LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusia a bombardat cu rachete mai multe regiuni din Ucraina. Crimeea bombardată cu 42 de drone de către forțele ucrainene

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusia a bombardat cu rachete mai multe regiuni din Ucraina. Crimeea bombardată cu 42 de drone de către forțele ucrainene

Rusia a lansat un bombardament la scară în Ucraina, fiind activate alerte aeriene în regiunile Odesa, Mikolaiv, Herson, Kirovograd, Dnipro, Zaporojie și Donețk. Forțele Aeriene ale Ucrainei au raportat că alarma din regiunea Donețk și Zaporojie este legată de activitatea aviației tactice rusești.

Harta alarmelor FOTO: alters.in.ua

Armata a cerut locuitorilor din regiunile afectate să rămână în adăposturi și să rămână acolo până la încetarea atacurilor. Oleg Kiper, șeful OVA Odesa, a anunțat populația că „există un pericol de atac cu rachete”, scrie agenția Unian.

UPDATE 04:59 Roi de drone ucrainene au bombardat Crimeea

Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că apărarea antiaeriană rusă a detectat 42 de drone. „Ca urmare a atacului asupra teritoriului Republicii Crimeea, nouă UAV-uri au fost distruse, 33 au fost suprimate prin mijloace electromagnetice și s-au prăbușit fără a-și atinge scopul”, au spus forțele ruse, scrie agenția Unian.

Atac cu drone FOTO: Profimedia

Atac cu drone FOTO: Profimedia

Guvernatorul orașului Sevastopol Mihail Razvojaev, a declarat că potrivit informațiilor: "serviciile de urgență nu înregistrează daune aduse infrastructurii civile. Acum orașul este liniștit. Dar toate forțele și serviciile sunt în alertă", a scris el, adaugă agenția Unian.

UPDATE 01:29 Rusia: Sistemele de apărare aeriană au distrus o rachetă ucraineană peste regiunea Kaluga

Ucraina a încercat să lovească ținte civile cu o rachetă S-200 modificată, racheta a fost descoperită și distrusă peste regiunea Kaluga. Informația a fost transmisă de către Ministerul rus al Apărării, scrie agenția TASS.

Racheta FOTO: Shutterstock

Racheta FOTO: Shutterstock

În această seară, o încercare a regimului de la Kiev de a efectua atacuri teroriste asupra țintelor civile cu o rachetă S-200 modificată pe teritoriul Federației Ruse a fost zădărnicită. Racheta a fost detectată și distrusă de sistemele de apărare aeriană deasupra teritoriul regiunii Kaluga”, a spus ministerul, adaugă TASS.

UPDATE 23:30 Corpul Voluntarilor Ruși face apel la adresa luptătorilor Wagner să se alăture Ucrainei

Corpul Voluntarilor Ruși este o formațiune paramilitară fondată în august 2022 de către rusul Denis Nikitin și care lupă de partea Ucrainei împotriva regimului condus de președintele Vladimir Putin.

Corpul Voluntarilor Rusi FOTO: Captura ecran clip Telegram/RBK

Corpul Voluntarilor Rusi FOTO: Captura ecran clip Telegram/RBK

Forțele „Corpul Voluntarilor Ruși” îi cheamă pe luptătorii companiei militare private „Wagner” să treacă alături de ei și de armata ucraineană, într-un video pe telegram . Potrivit acestora, Forțele Armate ale Ucrainei și Ministerul Apărării din Ucrainei garantează siguranță și condiții decente pentru cei care trec voluntar de partea Ucrainei, scrie agenția Unian.

UPDATE 22:12 Podolyak a comentat operațiunile speciale din Crimeea și rolul lor în izgonirea ocupanților din peninsulă

Consilierul Președintelui Ucrainei, Mykhailo Podolyak, a comentat semnificația operațiunilor speciale ale forțelor ucrainene pe teritoriul ocupat al Crimeei, în special, debarcarea și plantarea steagului ucrainean în peninsulă. Podolyak, a subliniat că „pământul trebuie să ardă sub picioarele” ocupanților militari și civili de pe teritoriul ucrainean capturat, scrie agenția Unian.

UPDATE 21:33 Oficialii americani iau în calcul mai multe variante în cazul prăbușirii avionului lui Prigojin. Care sunt teoriile vehiculate

Statele Unite analizează o serie de teorii cu privire la ceea ce a dus la prăbușirea avionului care se presupune că îl transporta pe liderul mercenar Evgheni Prigojin, inclusiv o rachetă sol-aer care l-a lovit, au declarat joi oficiali americani pentru Reuters.

SUA analizează teoriile cu privire la ceea ce a dus la prăbușirea avionului. FOTO Profimedia

SUA analizează teoriile cu privire la ceea ce a dus la prăbușirea avionului. FOTO Profimedia

Autoritățile aeriene ruse au declarat că Prigojin, mâna sa dreaptă Dmitri Utkin și alte opt persoane se aflau în avionul privat care s-a prăbușit fără supraviețuitori la nord de Moscova miercuri. Detalii aici.

UPDATE 21:11 Ecuație cu trei necunoscute pentru Ucraina lui Zelenski. Căile pe care o poate lua țara după război și alegeri

Anul 2024 este unul în care sunt programate alegeri importante în numeroase țări europene, dar cele din Ucraina, dacă nu vor fi amânate și vor avea loc conform programării, sunt probabil cele mai importante pentru viitorul continentului.

Euromaidanul a apropiat Ucraina de Occident. FOTO Profimedia

Euromaidanul a apropiat Ucraina de Occident. FOTO Profimedia

Politologul Marius Ghincea explică, într-un interviu pentru „Adevărul”, care ar putea fi direcțiile urmate de Kiev după cele mai importante alegeri din istoria tânărului stat, în funcție și de rezultatul războiului. Detalii aici

UPDATE 20:36 Regizorul Lars von Trier se apără după o postare controversată despre războiul din Ucraina

Cineastul danez Lars von Trier, obişnuit cu polemicile atât în legătură cu filmele sale, cât şi cu declaraţiile sale publice, s-a apărat joi după publicarea unei postări pe Instagram în care critica livrarea de către Danemarca de avioane de luptă F-16 Ucrainei, informează AFP.

„Vieţile ruşilor contează şi ele”, a scris Lars von Trier. FOTO: EPA-EFE

„Vieţile ruşilor contează şi ele”, a scris Lars von Trier. FOTO: EPA-EFE

„Vieţile ruşilor contează şi ele („Russian lives matter also”)”, a scris el marţi în engleză pe reţeaua de socializare, după vizita preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Danemarca, unde a inspectat avioane F-16 care urmează să fie livrate ţării sale, în compania premierului danez Mette Frederiksen, potrivit Agerpres. Detalii aici

UPDATE 20:06 Putin, prima reacție după moartea lui Prigojin: „A avut un parcurs dificil și a făcut greșeli grave” VIDEO

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit pentru prima dată despre accidentul aviatic de miercuri seara. Detalii aici.

Vladimir Putin și Evgheni Prigojin FOTO Profimedia

Vladimir Putin și Evgheni Prigojin FOTO Profimedia

Acesta a confirmat că Evgheni Prigojin a murit în urma prăbușirii avionului său. El transmite condoleanțe familiilor celor decedați și îl descrie pe fondatorul grupului Wagner drept „un om de afaceri talentat", scrie bbc.com. Detalii aici.

UPDATE 19:59 Cadavrul lui Evgheni Prigojin ar fi fost identificat după un deget lipsă la o mână

Cadavrul lui Evgheni Prigojin ar fi fost identificat după un deget lipsă la o mână, scrie canalul Telegram VchK-OGPU, apropiat de gruparea paramilitară, citând surse.

Evgheni Prigojin avea o falangă lipsă la unul din degete. FOTO: Profimedia

Evgheni Prigojin avea o falangă lipsă la unul din degete. FOTO: Profimedia

„O sursă din cadrul Vchk-OGPU a declarat că trupul lui Evgheni Prigojin a fost identificat oficial la morgă, el a fost recunoscut de unul dintre comandanții Wagner. Principalul indiciu a fost absența unui deget. De asemenea, cel de-al doilea lider Wagner, Dmitri Utkin, a fost identificat după înălțime și tatuaje la morgă”, se precizează pe pagina Telegram Vchk-OGPU , relatează Digi 24. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat