LIVE TEXT | Stare de război în Israel. Autoritățile Israeliene acuză Jihadul Islamic pentru racheta care a lovit spitalul din Gaza. Jihadul Islamic califică drept minciuni acuzațiile făcute de Israel

LIVE TEXT | Stare de război în Israel. Autoritățile Israeliene acuză Jihadul Islamic pentru racheta care a lovit spitalul din Gaza. Jihadul Islamic califică drept minciuni acuzațiile făcute de Israel

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a declarat că „avem suficiente informaţii acum, ne-a luat timp, dar trebuie să spunem adevărul, nu loviturile israeliene sunt cele care au lovit spitalul", potrivit comunicatului publicat pe plaftorma X (fostă Twitter).

Imagini de la locul exploziei circulă pe rețelele de socializare

Organizația Jihadul Islamic a calificat drept minciuni acuzațiile făcute de autoritățile israeliene, care i-au atribuit atacul asupra spitalului din Gaza, soldat cu sute de morți și răniți, transmite AFP, citat de Agerpres. Detalii aici.

UPDATE Jonathan Conricus, purtător de cuvânt israelian, îngrozit de aplicarea standardelor duble și transmiterea de știri înainte de verificarea temeinică a informațiilor.

UPDATE Organizația Jihadul Islamic a calificat drept minciuni acuzațiile făcute de autoritățile israeliene, care i-au atribuit atacul asupra spitalului din Gaza, soldat cu sute de morți și răniți, transmite AFP, citat de Agerpres. Detalii aici.

UPDATE Forțele de Apărare Israeliene au reafirmat că atacul asupra spitalului din Gaza aparține organizației Jihad Islamic folosind postarea unei televiziuni de știri.

UPDATE Foțele de Apărare Israeliene prezintă o filmare cu racheta care ar fi trebuit să lovească Israelul, dar datorită unei defecțiuni a lovit spitalul cu civili. Detalii aici.

Imagini cu spitalul atacat

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene, Daniel Hagari, a declarat că responsabilitatea pentru atacul cu rachetă care a lovit spitalul din Gaza aparține organizației Jihadul Islamic.

UPDATE Casa Albă a comunicat că președintele american Joe Biden își amână întâlnirea planificată pentru miercuri în Iordania, scrie AFP, potrivit Agerpres. Detalii aici.

UPDATE Iordania anulează summitul tripartit care urma să aibă loc între președinții Statelor Unite, Egiptului și Autorității Naționale Palestiniene, scrie AFP, potrivit Agerpres. Detalii aici.

UPDATE După o analiză a sistemelor operaționale Forțele de Apărare Israeliene au comunicat că un baraj de rachete a fost lansat în direcția Israelului și una a lovit zona spitalului, potrivit unei postări pe X (fostă Twitter).

Conform informațiilor furnizae de serviciile de informații în spatele atacului s-ar afla organizația teroristă Jihadul Islamic.

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, în format videoconferinţă, pe tema situaţiei din Orientul Mijlociu după atacurile Hamas asupra Israelului. Detalii aici.

UPDATE Președintele palestinian Mahmoud Abbas anulează întâlnirea planificată cu președintele Biden după lovitura de la spitalul din Gaza, potrivit unui înalt oficial palestinian, transmite Associated Press.

Un oficial palestinian de rang înalt a declarat că președintele Mahmoud Abbas și-a anulat participarea la o întâlnire programată miercuri cu președintele Joe Biden și alți lideri din Orientul Mijlociu. Detalii aici

UPDATE Politicieni de stânga, reprezentanți ai Guvernului din Spania, au criticat ofensiva militară a Israelului din Fâşia Gaza, fapt ce a generat tensiuni și un potențial conflict diplomatic între cele două ţări. Autoritățile de la Madrid au respins acuzaţiile ambasadei Israelului. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat