capturat întreaga zonă industrială din apropierea gării Yasynuvata-2 pe 26 noiembrie, după ce au curățat ultimele clădiri rămase în zonă pe 25 noiembrie, deși ISW nu a observat încă o confirmare vizuală a acestor afirmații. Bloggeri ruși au susținut că zona industrială este situată pe un deal ușor, pe care au evaluat-o că ar permite forțelor ruse să bombardeze pozițiile ucrainene de la periferia Avdiivka și să dezvolte operațiuni ofensive în continuare. Unele surse ruse au susținut că capturarea acestei zone industriale nu va facilita operațiunile ofensive ulterioare pentru forțele ruse, totuși, deoarece forțele ruse vor trebui să dezvolte ofensive pe celelalte flancuri ale Avdiivka sau să mobilizeze mai mult personal pentru a obține rezultate rapide și decisive. Bloggeri ruși au susținut, de asemenea, că forțele ruse au câștigat un punct de sprijin lângă calea ferată adiacentă fabricii de cocs Avdiivka. Un proeminent blogger rus a susținut că forțele ucrainene au respins toate atacurile rusești asupra fabricii de cocs Avdiivka și în apropiere de Stepove (3 km nord-vest de Avdiivka) pe 26 noiembrie și că forțele ruse au înaintat pe flancurile estice spre Avdiivka și lângă Novokalynove (7 km nord de Avdiivka) toată săptămâna trecută. Bloggerul a observat că progresele rusești din ultima săptămână nu amenință imediat forțele ucrainene și nu afectează în mare măsură eforturile Rusiei de a captura Avdiivka, ci pur și simplu extind linia frontului. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins atacurile rusești la est de Novobakhmutivka (9 km nord-vest de Avdiivka); la sud de Novokalynove; și lângă Sieverne (6 km vest de Avdiivka), Stepove, Avdiivka și Pervomaiske (11 km sud-vest de Avdiivka).

UPDATE 03.33 Forțele ucrainene au continuat să contraatace pe linia frontului Avdiivka pe 26 noiembrie, dar nu au făcut avansuri revendicate sau confirmate. Un blogger rus a susținut că forțele ucrainene continuă să contraatace, în ciuda retragerii din pozițiile lor fortificate de lângă Stepove. Un alt blogger rus a susținut că forțele ucrainene nu au reușit să restabilească poziția pierdută în zona industrială de la periferia de sud-est a Avdiivka, după ce au contraatacat în zonă.

UPDATE 03.18 Forțele ruse au continuat operațiunile ofensive nereușite la vest și sud-vest de orașul Donețk pe 26 noiembrie. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au lansat operațiuni ofensive nereușite lângă Marinka (imediat la vest de orașul Donețk) și Novomykhailivka (10 km sud-vest de orașul Donețk). Un proeminent blogger rus a susținut în mod similar că forțele ruse nu au înaintat lângă Marinka sau Novomykhailivka pe 26 noiembrie, dar a susținut că forțele ruse au făcut unele progrese nespecificate lângă Novomykhailivka în ultima săptămână cu obiectivul operațional de a ajunge la Vuhledar. Bloggerul a adăugat că forțele ruse au împins forțele ucrainene înapoi în partea de nord-vest a orașului Marinka în ultima săptămână.

UPDATE 03.03 Ministerul rus al Apărării a susținut pe 26 noiembrie că forțele ucrainene au atacat fără succes lângă Marinka și Shevchenko (8 km sud-vest de Vuhledar).

image

UPDATE 02.47 Forțele ruse au desfășurat operațiuni ofensive în zona de frontieră Donețk-Zaporijia, dar nu au făcut niciun avans confirmat pe 26 noiembrie. Ministerul apărării rus a susținut că forțele ruse au făcut progrese nespecificate în zona de frontieră Donețk-Zaporijia pe 26 noiembrie. Statul Major ucrainean a raportat în rapoartele sale de situație de dimineață că forțele ruse au atacat fără succes la est de Staromayorske (9 km sud de Velyka Novosilka) și la sud de Zolota Nyva (11 km sud-est de Velyka Novosilka) și au raportat în raportul lor de seară că forțele ruse nu au condus orice operațiuni ofensive în zona de frontieră Donețk-Zaporijia Oblast.

image

UPDATE 02.32 Surse ruse au susținut că forțele ucrainene au desfășurat operațiuni ofensive în vestul regiunii Zaporijia, dar nu au făcut niciun avans pretins sau confirmat pe 26 noiembrie. Un blogger rus a susținut că forțele ucrainene au atacat fără succes Robotyne și Verbove (9 km est de Robotyne) cu grupuri mici de infanterie. Surse ruse au susținut pe 25 și 26 noiembrie că forțele ucrainene au redus ritmul operațiunilor lor în vestul Oblastului Zaporijia, în parte din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Un blogger rus a susținut pe 26 noiembrie că forțele ucrainene au avansat cu o jumătate de kilometru spre Novofedorivka (15 km nord-est de Robotyne) și au încercat fără succes să avanseze în direcția Kopani (5 km nord-vest de Robotyne) în ultima săptămână.

