LIVE UPDATE Explozie la New York, 29 de răniți / Incidentul nu are legătură cu terorismul internațional (guvernatorul statului New York)

LIVE UPDATE Explozie la New York, 29 de răniți / Incidentul nu are legătură cu terorismul internațional (guvernatorul statului New York)

O explozie puternică a zguduit sâmbătă noaptea cartierul Chelsea din districtul newyorkez Manhattan, aducând în zonă efective însemnate ale poliției și pompierilor, relatează Reuters.

UPDATE ORA 18.19 SUA: Explozia din Manhattan nu are legătură cu terorismul internațional (guvernatorul statului New York)

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat că explozia care a avut loc sâmbătă în Manhattan a fost produsă de o 'bombă', dar că nu există niciun indiciu care să arate "vreo legătură cu terorismul internațional", relatează AFP și Reuters.

"Însă ancheta este doar la început", le-a spus Cuomo duminică jurnaliștilor în apropiere de locul incidentului.

"Indiferent cine a plasat aceste bombe, îi vom găsi și vor fi aduși în fața justiției", a afirmat guvernatorul.

El a confirmat că un alt dispozitiv explozibil — o oală sub presiune la care au fost legate fire electrice și un telefon mobil — a fost de asemenea găsit la câteva străzi distanță, însă acesta nu a explodat.

Explozia, care s-a produs sâmbătă seară în cartierul populat Chelsea, s-a soldat cu 29 de răniți, dintre care unul grav, și a produs numeroase pagube.

Explozia a survenit în contextul apropierii Adunării Generale a ONU, astfel că circa 1.000 de polițiști suplimentari au fost desfășurați 'ca măsură de precauție', a precizat guvernatorul.

UPDATE ORA 11.45 Explozie la New York: Un al doilea dispozitiv suspect găsit la o distanță de câteva blocuri

Un al doilea dispozitiv suspect a fost găsit la o distanță de câteva blocuri de locul unde s-a produs explozia în cartierul Chelsea din New York, soldată cu rănirea a 29 de persoane, a afirmat poliția din New York, citată de agenția DPA.

UPDATE ORA 11.00 New York: Se pare că dispozitivul exploziv ar fi fost o oală sub presiune conectată la un telefon mobil (CNN)

CNN, citând surse din domeniul justiției, a relatat că dispozitivul exploziv pare să fi fost o oală sub presiune cu fire atașate la ea și conectată la ceea ce părea a fi un telefon mobil. O bucată de hârtie cu ceva scris pe ea a fost găsită în apropiere, potrivit canalului american de televiziune.

UPADATE 10.45 MAE: Consulatul General al României la New York nu a primit solicitări de asistență în urma exploziei din cartierul Chelsea

"Consulatul General al României la New York s-a autosesizat în urma exploziei care a avut loc, în cursul nopții de sâmbătă, în cartierul Chelsea și a efectuat demersuri pentru a verifica dacă printre victime se află și cetățeni români. Până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară din partea unor cetățeni români. Consulatul General al României la New York continuă monitorizarea cazului și este pregătită să acorde asistență consulară dacă situația o va impune", se arată în răspunsul MAE la solicitarea AGERPRES.

UPDATE ORA 8.01 Primarul New Yorkului: Nu există în prezent nicio dovadă privind o legătură teroristă cu explozia din oraș

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a declarat sâmbătă seara că nu există în prezent nici o dovadă privind o legătură teroristă cu explozia care a zguduit cartierul Chelsea din oraș, cu toate că deflagrația a fost provocată ''intenționat'', relatează AFP.

UPDATE ORA 6.50 Explozie la New York, 29 de răniți

O explozie puternică a zguduit sâmbătă noaptea cartierul Chelsea din districtul newyorkez Manhattan, aducând în zonă efective însemnate ale poliției și pompierilor, relatează Reuters.

Într-o conferință de presă la câteva ore după incident, șeful departamentului de pompieri al metropolei, Daniel Nigro, a făcut bilanțul: 29 de răniți, niciunul în pericol de moarte.

Potrivit primarului Bill de Blasio, explozia a fost provocată intenționat, dar nu există indicii că ar fi fost un act terorist.

Explozia s-a produs sâmbătă la ora locală 21.00 (duminică la 01.00 GMT, respectiv 04.00 ora României) pe Strada 23, în apropierea Sixth Avenue.

UPDATE ORA 4.56 Explozie la New York, cel puțin 15 răniți

EFE afirmă, citând surse ale pompierilor, că sunt cel puțin 15 răniți, dar nu s-au înregistrat morți, și precizează că explozia s-a produs sâmbătă la ora locală 21.00 (duminică la 01.00 GMT, respectiv 04.00 ora României) pe Strada 23, în apropierea Sixth Avenue. Unii martori oculari citați de presa locală afirmă că la origine ar fi fost un dispozitiv amplasat într-un coș de gunoi, mai transmite agenția.

ORA 4.49 Explozie la New York

O explozie puternică a zguduit sâmbătă noaptea cartierul Chelsea din districtul newyorkez Manhattan, aducând în zonă efective însemnate ale poliției și pompierilor, relatează Reuters.

Cel puțin trei victime au fost transportate de ambulanțe de la locul exploziei. Agenția de presă citată nu a fost în măsură să precizeze imediat gravitatea rănilor suferite de aceste victime. Poliția și pompierii din New York au comunicat deocamdată doar că anchetează mărturii despre explozie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale