LIVE UPDATE Activitatea HoReCa suspendată, săli de spectacole și cinematografe închise în mai multe localități (FOTO)

LIVE UPDATE Activitatea HoReCa suspendată, săli de spectacole și cinematografe închise în mai multe localități (FOTO)

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat că în şedinţa de miercuri, 7 octombrie 2020, a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a decis închiderea barurilor, cluburilor şi discotecilor din Capitală. Și în alte localități din țară activitatea culturală și în domeniul HoReCa a fost suspendata, după ce incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a crescut în ultimele săptămâni.


UPDATE 08.10.2020 ora 09.10 Sălaj: Purtarea măştii, obligatorie în preajma unităţilor de învăţământ şi program redus pentru baruri şi restaurante

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, iar programul restaurantelor, barurilor şi sălilor de jocuri de noroc poate fi doar până la ora 24,00, potrivit unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj, care intră în vigoare începând de vineri.

UPDATE 07.10.2020 ora 22.38 Olt: Eveniment privat cu 200 de participanţi la un restaurant din Slatina, suspendat după intervenţia Poliţie

Un eveniment privat care avea loc miercuri seara la un restaurant din municipiul Slatina, cu participarea a aproximativ 200 de persoane, a fost suspendat după intervenţia poliţiştilor şi jandarmilor, iar cei care au încălcat normele privind distanţarea fizică şi protecţia individuală urmează a fi sancţionaţi, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

UPDATE 07.10.2020 ORA 21.06 Angajaţii din industria HoReCa protestează în Piaţa Victoriei

Angajaţii din domeniul HoReCA s-au adunat miercuri seara, începând cu ora 20:00, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de decizia autorităţilor de a închide, la interior, restaurantele, barurile şi cafenelele.

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


07.10.2020 ORA 16.49 Suceava: Activitatea HoReCa se suspendă şi şcoala trece la scenariul roşu, în Pojorâta

Activitatea HoReCa se suspendă în localitatea Pojorâta, şcoala trece la scenariul roşu, iar la sărbătorile religioase pot participa doar localnicii, după ce incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 din ultimele două săptămâni a depăşit 3 la mia de locuitori, a informat, miercuri, Prefectura Suceava, după şedinţa CJSU în care s-a luat această decizie.

07.10.2020 ORA 17.06 Buzău: Noi restricţii în contextul pandemiei de COVID-19; măsuri speciale în comuna Verneşti

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Buzău a stabilit, miercuri, o serie de restricţii în contextul pandemiei COVID 19 la nivelul judeţului şi măsuri speciale, în comuna Verneşti, acolo unde incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit 1,5 cazuri la mia de locuitori.

07.10.2020 ORA 13.52 Noi restricţii impuse în municipiile Vaslui, Bârlad şi Huşi în contextul creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui au stabilit, miercuri, o serie de măsuri restrictive în contextul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, în municipiile Vaslui, Bârlad şi Huşi.

07.10.2020 ORA 15.43 Prefectul judeţului Ilfov: Restaurantele, cafenelele, cluburile, discotecile din 13 localităţi se închid

Prefectul judeţului Ilfov, Daniel-Tudorel Zamfir, a anunţat că în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de miercuri s-a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor, cluburilor şi discotecilor din 13 localităţi, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 1,5 la mia de locuitori.

Prefectul judeţului Ilfov, Daniel-Tudorel Zamfir, a anunţat că în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de miercuri s-a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor, cluburilor şi discotecilor din 13 localităţi, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 1,5 la mia de locuitori.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


"În 13 localităţi din Ilfov, incidenţa cazurilor la mia de locuitori a depăşit 1,5 la mie (...). Una dintre hotărâri se referă la activitatea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de tipul restaurante, cafenele şi alte asemenea să fie suspendată până la revenirea la situaţii cu incidenţa sub 1,5 la mia de locuitori în toate cele 13 localităţi", a afirmat Daniel-Tudorel Zamfir într-o declaraţie de presă.

Întrebat de jurnalişti dacă se închid restaurantele, cluburile, discotecile, el a răspuns că "tot ceea ce are acest tip de activitate".

