UPDATE 12.13 Cinci persoane care se aflau în microbuzul prins între cele două tiruri au decedat.

„În urma acțiunilor pentru descarcerare au fost identificate 5 persoane decedate în vehiculul prins între cele două autotrenuri”, a anunțat ISU.

UPDATE 11.29 Sunt persoane decedate în microbuzul prins între cele două tiruri, încă la acest moment nu se poate stabilit numărul acestora, potrivit forțelor de intervenție aflate la fața locului.

UPDATE 11.03 Purtătorul de cuvânt al ISU București Ilfov a precizat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că între cele două tiruri care s-au ciocnit pe autostradă a fost prins un microbuz cu opt locuri, iar în acest moment nu se cunoaște numărul victimelor.

Polițiștii au aflat că este vorba despre un microbuz după numărul de înmatriculare.

Intervenția este în desfășurare.

UPDATE 10:13 Forțele de intervenție aflate la fața locului acționează pentru descarcerarea persoanelor aflate în autoturismul prins între cele două tiruri.

Acționează Detasamentul Special de Salvatori cu Autospeciala pentru Descarcerare Grea, Containerul Multirisc cu echipamente pentru interventia de descarcerare, autospeciale de stingere, SMURD si Serviciul de Ambulanță Giurgiu. Și elicopterul SMURD a revenit la locul interventiei.

Traficul este blocat pe sensul spre Bucuresti.

Poliția face cercetări la fața locului.

Comunicatul IPJ Ilfov:

La data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 8:14, polițiștii Brigăzii Autostrăzi A1 au fost sesizați cu privire la faptul că, pe autostrada A1 km 17, în zona localității Ciorogârla, pe sensul de mers Pitești – București, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate 2 tiruri și 2 autoturisme, soldat cu rănirea mai multor persoane.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Brigăzii Autostrăzi A1, echipaje medicale SMURD si pompierii militari, pentru efectuarea activităților din competență.

La acest moment, se acționează pentru descarcerarea persoanelor din autoturism.

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi A1 efectuează cercetări, pentru stabilirea cu exactitate a numărului de victime implicate în accident, stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun.

UPDATE 09:56 ISU BIF transmite că o persoană aflată într-un autoturism implicat în accident a fost transportată de elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca. Unul dintre șoferii de tir a fost descarcerat, conștient, iar al doilea este evaluat medical la fața locului.

Șoderii tirurilor au fost găsiți în autovehicule. Unul nu are probleme medicale, iar celălalt a fost descarcerat și este conștient. Este evaluat de un echipaj SMURD și va fi transportat la spital.

Între cele două tiruri mai este prins un autoturism, în interiorul căruia nu se poate determina deocamdată numărul de persoane.

accident A1 sursa foto: ISU Bif

UPDATE 09:36 ISU BIF anunță că intervenția la accidentul de pe A1 este una foarte dificilă și că se acționează pentru descarcerarea victimelor: „Accident rutier, pe A1 București-Pitești, la km 17, sensul spre Buc. Au fost implicate două autoturisme și două autotrenuri. Unul dintre autoturisme a fost prins între cele două tiruri, accesul către victime fiind extrem de dificil. Se actioneaza pentru descarcerare. Intervin ISUBIF si ISU Giurgiu”.

știrea inițială

Un accident grav în care au fost implicate patru autovehicule, dintre care două tiruri, a avut loc marți dimineață pe A1, în dreptul localității Ciorogârla, anunță Centrul Infotrafic.

„Patru autovehicule, dintre care două autotrenuri, au fost implicate într-o coliziune față-spate pe Autostrada A1 pe sensul Pitești – București, la kilometrul 17, în zona localității Ciorogârla, județul Ilfov. Mai multe persoane se află în evaluare medicală la fața locului, fiind solicitată intervenția unui elicopter SMURD. Traficul este blocat, fiind deviată circulația pe sensul către Capitală de la kilometrul 23, către Bolintin Deal”.