LIVE UPDATE Proteste față de proiectele de modificare a Codului penal și grațierea unor pedepse. Președintele Klaus Iohannis, în Piața Universității. Protest în București la sediul PSD; după ora 21,00, manifestanții au început să se retragă (GALERIE

LIVE UPDATE Proteste față de proiectele de modificare a Codului penal și grațierea unor pedepse. Președintele Klaus Iohannis, în Piața Universității. Protest în București la sediul PSD; după ora 21,00, manifestanții au început să se retragă (GALERIE

În București și în alte orașe din țară au loc duminică proteste față de proiectele de modificare a Codului penal și grațierea unor pedepse. În Piața Universității din București a ajuns și președintele Klaus Iohannis. Protestatarii din București au mers și la sediul PSD.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO .

UPDATE ORA 21.25 Protest în București la sediul PSD; după ora 21,00, manifestanții au început să se retragă

Protestatarii din București sosiți la sediul PSD de pe bulevardul Kiseleff au scandat lozinci împotriva social-democraților și a Guvernului.

Inițial, oamenii s-au adunat în Piața Universității, apoi au pornit spre Piața Victoriei și pe bulevardul Kiseleff.

Coloana de manifestanți s-a întins de la Piața Victoriei până la sediul PSD.

Aceștia au strigat: "De la Casa Albă la Poarta Albă!", "Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta!", "La închisoare, nu la guvernare!", "PSD, nu uita, țara asta nu e a ta!".

Mai mulți jandarmi au asigurat ordinea publică în zonă. Manifestația s-a desfășurat fără incidente.

După ora 21,00, protestatarii au început să părăsească zona din fața sediului PSD.

UPDATE ORA 20.55 AFP: Peste 10.000 de români, inclusiv președintele, împotriva unui proiect de grațiere

UPDATE ORA 20.48 Iași: Peste 1500 de oameni au protestat și au mărșăluit cântând imnul național

Peste 1.500 de persoane au protestat duminică seara, la Iași, împotriva ordonanțelor privind grațierea și modificarea codurilor penale.

Protestul, care s-a desfășurat în Piața Unirii, a durat aproximativ trei ore, timp în care manifestanții au scandat lozinci împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, și au cerut demiterea premierului Grindeanu și a ministrului Justiției, Florin Iordache.

Inițial, numărul manifestanților a fost de câteva sute, în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza strângându-se în final peste 1.500 de oameni.

După mai bine de două ore de la declanșarea protestului, manifestanții au mărșăluit pe artera principală, bulevarul Ștefan cel Mare, oprindu-se în fața sediului PSD, unde au strigat lozinci împotriva partidului de guvernământ.

Marșul protestatarilor a continuat până în fața Prefecturii, aceștia intonând imnul național. Ulterior, o parte dintre manifestanți s-au întors în Piața Unirii, urmând același traseu.

În jurul orei 20.00, protestul s-a încheiat, fără a se înregistra incidente.

UPDATE ORA 20.46 Brașov: Aproximativ 800 de persoane au protestat la Prefectură și în fața sediului PSD

Aproximativ 800 de persoane au protestat, duminică seară, începând cu ora 18,00, în fața Prefecturii Brașov, față de proiectul de ordonanță de urgență privind grațierea unor pedepse și modificarea Codurilor penale.

Participanții la protest, tineri și vârstnici, au scandat lozinci împotriva Guvernului, a PSD și a lui Liviu Dragnea, liderul social-democraților, cerând demisia Guvernului.

"DNA să vină să vă ia!", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!", "Rușine, rușine să vă fie!", "România, trezește-te!", "Jos Tăriceanu!", au fost lozincile scandate de protestatari.

"Suntem aici ca să susținem instituțiile care luptă cu acești corupți. Este clar că mai bine de 20 de ani nu i-a deranjat absolut nimeni și de aceea au furat", a spus la portavoce unul dintre cei prezenți la protest.

În jurul orei 18,45, coloana de manifestanți s-a deplasat pe strada Republicii, în Piața Sfatului, în fața sediului PSD, unde timp de o jumătate de oră, începând cu ora 19,00, au scandat lozinci împotriva PSD, a Guvernului și au cerut demisia liderului PSD, Liviu Dragnea.

