LIVE UPDATE Atentat la Nisa: O mașină a intrat în mulțime de Ziua Națională a Franței | 76 de morți, sute de răniți, șoferul camionului a fost împușcat (autorități)

LIVE UPDATE Atentat la Nisa: O mașină a intrat în mulțime de Ziua Națională a Franței | 76 de morți, sute de răniți, șoferul camionului a fost împușcat (autorități)

O mașină a lovit în mulțime la Nisa, iar potrivit primăriei orașului și martorilor s-au înregistrat victime, transmite AFP.

* UPDATE ORA 04:35 Atentat la Nisa: Șoferul camionului, un francez de origine tunisiană (presa)

* UPDATE ORA 04:19 Atentat la Nisa: MAE român anunță că o echipă consulară de la Marsilia se deplasează de urgență la fața locului

* UPDATE ORA 04:15 Atentat la Nisa: Bilanțul urcă la cel puțin 80 de morți

Noul bilanț al atentatului care a fost comis joi seară la Nisa, sud-estul Franței, anunță cel puțin 80 de morți, potrivit unei surse din cadrul celulei de criză de la sediul Ministerului de Interne la Paris, citată de Le Figaro.

* UPDATE ORA 04:03 Atentat la Nisa: "Arme grele" în camion (președintele regiunii)

* UPDATE ORA 04:01 Atentat la Nisa: Minut de tăcere păstrat în deschiderea summitului Asia-Europa din capitala Mongoliei

* UPDATE ORA 03:57 Atentat la Nisa: "Canadienii sunt șocați", afirmă premierul Justin Trudeau

* UPDATE ORA 03:44 Atentat la Nisa: Până în prezent, ambasada nu a primit solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români

* UPDATE ORA 03:35 Atentat la Nisa: Peste 100 de persoane salvate după ce s-au aruncat în mare

Aproape o sută de persoane, care s-au aruncat în mare în momentul de panică după atacul comis joi seară la Nisa pe Promenades des Anglais, au fost salvate și aduse la mal, potrivit unei surse din cadrul celulei de criză de la sediul Ministerului de Interne la Paris, citată de Le Figaro.

* UPDATE ORA 03:25 Atentat la Nisa: Hollande și Valls, în fruntea celulei de criză de la Paris

* UPDATE ORA 03:15 Atentat la Nisa: 76 de morți, 16 de persoane "în urgență absolută" (bilanț ora 02.56)

Potrivit celui mai recent bilanț, anunțat la orele 01.56 (02.56, ora României), 76 de persoane au murit, alte 16 sunt în urgență absolută și 31 în urgențe relative, după ce un camion a pătruns în viteză la Nisa în mulțimea care asista joi seară la focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței, potrivit unei surse din cadrul poliției, contactată de Le Figaro.

* UPDATE ORA 03:09 Atentat la Nisa: Ministrul de externe Margallo spune că pentru moment nu există spanioli printre victime

* UPDATE ORA 02:54 Atentat la Nisa: Justiția antiteroristă preia ancheta asupra atacului

* UPDATE ORA 02:40 Atentat la Nisa: Theresa May informată despre "teribilul incident" (Downing Street)

* UPDATE ORA 02:18 Atentat la Nisa: Donald Trump își amână conferința de presă programată vineri

* UPDATE ORA 02:14 Atentat la Nisa: Barack Obama este ținut la curent cu evoluția situației

* UPDATE ORA 02:07 Atentat la Nisa: Nu sunt ostatici, urmează să se stabilească dacă autorul atentatului a acționat singur (autorități)

Ministerul francez de interne a anunțat pe Twitter că la Nisa, unde joi seară a fost comis un atentat cu un camion care a pătruns în mulțime pe Promenades des Anglais, nu au fost luați ostatici, potrivit Le Figaro.

Individul care conducea camionul a fost neutralizat și urmează să se stabilească motivul și dacă a acționat singur, potrivit sursei amintite.

Ministrul de interne, Bernard Cazeneuve, a părăsit Parisul joi seară înainte de miezul nopții pentru a merge la Nisa, scrie cotidianul francez.

* UPDATE ORA 01:56 Atentat la Nisa: "Cel puțin 73 de persoane" au murit lovite de un camion pe o distanță de doi kilometri (autorități)

"Cel puțin 73 de persoane" și-au pierdut viața joi seară într-un atentat la Nisa, mare oraș din sudul Franței, după ce un camion a lovit pe o distanță de doi kilometri mulțimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais, sit turistic foarte frecventat de pe malul Mediteranei, scrie Le Figaro.