image

UPDATE 02.15 Forțele ruse au efectuat operațiuni ofensive în vestul regiunii Zaporijia, dar nu au făcut niciun progres confirmat pe 26 noiembrie. Un blogger rus a susținut că forțele ruse au efectuat o serie de contraatacuri de-a lungul liniei Kopani-Robotyne-Novoprokopivka-Verbove și au avansat în apropiere de Verbove. Bloggerul a mai susținut că forțele ruse au obținut succese tactice nespecificate lângă Novoprokopivka (2 km sud de Robotyne) înainte ca ploile abundente să perturbe luptele active. Statul Major ucrainean a transmis în rapoartele sale de dimineață că forțele ruse au atacat fără succes lângă Robotyne și a notat în raportul de seară că forțele ruse nu au efectuat nicio operațiune ofensivă în direcția Zaporijia. O sursă rusă a susținut că elemente ale Regimentului 1430 de Infanterie Motorizată rus (Trupele teritoriale ruse [TRV]) și Brigăzii 136 de Infanterie Motorizată de gardă (Armata 58 de arme combinate [CAA], Districtul Militar de Sud [SMD]) operează în apropiere de Robotyne. Surse ruse au susținut că elemente ale Regimentului 108 de asalt aerian de gardă (VDV) rus (Divizia 7 Gardă VDV) și Regimentul 70 de pușcă motorizată de gardă (Divizia 42 de puști motorizate, 58 CAA, SMD) operează în direcția Zaporijia.

image

UPDATE 02.00 Forțele ucrainene și-au menținut pozițiile pe malul de est (stânga) al Oblastului Herson, deoarece forțele ruse au făcut avansuri susținute pe malul de est pe 26 noiembrie. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene își mențin poziții pe malul de est (stânga) al râului Nipro. Surse ruse au susținut că forțele ruse au împins forțele ucrainene din zonele forestiere de lângă Krynky (30 km nord-est de regiunea Herson și 2 km de râul Nipro). Un blogger rus a susținut că forțele ruse au intrat în periferia vestică a Krynky.

image

UPDATE 01.41 Surse ruse au susținut că forțele ucrainene au efectuat o lovitură cu rachete fără succes împotriva Crimeei ocupate pe 26 noiembrie. Ministerul apărării ruse a susținut că apărarea antiaeriană rusă a doborât două rachete ucrainene S-200 deasupra Mării Azov, despre care unele surse ruse susțin că au vizat podul peste strâmtoarea Kerci.

UPDATE 01.29 Curtea Supremă a Rusiei a decis că anumite persoane mobilizate din Rusia au dreptul de a servi în Serviciul Civil Alternativ al Rusiei (AKS), mai degrabă decât în primele linii. Pe 23 noiembrie, Curtea Supremă a Rusiei a decis în favoarea lui Pavel Mushumansky, care a servit în AKS pe baza convingerilor sale religioase după recrutarea în 2019 și a cerut să servească din nou în AKS după mobilizarea din toamna anului 2022. Mushumansky s-a desfășurat într-o unitate militară și a făcut apel la Curtea Supremă, după ce tribunalul Oblast din Leningrad i-a respins apelul de a servi în AKS. Serviciul de știri al Kremlinului RBK a raportat declarații ale experților în drept ruși conform cărora decizia Curții Supreme afirmă dreptul recruților ruși și al personalului mobilizat de a înlocui serviciul militar cu AKS dacă serviciul militar contrazice convingerile lor spirituale sau religioase. Experții au remarcat că decizia de mobilizare se aplică doar persoanelor care pot demonstra că serviciul militar le încalcă convingerile și care nu au servit anterior în armată sau ca recrutat.

UPDATE 01.12 Oficialii ruși de ocupație continuă să stabilească programe care vizează îndoctrinarea copiilor ucraineni din Ucraina ocupată în identitățile naționale și culturale rusești. Administrația de ocupație a Regiunii Herson a anunțat pe 26 noiembrie că ea și partidul Rusia Unită susținută de Kremlin deschid un centru pentru copiii fără îngrijire părintească în Oblastul Kherson ocupat. Administrația de ocupație a Regiunii Herson a remarcat că Maria Lvova-Belova, Comisarul pentru Drepturile Copilului numit de Kremlin, a sprijinit proiectul și că guvernul Oblastului Ryazan va ajuta la renovarea centrului. Primarul ucrainean din Melitopol, Ivan Fedorov, a raportat pe 26 noiembrie că autoritățile ruse de ocupație lansează un program la instituțiile de învățământ superior din Melitopolul ocupat pentru a instrui studenții să creeze hărți de câmpuri minate.

UPDATE 01.00 Autoritățile de ocupație ruse continuă să folosească ajutoarele bănești de maternitate pentru a spori eforturile de pașportare în zonele ocupate. Miliția Republicii Populare Lugansk (LNR) a susținut pe 26 noiembrie că rezidenții din regiunea ocupată Luhansk pot solicita astfel de ajutoare pentru al doilea și al treilea copil și primul lor copil (dacă primul copil s-a născut după 1 ianuarie 2020), dacă ei sau copiii lor au pașapoarte rusești.