"Corupția ucide!", "La închisoare, nu la guvernare!", "Jos Guvernul mincinos!", "PSD și ai lui, rușinea poporului!" — au mai scandat protestatarii.

După o jumătate de oră, aceștia s-au întors în fața sediului Prefecturii iar la ora 20,00, protestul s-a încheiat fără incidente.

Jandarmii au asigurat ordinea publică pe toată perioada manifestării.

Următorul protest în Brașov pe aceeași temă a fost anunțat pentru marți, la ora 18,00.

UPDATE ORA 20.36 Agenția DPA remarcă participarea președintelui Iohannis la manifestația de la București

UPDATE ORA 20.30 Protest București: Manifestanții se îndreaptă spre sediul PSD

Peste zece mii de persoane care au ieșit în stradă, duminică seară, în Capitală, împotriva adoptării proiectelor de ordonanță de urgență privind grațierea unor pedepse și modificarea Codurilor penale se deplasează pe bulevardul Kiseleff spre sediul PSD și scandează lozinci antiguvernamentale.

Mai întâi, oamenii s-au adunat în Piața Universității, apoi au pornit spre Piața Victoriei.

Anterior, reprezentanții Jandarmeriei au precizat pentru AGERPRES că nu s-au înregistrat incidente în timpul protestului, dar că un jandarm a fost lovit de către o persoană care nu participa la manifestație.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, incidentul a avut loc la Piața Universității, după ce mulțimea de protestatari a plecat către Piața Victoriei, unde este sediul Guvernului.

UPDATE ORA 20.25 Peste 15.000 de persoane protestează în Capitală, conform unor surse din cadrul Jandarmeriei

Peste 15.000 de persoane s-au adunat duminică în centrul capitalei pentru a protesta față de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale, au declarat pentru AGERPRES surse din Jandarmeria Capitalei.

Conform acestora, oamenii protestează pașnic, dar au rupt cordonul de jandarmi din Piața Victoriei. Protestatarii se deplasează spre sediul PSD de pe bd. Kisseleff.

UPDATE ORA 20.09 Constanța: Protest spontan față de ordonanțele privind grațierea și modificarea codurilor penale

Aproximativ o mie de persoane au participat duminică seară la un marș spontan în Constanța, în urma unui apel lansat pe facebook de activistul civic Cătălin Anghel.

Protestul a debutat ca un miting civic, în fața Prefecturii Constanța, în jurul orei 17.30, reunind câțiva tineri. După mai bine de o oră, în fața palatului administrativ se adunaseră circa 300 de persoane care fluturau steaguri tricolore, scandau și afișau lozinci precum: "Vrem Justiție nu corupție", "Hoții la pușcărie", "DNA să vină să vă ia", "În democrație hoții stau la pușcărie", "Afară, afară cu mafia din țară".

În jurul orei 19.00, protestatarii au pornit într-un marș către Sala Sporturilor și astfel, coloana de manifestanți a strâns încă aproape 300 de participanți.

Grupul protestatarilor a revenit în jurul 20.00 pe platoul din fața Prefecturii, după ce a parcurs în coloană, însoțit de dispozitivul de jandarmi, distanța de aproximativ 1 km, de la Sala Sporturilor, până la palatul administrativ.

"Evenimentul virtual, creat pe pagina de socializare a devenit real în această seară mai ales după ce cei aproximativ 300 de participanți, câți eram pe platoul Prefecturii, am pornit în marș și ne-am reîntors aici, după părerea mea, aproximativ 800 de oameni care-și susțin opiniile în public, adversitatea față de încercarea Guvernului de a face o amnistie și o grațiere colectivă. S-a mai discutat în Parlament acum doi ani o astfel de inițiativă și a picat în comisiile de specialitate. Am dat și noi astăzi un vot negativ în stradă", a declarat pentru AGERPRES Cătălin Anghel, care a creat pagina "Constanța protestează împotriva grațierii colective" pe Facebook.

UPDATE ORA 19.58 Iași: Aproximativ o mie de persoane protestează în stradă

Aproximativ o mie de persoane protestează în stradă, duminică seară, la Iași, față de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea unor pedepse și modificarea Codurilor penale.

După ce au scandat lozinci antiguvernamentale, cele aproximativ o mie de persoane care s-au adunat în Piața Unirii din Iași au plecat pe bulevardul Ștefan cel Mare, coloana oprindu-se în fața sediului Partidului Social Democrat. Aici, manifestanții au strigat "Hoții, hoții!", "PSD, ciuma roșie!".

Marșul protestatarilor a continuat până în fața imobilului în care funcționează Prefectura, intonând imnul național. Ulterior, manifestanții s-au întors în Piața Unirii, urmând același traseu.

UPDATE ORA 19.56 Protest la Alba Iulia; oamenii au ieșit în stradă nemulțumiți de proiectul de OUG privind grațierea

Zeci de persoane s-au adunat, duminică seara, la Alba Iulia, în parcul din fața Instituției Prefectului, pentru a protesta față de proiectul de ordonanță de urgență privind grațierea.

De la Palatul Administrativ, oamenii au plecat spre cartierul Cetate, trecând și prin fața sediului PSD Alba, unde au scandat "DNA — să vină să vă ia".

Printre protestatarii, care au manifestat pașnic, s-au aflat atât tineri, cât și vârstnici, care au solicitat respect pentru statul de drept și legi care ''să nu fie făcute pentru hoți''.

''Am venit pentru că doresc ca țara noastră să fie condusă de oameni competenți, nu de unii care au cazier'', a afirmat Ionuț, un tânăr de 23 de ani.

La rândul său, Iulian, de 19 ani, a spus că a venit pentru a protesta față de proiectul ordonanței de urgență privind grațierea. ''Consider că într-o democrație hoții trebuie să stea la pușcărie, să nu fie grațiați cu jumătate din pedeapsă dacă au peste 60 de ani. Vrem pur și simplu să ne exprimăm părerea, care nu credem că e una minoritară'', a declarat presei tânărul. El și-a exprimat încrederea că acest proiect nu va fi adoptat. ''Vrem să ne asigurăm că cei de la Guvern știu că nouă ne pasă și că nu trecem cu vederea această încercare de a slăbi democrația'', a conchis acesta.

Un alt protestatar, Corneliu, în vârstă de 66 de ani, a afirmat că protestează față de ''corupție, birocrație, hoție'' și să nu treacă proiectul privind grațierea. ''Dacă ar face o lege corectă a grațierii să fie numai cei cu pedepse ușoare, dar restul să plătească toți banii pe care i-au furat'', consideră bărbatul, care a mai spus că prin participarea la protest cei prezenți își fac datoria de ''cetățeni cinstiți''.

UPDATE ORA 19.53 Jandarmii din capitală sunt mobilizați să asigure ordinea publică la protest

UPDATE ORA 19.47 Timiș: Protest în Piața Victoriei din Timișoara

Câteva mii de timișoreni au ieșit duminică seara în stradă pentru a protesta față de modificările care ar putea fi aduse legislației penale.

Protestatarii poartă pancarte cu inscripții ''Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați'', ''În democrație hoții stau la pușcărie'', ''Vrem democrație fără amnistie'', ''DNA să vină să vă ia'', ''Penalii la pușcărie'', ''Spunem nu amnistiei și grațierii'', ''La închisoare, nu la guvernare'', ''Corupția ucide''.

Manifestanții au cerut demisia premierului Sorin Grindeanu, dar și a ministrului Justiției, Florin Iordache. De asemenea, ei au cerut organizarea unui referendum pe tema modificării Codului penal și a grațierii.

Protestul este autorizat, iar mobilizarea s-a făcut pe Facebook.

UPDATE ORA 19.38 Târgu Mureș: Câteva zeci de persoane, la un miting împotriva proiectului de ordonanță privind grațierea

Aproximativ 80 de persoane s-au adunat, duminică seară, la Ceasul cu Flori din centrul municipiului Târgu Mureș, pentru a protesta față de proiectele de ordonanță pentru modificarea Codurilor penale și grațierea unor pedepse.

Protestatarii s-au plimbat aproximativ o oră și jumătate în jurul Ceasului cu Flori și au scandat 'Fără amnistie!' și 'România liberă!'.

