LIVE UPDATE Explozie la târgul de vechituri din cartierul Militari. 12 persoane rănite din care 9 transportate la spital (FOTO/VIDEO)

LIVE UPDATE Explozie la târgul de vechituri din cartierul Militari. 12 persoane rănite din care 9 transportate la spital (FOTO/VIDEO)

O explozie urmată de un incendiu a avut loc duminică, în București, în sectorul 6, în zona Valea Cascadelor, în incinta târgului de vechituri, în urma căreia 12 persoane s-au ales cu arsuri, informează DGPMB într-un comunicat transmis AGERPRES.

* Explozii, incendii produse în școli, centre comerciale, depozite și alte clădiri — cronologie (2012-2016)

UPDATE ORA 14.59 Poliția Capitalei: 9 persoane au fost transportate la spital după explozia de la târgul din Valea Cascadelor

Nouă persoane au fost transportate la spitale din București, după explozia care a avut loc duminică la târgul de vechituri de la Valea Cascadelor, informează un comunicat de presă al DGPMB.

Conform sursei citate, patru persoane au fost duse la Spitalul Clinic de Urgență, una la Spitalul Universitar de Urgență, iar alte patru persoane la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri.

UPDATE ORA 14.18 ISU: Punctul de vânzare unde a avut loc explozia nu trebuia supus avizării securității la incendiu

Punctul de vânzare de la târgul de vechituri din cartierul Militari, unde s-a produs explozia, nu se supune avizării autorizării din punct de vedere al securității la incendiu, au precizat duminică oficiali ai ISU.

Potrivit acestora, ''punctul de lucru'' reprezenta o auto-rulotă amenajată pentru producere și vânzare de produse.

''În spatele acesteia se găseau 4 butelii. Incendiul s-a produs în spatele rulotei și a cuprins cele patru butelii. Trei dintre ele au fost scoase din zona respectivă, iar a patra a explodat. Punctul de vânzare la care s-a produs explozia nu se supune avizării autorizării din punct de vedere al securității la incendiu'', au precizat oficialii citați.
Mai multe imagini pe fluxul AGERPRES FOTO

UPDATE ORA 13.59 Poliția Capitalei: 12 persoane ar fi suferit arsuri în urma exploziei de la Valea Cascadelor

Un număr de 12 persoane ar fi suferit arsuri, duminică, în urma exploziei, urmată de un incendiu, de la târgul de vechituri din zona Valea Cascadelor, informează DGPMB într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, patru persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, iar alte opt sunt transportate către Spitalul Clinic de Urgență București, Spitalul Universitar de Urgență București și Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri.

Brigada Rutieră asigură fluidizarea traficului și însoțirea echipajelor de prim-ajutor către unitățile sanitare.

"Din primele date a reieșit faptul că 12 persoane ar fi suferit arsuri în urma deflagrației. 4 persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, iar cele 8 victime care necesită îngrijiri de specialitate sunt transportate către Spitalul Clinic de Urgență București, Spitalul Universitar de Urgență București și Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Brigada Rutieră asigurând în acest sens fluidizarea traficului și însoțirea echipajelor de prim-ajutor către unitățile sanitare", se precizează în comunicatul Poliției Capitalei.

Duminică, prin apel unic de urgență 112, a fost sesizat faptul că pe bd. Timișoara 101-103, în târgul "Valea Cascadelor", din sectorul 6, s-a produs o explozie la o butelie în urma căreia mai multe persoane au fost rănite, menționează comunicatul.

La fața locului s-au prezentat echipaje ale Secțiilor 21 și 25 Poliție, precum și echipaje SMURD.

În prezent se efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs explozia.
UPDARE ORA 13.27 Oprița: Victimele au arsuri cuprinse între 20 și 60% din suprafața corpului

Cele șapte victime ale exploziei care a avut loc duminică în Valea Cascadelor prezintă arsuri între 20 și 60% din suprafața corpului, a declarat pentru AGERPRES coordonatorul SMURD București, Bogdan Oprița.

"În urma exploziei au rezultat șapte victime cu arsuri cuprinse între 20 și 60% din suprafața corporală", a precizat medicul.

Potrivit acestuia, una dintre victime, în vârstă de 80 de ani, se află în stare foarte gravă, fiind intubată și ventilată mecanic.

Bogdan Oprița a arătat că victimele sunt transportate la mai multe spitale din Capitală — Spitalul Universitar de Urgență, Floreasca și Spitalul de arși.
ORA 12.46 Explozie în zona Valea Cascadelor din București; 7 victime cu arsuri

O explozie urmată de un incendiu a avut loc duminică, în București, în sectorul 6, în zona Valea Cascadelor, în incinta târgului de vechituri, în urma căreia șapte persoane s-au ales cu arsuri, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU, Daniel Vasile.

Potrivit acestuia, din prima evaluare, cele șapte persoane ar fi suferit arsuri de gradul 2, pe aproape 50% din suprafața corpului. Una dintre acestea a fost transportată la Spitalul de Arși, iar o alta va fi dusă la Floreasca.
Oficiali ISU au precizat că explozia a fost cauzată de o butelie, iar la fața locului se află opt ambulanțe SMURD, o ambulanță SMURD cu medic, trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială pentru descarcerare.

Explozia a avut loc lângă un spațiu improvizat unde se servea mâncare.

Incendiul a fost stins, au precizat oficiali ai ISU.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...