LIVE TEXT | Război în Ucraina. Slovacia are un prim-ministru care se opune sprijinului pentru Ucraina. 385.000 de persoane au fost înrolate în 2023 în armata rusă

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Slovacia are un prim-ministru care se opune sprijinului pentru Ucraina. 385.000 de persoane au fost înrolate în 2023 în armata rusă

Pozițiile cheie pentru Ucraina în noul guvern al Slovaciei au fost ocupate de politicieni care s-au opus sprijinirii Ucrainei.

Foto: Profimedia

UPDATE 06.35 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a remarcat că forțele ucrainene se pregătesc pentru o campanie rusă de toamnă-iarnă împotriva Ucrainei, după o nouă serie de lovituri cu drone rusești în noaptea de 24 spre 25 octombrie. Surse militare ucrainene au raportat că apărarea aeriană ucraineană a distrus în total 11 ruși drone Shahed-131/136 deasupra regiunilor Hmelnițki și Mykolaiv. Zelensky a declarat că Ucraina se pregătește să se apere împotriva unei campanii de ruse de toamnă-iarnă împotriva infrastructurii energetice ucrainene și a sugerat că Ucraina își planifică la rândul său propriile atacuri asupra activelor militare rusești. Zelensky a declarat că armata rusă este conștientă de intențiile Ucrainei de a lovi infrastructura militară rusă din Crimeea și Rusia îndepărtează flota Mării Negre (BSF) de Crimeea și aeronavele rusești mai departe de granița dintre Rusia și Ucraina, probabil ca răspuns la continuarea lovituri Ucrainei împotriva mijloacelor navale și aviatice rusești.

UPDATE 06.27 Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a vizitat un post de comandă al Grupării estice de forţe în direcţia de sud Doneţk (zona de frontieră Doneţk-Zaporijia Oblast) pe 25 octombrie. Şoigu a acordat medalii comandanţilor Brigăzii 155 Infanterie Navală (Flota Pacificului ) şi Brigada 810 Infanterie Navală (Flota Mării Negre) și a susținut că aceste unități au respins cu succes operațiunile ofensive ucrainene. Totuși, ISW a observat afirmații recente conform cărora elemente ale Brigăzii 810 Infanterie Navală operează în direcția Kherson.

UPDATE 06.12 Ministerul rus al Apărării (MOD) a confirmat că generalul locotenent Andrei Kuzmenko este comandantul grupării de forțe de est a Rusiei pe 25 octombrie, confirmând probabil și poziția lui Kuzmenko de comandant al districtului militar de est (EMD). Ministerul apărării rus a publicat pe 25 octombrie filmări ale ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, întâlnindu-se cu Kuzmenko la un post de comandă din direcția sud Donețk.Numirea probabilă a lui Kuzmenko ca comandant al EMD este în concordanță cu speculațiile surselor ruse și ucrainene din martie 2023 conform cărora Kuzmenko l-ar înlocui pe generalul colonel Rustam Muradov în funcția de comandant al Districtului Militar de Est (EMD).

UPDATE 05.55 Sprijinul Kremlinului pentru religia și ideologia ortodoxă rusă ultranaționalistă pare să complice capacitatea șefului Republicii Cecene, Ramzan Kadyrov, de a echilibra apelul la circumscripțiile sale musulmane cecene cu păstrarea favorii Kremlinului. Kadyrov a transmis mesaje religioase interne inconsecvente și potențial inflamatorii pe 24 octombrie, sugerând că se luptă să împace sprijinul său entuziast pentru președintele rus Vladimir Putin, care s-a postulat în mod obișnuit drept adevăratul protector al credinței creștine ortodoxe, și personalitatea lui Kadyrov ca un reprezentant convins al valorilor islamice ale Ceceniei. Fiul lui Kadyrov, Adam, a declanșat recent un protest intern notabil în Rusia împotriva tatălui său, după ce Ramzan a prezentat imagini cu Adam bătând un deținut acuzat că a ars Coranul. Șeful Republicii Tatarstan, Rustam Minnikhanov, și șeful Republicii Karachay-Cerkess, Rashid Temrezov, l-au premiat pe Adam Kadyrov pentru dezvoltarea „unității interetnice și interregionale” și întărirea valorilor tradiționale islamice pe 24 octombrie, un eveniment pe care Kadyrov l-a folosit pentru a-și lăuda și mai mult fiul, în ciuda returului împotriva acțiunilor lui Adam. Kadyrov a încercat probabil să echilibreze efectele potențial inflamatorii ale sprijinirii publice a violenței fiului său cu anunțarea publică a deschiderii unei Biserici Ortodoxe în Cecenia alături de șeful Rosgvardia, Viktor Zolotov, pe 25 octombrie.

UPDATE 05.40 Forțele ruse au desfășurat operațiuni ofensive de-a lungul liniei Kupyansk-Svatove pe 25 octombrie, dar nu au făcut niciun progres confirmat. Un blogger rus a susținut că forțele ruse au capturat mai multe poziții ucrainene nespecificate în direcția Kupyansk, deși ISW nu a observat dovezi vizuale ale acestei afirmații. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au atacat fără succes lângă Synkivka (8 km nord-est de Kupyansk), Petropavlivka (7 km est de Kupyansk), Ivanivka (20 km sud-est de Kupyansk), Makiivka (20 km sud-vest de Svatove) și Nadiya (15 km vest de Svatove). Un agregator mass-media rus a susținut că forțele ruse au atacat pozițiile ucrainene de lângă Kyslivka (20 km sud-est de Kupyansk) în seara zilei de 24 octombrie.

UPDATE 05.21 Surse ruse au susținut că forțele ucrainene au desfășurat atacuri fără succes de-a lungul liniei Kupyansk-Svatove-Kreminna pe 25 octombrie. Ministerul rus al Apărării a susținut că forțele ruse au respins atacurile ucrainene în apropiere de Synkivka, Tymkivka (18 km est de Kupyansk), Ivanivka, Zahoruykivka (16 km est de Kupyansk). ), Nadiya, Dibrova (7 km sud-vest de Kreminna) și Hryhorivka (11 km sud de Kreminna). Un blogger rus a susținut că forțele ruse au respins atacurile ucrainene în apropiere de Yampolivka (17 km vest de Kreminna).

UPDATE 05.09 Forțele ucrainene au continuat operațiunile ofensive lângă Bakhmut pe 25 octombrie, dar nu au făcut niciun avans revendicat sau confirmat. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au continuat operațiunile ofensive în direcția Bakhmut. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Terestre ucrainene, locotenent-colonelul Volodymyr Fityo, a declarat pe 24 octombrie că forțele ucrainene desfășoară operațiuni ofensive în apropiere de Klișchiivka (7 km sud-vest de Bakhmut) și Andriivka (10 km sud-vest de Bakhmut). Fityo a declarat că luptele au avut loc și lângă Khromove (imediat la vest de Bakhmut). Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut că forțele ruse au respins atacurile ucrainene în apropiere de Maloyllinivka (4 km nord de Bakhmut), Andriivka, Kurdyumivka (13 km sud-vest de Bakhmut) și Pivnichne (20 km sud-vest de Bakhmut).

image

UPDATE 04.57 Forțele ruse au efectuat atacuri la sol fără succes lângă Bakhmut pe 25 octombrie. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins atacurile rusești în apropiere de Bohdanivka (6 km nord-vest de Bakhmut), Ivanivske (6 km vest de Bakhmut), Klișchiivka și Andriivka. Bloggeri ruși au susținut că forțele ruse au contraatacat lângă Berkhivka (4 km nord de Bakhmut). Surse ruse au amplificat imagini pe 25 octombrie, susținând că arată elemente ale Brigăzii 58 Spetsnaz (Corpul de armată al Republicii Populare Donețk [DNR]) care operează în direcția Bakhmut.

image

UPDATE 04.44 Forțele ruse au efectuat operațiuni ofensive lângă Avdiivka pe 25 octombrie și au făcut un avans confirmat. Imaginile geolocalizate publicate pe 24 octombrie indică faptul că forțele ruse au avansat la nord-vest de Krasnohorivka (5 km nord-vest de Avdiivka). Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au atacat fără succes lângă Stepove (3 km nord-vest de Avdiivka), Avdiivka, Tonenke (5 km vest de Avdiivka), Sieverne (6 km vest de Avdiivka) și Nevelske (13 km sud-vest de Avdiivka). Purtătorul de cuvânt al Grupului de forțe Tavriisk ucrainean, colonelul Oleksandr Shtupun, a declarat la 24 octombrie că frecvența atacurilor rusești în apropiere de Avdiivka a scăzut. Un proeminent blogger rus a susținut pe 25 octombrie că forțele ruse au obținut „un succes tactic serios” la apropierea de Avdiivka și lângă Stepove și au înaintat către linia de cale ferată la nord de Avdiivka. Un alt blogger rus a susținut că forțele ruse avansează de la Krasnohorivka la Novokalynove (7 km nord de Avdiivka). Forțele ruse au susținut în mare măsură că forțele ruse controlau grămada de deșeuri Avdiivka, la fel ca și un observator militar ucrainean. Șeful administrației militare ucrainene Avdiivka, Vitaly Barabash, a negat afirmațiile conform cărora forțele ruse controlează grămada de deșeuri Avdiivka și a declarat că grămada de deșeuri este o „zonă gri” contestată. Un alt observator militar ucrainean a susținut pe 25 octombrie că rămășițele Grupului Wagner luptă în apropiere. Avdiivka, deși ISW nu a observat dovezi ale foștilor luptători Wagner care operează în apropiere de Avdiivka.

image

UPDATE 04.26 Un ofițer de rezervă ucrainean a publicat imagini prin satelit pe 23 octombrie și a confirmat că armata rusă a pierdut peste 109 vehicule militare lângă Avdiivka între 10 și 20 octombrie. Ofițerul de rezervă a declarat că majoritatea pierderilor rusești au fost în primul rând în vehicule de luptă blindate, cum ar fi BMP-1 și BMP-2 și MT-LB; tancuri T-72, T-64 și T-80; Transportoare blindate BTR; și alte vehicule de transport. Ofițerul de rezervă a declarat că pierderile de vehicule rusești în jurul Avdiivka au depășit pierderile de vehicule rusești în timpul traversării eșuate Siversky Doneț din mai 2022 și probabil că vor depăși pierderile de vehicule rusești în zona Vuhledar între noiembrie 2022 și aprilie 2023. Ofițerul de rezervă a declarat că forțele ruse pot au pierdut aproximativ o duzină de vehicule suplimentare excluse din numărătoarea finală din cauza imaginilor inconsecvente și au remarcat că două surse independente nespecificate estimează că forțele ruse au pierdut aproximativ 200 de vehicule militare lângă Avdiivka.

UPDATE 04.06 Un blogger rus a susținut pe 24 octombrie că forțele ucrainene au contraatacat și au împins forțele ruse din Berdichi (la 10 km nord-vest de Avdiivka).

UPDATE 03.58 Forțele ruse au efectuat atacuri la sol la sud-vest de orașul Donețk pe 25 octombrie. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au atacat fără succes lângă Marinka (imediat la sud-vest de orașul Donețk), Pobieda (5 km sud-vest de orașul Donețk) și Novomykhailivka (10 km sud-vest de orașul Donețk). ) la 25 octombrie.

UPDATE 03.44 Forțele ucrainene nu au efectuat niciun atac revendicat sau confirmat la sud-vest de orașul Donețk pe 25 octombrie.

UPDATE 03.30 Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au atacat fără succes lângă Vodyane (5 km nord-est de Vuhledar) pe 25 octombrie.

UPDATE 03.19 Forțele ucrainene nu au efectuat niciun atac la sol confirmat sau revendicat în zona de graniță a regiunii Donețk-Zaporijia pe 25 octombrie.

UPDATE 03.07 Forțele ruse au continuat atacurile terestre limitate în zona de frontieră Donețk-Zaporijia Oblast pe 25 octombrie, dar nu au făcut niciun progres confirmat. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au efectuat operațiuni ofensive fără succes în apropiere de Novoukrainka (18 km est de Velyka Novosilka), Prechystivka (19 km sud-est de Velyka Novosilka), Staromayorske (9 km sud de Velyka Novsilka) și Zolota Nyva (11 km sud-est de Velyka Novosilka). Deputatul de ocupație al regiunii Zaporijia, Vladimir Rogov, a susținut că forțele ruse au atacat cu succes lângă Pryyutne (14 km sud-vest de Velyka Novosilka) și Novodarivka (15 km sud-vest de Velyka Novosilka) și au avansat 200 de metri. Bloggeri ruși au susținut, de asemenea, că forțele ruse au înaintat la nord de Pryyutne, iar un blogger rus a susținut că elemente ale Regimentului 394 Infanterie motorizată (Divizia 127 Infanterie motorizată, Armata a 5-a Armată Combinată, Districtul Militar de Est) au ocupat o fortăreață ucraineană în zonă. Un observator militar ucrainean a declarat că elemente ale Regimentului 394 de puști motorizate și ale Brigăzii 60 de puști motorizate (și din Armata a 5-a armată combinată, districtul militar de est) au desfășurat acțiuni ofensive fără succes de-a lungul liniei Pryyutne-Zavitne Bajannya (14 km sud-vest de 11 km sud-vest de 11 km). Velyka Novosilka). Rogov a susținut că forțele ruse au efectuat și atacuri cu succes în apropiere de Novodonetske (12 km sud-est de Velyka Novosilka) și Novomayorske (18 km sud-est de Velyka Novosilka), deși un alt blogger a descris atacurile rusești în apropierea acestor așezări ca fiind nereușite.

image

UPDATE 02.53 Forțele ucrainene au continuat operațiunile de contraofensivă în vestul regiunii Zaporijia pe 25 octombrie și au înregistrat câștiguri confirmate. Imaginile geolocalizate publicate pe 24 octombrie indică faptul că forțele ucrainene au făcut progrese suplimentare la vest de Robotyne. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au continuat operațiunile ofensive în direcția Melitopol (oblastul de vest Zaporijia) și au obținut un succes parțial la vest de Verbove (9 km vest de Robotyne). Un observator militar ucrainean a susținut că forțele ruse s-au retras de la periferia de nord-vest a Novoprokopivka (3 km sud de Robotyne), deși ISW nu a văzut încă nicio confirmare vizuală a acestei afirmații. Ministerul rus al Apărăriiși alte surse ruse au susținut că forțele ruse au respins micile grupuri ucrainene mecanizate din apropierea Robotyne, Novoprokopivka și Verbove. Un blogger rus a susținut că două grupuri ucrainene de sabotaj și recunoaștere au ajuns în pozițiile rusești lângă Verbove în noaptea de 24 spre 25 octombrie, înainte ca forțele ruse să le respingă.

image png

UPDATE 02.39 Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins atacurile rusești în apropiere de Verbove și la sud-est de Mala Tokmachka (10 km nord-est de Robotyne). Un blogger rus a susținut că forțele ruse au contraatacat pe un flanc ucrainean lângă Novoprokovka (la 12 km nord-est de Robotyne), dar nu a specificat un rezultat.

image

UPDATE 02.24 Surse ruse au susținut pe 25 octombrie că forțele ucrainene au reînnoit operațiuni terestre mai mari decât de obicei pe malul de est (stânga) al Oblastului Herson și au menținut poziții în mai multe zone de pe malul de est. Sursele ruse au continuat să susțină că forțele ucrainene mențin poziții în Krynky (30 km nord-est de Oblastul Herson și la 2 km de râul Nipro) și în apropierea podurilor de cale ferată și rutieră Antonivsky. Un proeminent blogger rus care a urmărit îndeaproape activitățile ucrainene de-a lungul râului Nipro și de pe malul de est a susținut că elemente ale Brigăzii 810 Infanterie Navală rusă (Flota Mării Negre) au împins forțele ucrainene din Krynky și că forțele ucrainene au reluat mai mult decât... operațiuni la sol obișnuite din poziții din mlaștinile de la nord de Oleshky (7 km sud de orașul Herson și 4 km de râul Dnipro) în noaptea de 24 octombrie. Proeminentul blogger a susținut că forțele ruse au respins „grupurile de asalt” ucrainene care au încercat să se deplaseze spre Pishchanivka (14 km est de orașul Herson și 3 km de râul Dnipro), Poyma (12 km est de orașul Herson și 4 km de râul Dnipro) și Pidstepne. (18 km est de orașul Herson și 4 km de râul Dnipro). Proeminentul blogger a susținut că un grup de asalt ucrainean a ajuns în partea de nord a Pishchanivka, dar că forțele ruse i-au împins din așezare.Un alt blogger a susținut că forțele ucrainene au avansat de pe podul feroviar Antonivsky mai aproape de Pidstepne. ISW nu a observat nicio dovadă vizuală care să indice că forțele ucrainene au avansat mai mult pe malul stâng și doar câteva surse ruse susțin în prezent că forțele ucrainene au reluat operațiuni terestre mai mari decât de obicei pe malul de est.

image
image

UPDATE 02.03 Surse ruse au susținut că forțele ucrainene au vizat zonele din spatele liniilor de apărare rusești din Crimeea ocupată pe 24 octombrie. Bloggeri ruși au susținut că forțele ucrainene au vizat Sevastopolul ocupat cu rachete și că locuitorii au auzit explozii și apărarea antiaeriană rusă activând în zonă.Guvernatorul ocupației Sevastopolului, Mihail Razvojaev, a susținut pe 24 octombrie că, complexele rusești de război electronic au doborât o dronă ucraineană deasupra Crimeei și că rapoartele despre explozii erau legate de activitățile militare rusești de rutină în zona Sevastopolului.

UPDATE 01.49 Vicepreședintele Consiliului Național de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a susținut că aproape 385.000 de persoane au intrat în serviciul forțelor armate ruse între 1 ianuarie și 25 octombrie 2023. Medvedev a susținut că 305.000 de militari sunt soldați cu contract, 80.000 sunt voluntari și că peste 1.600 de oameni semnează zilnic contracte de servicii.[62] Medvedev a mai raportat că Rusia va forma un corp de armată, șapte divizii de puști motorizate, 19 brigăzi, 49 de regimente și o flotilă pe parcursul anului 2024, ca parte a reformelor militare ruse la scară în curs de desfășurare.[63] Cifrele prezentate de Medvedev reflectă probabil parțial aceste reforme militare în desfășurare, deoarece Rusia încearcă să recruteze și să antreneze personal pentru personalul de noi formațiuni până la nivelul corpului și armatei.[64] Cu toate acestea, rămâne foarte puțin probabil ca Rusia să fie capabilă să angajeze pe deplin aceste formațiuni până la puterea lor doctrinară.

UPDATE 01.37 Președintele rus Vladimir Putin a supravegheat un exercițiu de antrenament care a implicat Forțele ruse de descurajare strategică pe 25 octombrie. Kremlinul a raportat că Putin și Centrul de control al apărării naționale din Rusia au supravegheat antrenarea și coordonarea componentelor terestre, aeriene și maritime ale forțelor ruse de descurajare nucleară, inclusiv lansări de rachete balistice și de croazieră. Forțele de descurajare strategică au lansat o rachetă balistică intercontinentală „Yars” din cosmodromul de testare Plesetsk din Kamchatka Krai, o rachetă balistică „Sineva” de la un submarin strategic cu rachete nucleare din Marea Barents și diverse rachete de croazieră lansate aerian de la Tu-95MS aeronave de aviație cu rază lungă de acțiune. Forțele ruse de descurajare strategică efectuează exerciții regulate de antrenament care implică componentele lor terestre, aeriene și maritime, iar aceste componente nu au demonstrat capacități deosebit de noi.

UPDATE 01.22 Autoritățile ruse continuă eforturile de a asigura beneficii sociale suplimentare pentru militarii ruși și familiile acestora. Secretarul Consiliului General al Partidului Rusia Unită, Andrey Turchak, care este și șeful grupului de lucru Duma pe problemele „Operațiunii militare speciale”, a raportat lui Putin rezultatele grupului de lucru pe 25 octombrie. Turchak a evidențiat mai multe beneficii sociale pe care guvernul rus le extinde asupra participanților la război și familiilor acestora, inclusiv călătorii gratuite la examenele medicale, pensii sociale majorate pentru cei care au primit Ordinul Sf. Gheorghe pentru serviciul militar și călătorii gratuite pentru familia unui militar decedat pentru a ajunge la locul înmormântării, printre altele. Turchak a raportat că 20 de tipuri diferite de asistență socială sunt în vigoare în 63 de subiecți federali din Rusia și a subliniat, în plus, câteva noi propuneri lui Putin.

UPDATE 01.08 Autoritățile de ocupație ruse continuă să folosească infrastructura medicală pentru a justifica deportarea copiilor ucraineni în Rusia și pentru a consolida în continuare controlul zonelor ocupate din Ucraina. Șeful Republicii Populare Donețk (DNR), Denis Pușilin, a susținut că 70 de copii din regiunea Donețk ocupată au suferit proceduri chirurgicale la Institutul de Cercetare Rusă pentru Chirurgie și Traumatologie Pediatrică de Urgență din Moscova din 2022. Pușilin, în special, nu a specificat câți dintre copii s-au întors în regiunea Donețk ocupată în urma procedurilor lor, iar ISW a observat un model de raportare folosit de oficialii ruși care justifică deportările de copii în Rusia sub pretextul unei necesități medicale sau psihiatrice deși ulterior copiii nu s-au întors la casele lor din Ucraina. Pușilin a raportat că medicii ruși de la Institutul de Cercetare au sosit și în regiunea Donețk ocupată pentru a instrui noi medici și a efectua proceduri chirurgicale.

UPDATE 00.58 Administrațiile de ocupație ruse continuă programele de militarizare forțată a copiilor ucraineni care trăiesc în zonele ocupate. Administrația rusă de ocupație a Oblastului Herson a raportat la 25 octombrie că 12 școlari din Skadovsk au depus un jurământ de credință „pentru a întări puterea statului rus” și a deveni cadeți. Ministerul Educației din cadrul administrației de ocupație din regiunea Herson a lăudat reluarea mișcării de cadeți în rândul copiilor de vârstă școlară pentru extinderea valorilor militaro-patriotice ale Rusiei.

UPDATE 00.42 Actori necunoscuți, potențial partizani ucraineni, au condus un atac împotriva unui soldat rus în regiunea Zaporijia ocupată cu un dispozitiv exploziv improvizat (IED) pe 23 octombrie. Filiala administrației de ocupație Zaporijia a Comitetului de Investigație al Rusiei a declarat la 25 octombrie că a deschis un dosar pentru „comiterea unui act terorist” în legătură cu un incident în care actori nespecificați au pus un IED sub mașina unui militar rus în Berdyansk, care apoi a detonat, provocând uciderea soldatului.

UPDATE 00.29 Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a susținut pe 25 octombrie că forțele ruse au doborât 24 de avioane ucrainene în ultimele cinci zile, probabil o afirmație umflată care face parte dintr-un efort continuu de a prezenta operațiunile rusești ca fiind reușite, exagerând pierderile ucrainene. Un blogger rus a criticat cifra lui Șoigu și a remarcat că forțele ruse ar fi distrus de mai multe ori întreaga forță aeriană ucraineană de când a început invazia pe scară largă a Ucrainei, dacă raportarea Ministerului Rusiei privind pierderile din aviația ucraineană ar fi fost corectă.

UPDATE 00.17 Ministerul rus al Apărăriia susținut pe 25 octombrie că sistemele rusești de apărare aeriană au doborât două ATACMS în ultima zi, deși ISW nu a observat niciun raport de atacuri ATACMS de la lovitura ATACMS din 17 octombrie pe un aerodrom rusesc din Berdyansk, regiunea Donețk ocupată. Oficialii ruși au susținut anterior că sistemele rusești de apărare aeriană ar putea intercepta rachetele HIMARS și rachetele Storm Shadow la scurt timp după furnizarea lor către Ucraina, deși ISW încă nu a observat confirmarea vizuală a forțelor ruse care interceptează oricare dintre sisteme.

ȘTIRE INIȚIALĂ În Slovacia, Fico, care se opune sprijinului pentru Ucraina, a fost numit oficial noul prim-ministru. Președintele Slovaciei, Zuzana Chaputova, a aprobat un nou guvern condus de liderul partidului Smer-SD, Robert Fico, care a făcut o serie de declarații împotriva Ucrainei . Acest lucru este raportat de „European Truth”. Chaputova și-a exprimat speranța că guvernul lui Fico va continua relațiile bune cu țările vecine, în special cu Ucraina, aflată în stare de război. Fico i-a mulțumit lui Chaputova pentru numirea guvernului său, amintind că este premier pentru a patra oară. El a mai declarat că noul guvern va implementa o „politică externă suverană”. Pozițiile cheie pentru Ucraina în noul guvern al Slovaciei au fost ocupate de politicieni care s-au opus sprijinirii Ucrainei. Yuriy Blanar, care a numit războiul împotriva Ucrainei „un conflict între Rusia și SUA” și a susținut că Kievul „luptă împotriva propriului popor” și care s-a opus transferului de arme către Ucraina, a devenit ministrul Afacerilor Externe al Slovaciei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...