Protestul de la Târgu Mureș a fost anunțat pe rețele de socializare, iar la acesta s-au alăturat o serie de politicieni locali, cum ar fi reprezentanții Partidului Oamenilor Liberi, precum și persoane care au trecut întâmplător prin centrul orașului.

UPDATE ORA 19.38 Protestatarii ajung în Piața Victoriei

Protestatarii, care își manifestă nemulțumirea față de modificările care ar putea fi aduse legislației penale, se apropie de Guvern.

Primii manifestanți au ajuns deja în Piața Victoriei, urmând să li se alăture și ceilalți protestatari care vin în marș pe bd. Lascăr Catargiu.

Mii de persoane protestează duminică seara față de ordonanțele de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

UPDATE ORA 19.26 Suceava: USR a cerut autorizație pentru protestul din fața Prefecturii

Peste o sută de suceveni au protestat, duminică, în fața Palatului Administrativ față de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

Protestul a fost autorizat de Primărie la solicitarea liderului județean al USR Suceava, Teodora Munteanu.

''Am văzut că se mobilizează oamenii pe Facebook, i-am întrebat dacă au autorizație, am întrebat și la Primărie dacă au dat vreo autorizație și, pentru că mi-au spus că nu, am zis să cer eu ca să fie în legalitate'', a spus Munteanu, prezentă la protest înfășurată într-un steag tricolor și cu o pancartă pe care scria ''Nu mor caii când vor elefanții''.

Protestatarii au venit cu cartonașe roșii simbolice și cu pancarte pe care erau scrise mesaje antiguvernamentale cum fi ''Guvernați, nu grațiați'', ''Legea grațierii e rușinea țării'', ''Justiție, nu corupție'', ''Vă vedem'' și au scandat ''DNA să vină să vă ia'', Vrem pușcării, nu amnistii'' sau ''În democrație, hoții stau la pușcărie''.

Manifestanții care au dat curs mobilizării de pe rețele de socializare au spus că protestează pentru că nu vor ca politicienii care au furat să iasă din închisoare sau ca violatorii ori pedofilii să fie eliberați. Întrebați dacă au citit proiectele aflate în dezbatere, protestatarii au recunoscut că nu le cunosc.

Mobilizarea pentru protestul față de proiectul de ordonanță privind grațierea și modificarea Codurilor penale s-a realizat pe rețele de socializare.

Nu s-au înregistrat incidente.

UPDATE ORA 19.25 Neamț: Circa 200 de persoane au protestat față de proiectul grațierii

Aproximativ 200 de persoane au protestat, duminică, la Piatra Neamț, față de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

Protestatarii, care au venit în urma unui apel de pe rețelele de socializare, s-au adunat, la ora 18,00, în fața Casei de Cultură.

Unii dintre aceștia au venit cu pancarte pe care scria 'Nu amnistie! Nu grațiere!' sau 'Vrem justiție, legi mai dure, vrem să nu-i lăsăm să fure!'.

Protestul s-a desfășurat liniștit, cu puține scandări, iar cei prezenți au discutat între ei pe tema proiectelor de lege puse în discuție de Ministerul Justiției.

La protest au fost prezente și forțele de ordine, însă nu a fost nevoie de intervenția acestora.

UPDATE ORA 19.16 Galați: Câteva sute de persoane au protestat față de proiectele de ordonanță privind grațierea și modificarea Codului Penal

Câteva sute de persoane au protestat, duminică seara, pașnic, pe platoul din fața Prefecturii Galați, exprimându-și dezacordul față de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

Câțiva protestatari au agitat drapele naționale, în timp ce alții au afișat pancarde cu diverse mesaje, precum: 'Nu acceptăm ca hoții să-și dea legi prin care să își salveze hoțiile' , 'Noi apărăm democrația/voi, corupția și hoția', 'Legea-i lege pentru toți/nu-i făcută pentru hoți', 'Respect pentru statul de drept', 'Vrem sistem de sănătate, nu iertare de păcate', sau 'Vă vedem-vrem România curată'.