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


"În ceea ce priveşte şcolile, s-a luat măsura ca şi la Bucureşti - purtarea măştii în apropierea şcolilor, la mai puţin de 50 de metri distanţă, şi noi am luat în calcul nu numai şcolile, ci şi instituţiile publice, acolo unde oamenii merg pentru a-şi rezolva diferite probleme. Se creează aglomerări de persoane şi de aceea trebuie să luăm măsuri suplimentare şi în cazul acestor instituţii", a adăugat prefectul.

El a enumerat cele 13 localităţi unde incidenţa COVID-19 a depăşit 1,5 la mia de locuitori: Berceni, Brăneşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Corbeanca, Dascălu, Domneşti, Măgurele, Otopeni, Popeşti Leordeni şi Voluntari.

Daniel-Tudorel Zamfir a precizat că judeţul Ilfov are o specificitate aparte - o mare parte dintre cei care au buletin de Bucureşti locuiesc în această zonă administrativă.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


"Nu şi-au schimbat buletinele, de aceea şi raportările sunt făcute diferit şi trebuie abordate lucrurile în mod diferit (...). Avem Popeşti Leordeni, cu aglomerare deosebită, avem Chiajna, avem Voluntari, avem în Dobroeşti, avem toate localităţile din jurul Ilfovului care au avut o dezvoltare deosebită din punct de vedere imobiliar", a declarat prefectul.

Întrebat de jurnalişti dacă în localităţile unde se va depăşi incidenţa COVID-19 de 3 la mia de locuitori se vor închide marile magazine, el a răspuns că în situaţia unei astfel de rate a incidenţei se face o analiză punctuală pe zona respectivă.

"Nu putem să spunem că se vor închide sau nu doar pentru că se atinge această rată de 3%, pentru că vom putea să obţinem 3% luând în calcul şi căminele de bătrâni, care pot să aibă un număr mare de persoane contaminate (...), asta nu înseamnă că există un risc mai mare pentru localitate", a afirmat prefectul.

Întrebat dacă se va impune carantina în localităţile unde rata incidenţei va depăşi 3 la mia de locuitori, el a menţionat că se vor lua măsurile corespunzătoare după analizarea situaţiei. "După ce se analizează situaţia concretă la momentul respectiv şi locul respectiv se vor lua măsurile corespunzătoare (...), e unul dintre indicatorii care pot fi luaţi în calcul atunci când se va lua o astfel de decizie", a precizat prefectul Judeţului Ilfov.

În ceea ce priveşte şcolile din cele 13 localităţi din Ilfov cu o incidenţă a COVID-19 de peste 1,5 la mia de locuitori, el a informat că acestea funcţionează după scenariul galben, cu excepţia câtorva aflate în scenariul roşu.

"În momentul de faţă ne aflăm în situaţia scenariului galben, nu neapărat roşu, deşi sunt câteva unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul roşu, pentru că nu au luat în calcul doar incidenţa din zona respectivă, ci e luat în calcul şi numărul de îmbolnăviri din unitatea respectivă", a adăugat prefectul.

UPDATE 07.10.2020 ORA 14.12 TNB anulează toate spectacolele programate la sălile din interior

Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" anunţă anularea spectacolelor programate la toate sălile - Mare, Studio, Pictură, Atelier şi Mică - pentru următoarele două săptămâni, în urma Hotărârii nr 19 din 6 octombrie a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, informează instituţia de cultură într-un comunicat transmis AGERPRES.

UPDATE 07.10.2020 ORA 12.26 Şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă; în discuţie - posibile noi restricţii

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă, miercuri, pentru a discuta despre posibile noi restricţii.

Pe ordinea de zi a şedinţei, programată de la ora 12,00, se numără propuneri de interzicere a activităţii în baruri, cluburi, discoteci; de închidere a activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanţare şi a măsurilor de siguranţă sanitară; de reducere a perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ unde este obligatorie purtarea măştii de protecţie în intervalul orar 7,45 - 21,15, de luni până vineri, de la 100 de metri la 50 de metri, distanţă care va fi calculată de la poarta de acces în unitatea de învăţământ.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, anunţa marţi că în cadrul şedinţei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a fost stabilită obligativitatea purtării măştilor la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de şcoală.

"S-a constatat că în jurul şcolilor nu prea poartă lumea mască, drept care s-a impus purtarea măştii, de la copii de vârstă de peste 5 ani şi adulţi, în intervalul orar 7,45 - şcolile încep dimineaţa la ora 8,00 - şi până la 21,15, având în vedere că încheierea cursurilor are loc la ora 21,00", afirma prefectul într-o declaraţie acordată presei.

Cojanu mai informa că în cadrul şedinţei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă de marţi s-a decis că restaurantele vor putea servi produse în interiorul clădirilor doar pentru persoanele care beneficiază şi de cazare în hoteluri sau pensiuni.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


"Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de tip restaurante şi cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în municipiul Bucureşti. Se face o excepţie pentru unităţile de cazare - hotel, pensiune, alte asemenea - unde este permisă servirea în interior, dar numai pentru cei care sunt cazaţi în respectivele unităţi de cazare. O altă precizare se referă la activitatea sălilor de spectacole, concerte şi alte asemenea. Este interzisă. În momentul în care rata de incidenţă va reveni sub 1,5 la mie, vor fi reluate. Ne vom reîntruni şi vor fi reluate aceste activităţi", preciza prefectul Capitalei.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


07.10.2020 ORA 12.20 Gheorghiu: Activitatea instituţiilor de spectacole din Bucureşti, Iaşi şi Vâlcea este suspendată; sănătatea - pe primul loc

Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO


Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat miercuri că activitatea cinematografelor, a teatrelor şi a celorlalte instituţii de spectacole din Bucureşti, Iaşi şi Vâlcea este suspendată din cauza numărului mare de infectări raportate în ultima săptămână.

07.10.2020 ORA 11.31 Spectacolele programate în deschiderea Stagiunii 2020-2021 a Operei Naţionale Bucureşti se suspendă

Spectacolele programate în deschiderea Stagiunii 2020-2021 a Operei Naţionale Bucureşti - "Tosca" de Giacomo Puccini, "Gala de Balet" şi "La Traviata" de Giuseppe Verdise -, programate joi, sâmbătă şi duminică, se suspendă, potrivit Hotărârii Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, anunţă ONB.

07.10.2020 ORA 10.43 Ion Caramitru: Decizia de închidere a teatrelor - o măsură care trebuie luată ca atare; ne pică foarte prost

Managerul Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), actorul şi regizorul Ion Caramitru, apreciază că decizia de închidere a teatrelor, anunţată marţi seară de prefectul Capitalei, este "o măsură care trebuie luată ca atare".



"Ce pot să spun mai mult decât ce ne-au spus autorităţile şi, mai mult decât atât, faptul că această interdicţie apare după ce ea fusese teoretic anunţată de mai mult vreme, cum că dacă rata de infectare depăşeşte 1,5 la mia de locuitori, atunci vor urma interdicţii. Iată că a venit şi noi trebuie să ne supunem, nu avem încotro. Este, după părerea mea, o măsură care trebuie luată ca atare. Nouă ne pică foarte prost, nu numai ca artişti, care nu pot să-şi practice meseria, cât şi ca instituţie, care nu poate să-şi apropie publicul în continuare, să producă venituri proprii, care este una din obligaţiile sine qua non a funcţionării noastre, şi dispariţia din ecuaţia zilnică a artei interpretative lasă urme greu de acoperit ulterior", a declarat Ion Caramitru pentru AGERPRES.

07.10.2020 ORA 09.56 Cristian Şofron (Teatrul Odeon): Închiderea sălilor de spectacole, un coşmar; ce se întâmplă cu teatrele parcă este şi mai şi

Foto: (c) SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO


Închiderea teatrelor şi a sălilor de spectacole este "un coşmar", mai ales că decizia a fost luată de pe o zi pe alta, a afirmat, miercuri, pentru AGERPRES, Cristian Şofron, managerul Teatrului Odeon.



"E un coşmar, aşa cum este un coşmar ce se întâmplă cu noi toţi, iar ce se întâmplă cu teatrele parcă este şi mai şi. Este halucinant să închizi de pe o zi pe alta teatrele, este imposibil să deschizi de pe o zi pe alta teatrele. Aproape că sunt fără cuvinte, sunt lucruri aproape de neînţeles", a declarat Cristian Şofron pentru AGERPRES.


* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”