"Cel puțin 73 de persoane au murit", au făcut cunoscut surse din cadrul poliției orașului Nisa. Sunt poate "vreo sută de răniți, dar bilanțul este încă nesigur", a adăugat subprefectul departamentului Alpes-Maritimes, Sébastien Humbert.

Prezent la fața locului pentru focurile de artificii, un corespondent al AFP a văzut un camion alb care a intrat în plină viteză în mulțime, provocând un moment de panică. "A fost haosul absolut" în aceste locuri situate în centrul turistic al marelui oraș de pe Coasta de Azur, a descris el.

"Am văzut oameni răniți și cioburi zburând peste tot", a mai povestit el, adăugând că a auzit "oameni țipând". "Mi-am acoperit fața din cauza cioburilor care zburau", a precizat el.

Camionul "a lovit mulțimea pe o lungă distanță, de-a lungul Promenade des Anglais, ceea ce explică bilanțul extrem de grav", a precizat subprefectul. "Au fost schimburi de focuri, iar șoferul a fost împușcat", a menționat el.

La mai puțin de o oră după producerea tragediei, prefectura departamentului Alpes-Maritimes a vorbit despre un atentat și a cerut populației să rămână la domiciliu. Un important dispozitiv de securitate a fost delimitat în centrul orașului, unde au fost trimise numeroase ambulanțe, membri ai forțelor de ordine și militari.

În vecinătatea Promenade des Anglais izolate complet, Piața Massena, în plin centrul orașului, era de asemenea inaccesibilă joi al miezul nopții, potrivit altul corespondent al AFP aflat la Nisa.

Un post de comandă al forțelor de securitate a fost instalat la Palais de la Méditerranée, clădire de asemenea izolată.

În deplasare la Avignon, președintele francez, François Hollande s-a întors la Paris, unde participă la celula de criză înființată la Ministerul de Interne.

Acest nou atentat a avut loc într-un context de amenințare teroristă foarte ridicată, în special în țări, ca Franța, care intervin în Siria împotriva grupării jihadiste Statul Islamic. El a fost comis cu mai puțin de două săptămâni înainte de ridicarea stării de urgență, programată la 26 iulie.

* UPDATE ORA 01:23 Atentat la Nisa: François Hollande revine la Paris pentru a lua parte la celula de criză

* UPDATE ORA 01:05 Atentat la Nisa: Zeci de morți, sute de răniți, șoferul camionului a fost împușcat (autorități)

Un camion a lovit în mulțimea adunată la Nisa (sud) pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței, joi seară, la orele 22.30 (23.30, ora României), înregistrându-se "mai multe zeci, poate vreo 30 de morți", potrivit autorităților locale.

La postul de televiziune BFM-TV, subprefectul departamentului Alpes-Maritimes, Sébastien Humbert, a vorbit despre "mai multe zeci, poate vreo 30 de morți și poate mai multe sute de răniți".

Șoferul camionului care a izbit mulțimea a fost împușcat, a precizat el.

* UPDATE ORA 00:37 Atentat la Nisa: Autoritățile cer locuitorilor să rămână la domiciliu

Un camion a lovit în mulțimea adunată la Nisa pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței, joi seară, la orele 22.30 (23.30, ora României), a informat cotidianul Nice Matin pe site-ul său, citat de Le Figaro.

Prefectura departamentului Alpes-Martimes a vorbit despre un atentat și le-a cerut locuitorilor să rămână la domiciliu.
"Oamenii fug, este panică. A urcat pe Promenades des Anglais și a izbit toată lumea", a explicat un jurnalist al publicației Nice Matin aflat la locul incidentului. "E lume plină de sânge, fără îndoială sunt mulți răniți", a explicat el.

Primarul orașului, Christian Estrosi, a scris pe contul său de Twitter că sunt zeci de victime. În jurul orelor 23.20 (vineri, 00.20, ora României) un important perimetru de securitate a fost instalat în apropierea locului tragediei, în jurul pieței Massena.

* UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nicușor Dan întoarce oficial spatele USR cu patru zile înainte de alegeri: Opțiunea mea pentru votul de dumini…

2 Reguli esențiale dacă ai simptome COVID, de la un medic de la Matei Balș. Cum se folosește un pulsoximetru și …

3 Mda...

4 Serverele ASESOFT, confiscate de FBI?

5 Pute a Rusia de la o poștă. Cu Mirel Palada pe coadă