UPDATE 00.47 Surse ruse profită de un protest civil la granița ucraineană-polonă pentru a amplifica narațiunile standard ale Kremlinului, menite să creeze o breșă în relațiile dintre Ucraina și Polonia. Camionagii polonezi au început o blocare a trei puncte de trecere a frontierei dintre Ucraina și Polonia pe 6 noiembrie și au extins blocada la un al patrulea punct de trecere a frontierei pe 24 noiembrie, ca parte a unei greve pentru a împiedica camionierii ucraineni să treacă granița poloneză în Ucraina. Camionagii polonezi protestează împotriva concurenței camioanelor ucrainene și permit doar vehiculelor umanitare și de pasageri să treacă granița, creând blocaje semnificative de peste 2.000 de camioane și o criză umanitară la punctele de trecere, blocaje care au dus la moartea a doi șoferi de camion ucraineni. Oficialii ucraineni au cerut în mod repetat încetarea protestului, iar ministrul de externe leton Krisjanis Karins și-a exprimat disponibilitatea pe 26 noiembrie de a media între Polonia și Ucraina pentru deblocarea graniței. Surse ruse pro-Kremlin susțin că blocada a creat deficit critic de combustibil și muniție în Ucraina, că unii oficiali ucraineni protestează și că greva se poate extinde și mai mult. Aceste narațiuni sunt probabil menite să submineze relațiile ucrainene-polone și să saboteze viitoarele negocieri pentru a pune capăt grevei.

UPDATE 00.31 Ministerul rus al Apărării continuă eforturile de a prezenta organizațiile internaționale conduse de ruși ca fiind fără fisură în sprijinirea invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina. Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a susținut pe 26 noiembrie că Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) condusă de Rusia a creat efectiv o rețea unificată de apărare aeriană, deoarece Rusia are deja acorduri bilaterale de apărare aeriană cu toate celelalte state membre CSTO: Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan. Un acord bilateral de creare a unei rețele regionale comune de apărare aeriană între Rusia și Kârgâzstan, ca parte a cadrului Comunității Statelor Independente (CSI), a intrat în vigoare la 9 noiembrie. Mențiunea de către Șoigu a Armeniei alături de alte state membre CSTO este notabilă, deoarece Armenia nu a participat la Sesiunea Colectivă a CSTO de la Minsk, Belarus, pe 23 noiembrie, pe fondul eforturilor armene continue de a se distanța de Rusia.

UPDATE 00.18 Proiectul independent de monitorizare din Belarus, The Hajun Project, a raportat pe 26 noiembrie că forțele ruse și bieloruse au prelungit exercițiile comune în Belarus, care au fost în desfășurare din 29 aprilie 2022, până la jumătatea lunii decembrie.

ȘTIRE INIȚIALĂ Camera Reprezentanților a făcut o prognoză dezamăgitoare în ceea ce privește ajutorul acordat Ucrainei; aprobarea ajutorului este puțin probabilă până anul viitor, consideră șeful Comitetului de Informații. Va fi foarte greu pentru Statele Unite ale Americii să aprobe alocarea de ajutoare noi Ucrainei și Israelului până la sfârșitul acestui an din cauza dezacordurilor privind politica externă. După cum scrie Bloomberg, republicanii încearcă să lege aprobarea ajutorului militar extern cu întărirea politicii de frontieră. „Congresul va cere modificări legislative pentru a se asigura că granița se întoarce acolo unde era înainte”, a declarat Mike Turner, președintele Comisiei de Informații a Camerei, la NBC. Casa Albă a cerut fonduri de urgență de aproximativ 4 miliarde de dolari pentru a spori resursele de la graniță și a contracara fluxul de migranți. Senatorul Tom Cotton a declarat duminica la Fox News că principalele probleme politice care îi preocupă pe conservatori sunt schimbările în domeniul azilului și eliberării condiționate. „În schimbul furnizării de fonduri suplimentare Ucrainei, trebuie să realizăm reforme semnificative și substanțiale ale politicii noastre de frontieră”, a spus el. Reamintim că la începutul lunii octombrie a fost aprobat bugetul temporar al SUA , care a permis guvernului să lucreze încă 45 de zile; acesta nu a inclus ajutorul pentru Ucraina. În noiembrie, consilierul pentru securitate națională al lui Joe Biden, Jake Sullivan, a cerut Congresului să aprobe rapid cererea Casei Albe de ajutor pentru Ucraina, deoarece lipsa finanțării a afectat deja capacitatea acesteia de a se apăra. Pe 15 noiembrie, Camera Reprezentanților a aprobat un nou proiect de lege privind finanțarea guvernamentală, care nu includea nici ajutorul pentru Ucraina și nici pe cel pentru Israel. Joe Biden a semnat-o în două zile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”