'Sunt aici pentru că sunt neîncrezător în această lege a grațierii pe care vor să o dea aleșii noștri, mă rog, nu aleșii noștri, ai celor care suntem aici, ai celorlalți români care sunt acum acasă și se uită la anumite televiziuni de la care capătă anumite idei. Da, sunt dezamăgit că noi după atâția ani îi alegem tot pe aceștia care au foarte mulți penali în partidul lor și care evident, la scurtă vreme după ce au fost aleși, vin cu o lege a grațierii care i-ar scăpa pe câțiva dintre ei. Altfel poate aș fi de acord, dar știind că sunt câțiva dintre ei care scapă cu această lege, categoric nu am încredere', a spus Andrei Alexandrov.

'Au mituit cetățeanul cu 200 de lei la salariu și în rest vor să facă exact ce vor ei, vor să modifice, să poată fura nestingheriți. După patru ani când nu vor mai fi să nu-i mai lege nimeni, nu domnule, pentru că așa era legea. Păstrăm regulile jocului pentru toată lumea, eu acum când ajung la putere schimb și nu mai pot fi atins, nu-i corect', a spus Adrian, un tânăr protestatar.

Protestatarii s-au organizat pe rețelele de socializare, evenimentul neavând autorizație din partea Primăriei Galați. Pentru asigurarea ordinii publice, în zonă s-au aflat mai multe mașini de poliție și jandarmi.

UPDATE ORA 19.16 Protest și marș la Ploiești față de modificările din Justiție

Două sute de persoane au mărșăluit duminică seară din centrul municipiului Ploiești până în Piața ''Mihai Viteazul'' și înapoi, acestea protestând față de proiectele privind modificările din justiție și cerând stoparea corupției.

Manifestanții au vuvuzele, fluiere, pancarte cu mesaje împotriva corupției și steaguri. Au pornit din zona Palatului Administrativ din Ploiești și au mărșăluit însoțiți de jandarmi și poliție până în Piața ''Mihai Viteazul'' și înapoi, aceștia continuând protestul în centrul orașului.

Pe traseu, protestatarii au scandat "DNA să vină să vă ia", "Jos corupția", "În democrație hoții stau la pușcărie", "Uniți salvăm toată România" și "PSD — ciuma roșie".

În fruntea coloanei s-a aflat un grup de persoane care a purtat un tricolor pe care era scris mesajul "Jos corupția, vrem să trăim liniștiți. Semnat. Poporul".

Conform autorităților, marșul de protest nu este autorizat.

UPDATE ORA 19.06 Iași: Peste 600 de persoane protestează în Piața Unirii față de proiectul privind grațierea

Aproximativ 600 de persoane protestează duminică seara în Piața Unirii din Iași, în semn de nemulțumire față de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

Protestatarii au venit în Piața Unirii după ce s-au mobilizat în cursul acestei zile pe rețelele de socializare.

Ei scandează lozinci precum "Nu grațierii! Nu amnistiei!" și cer demisia ministrului Justiției și a Avocatului Poporului. Protestatarii cer "Guvern pentru popor", precum și transparență în guvernare.

O parte dintre manifestanți au urcat pe soclul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, având asupra lor pancarte cu mesaje precum "Legea grațierii e rușinea țării", "Dragnea, vino la Poarta Albă", "DNA, DNA, curăță politica", "DNA să nu ne lași, vino și la Iași".

UPDATE ORA 18.57 Maramureș: Protest în Baia Mare; peste 400 de persoane au ieșit în stradă

Peste 400 de persoane au protestat duminică seara, în fața Instituției Prefectului-Județul Maramureș din municipiul Baia Mare, fiind nemulțumite de o posibilă modificare a legislației penale.

Persoanele care au venit în fața Prefecturii Maramureș s-au mobilizat pe rețele de socializare, iar unele site-uri locale au anunțat desfășurarea protestului cu câteva zile înainte.

Strânși pe platoul din fața Prefecturii, protestatarii au scandat: "Dragnea nu uita, România nu-i a ta!" , " Nouă ne pasă, nu vom sta acasă!" și "Corupția ucide!" De asemenea, pe unele pancarte se putea citi: "Nu grațiere, nu amnistie".

Protestarii urmează să pornească într-un marș din fața Prefecturii Maramureș până în Piața Millenium, fostul centru vechi al municipiului Baia Mare.

Potrivit echipajelor de jandarmerie și poliție prezente la protest, nu au fost incidente pe durata manifestării.

UPDATE ORA 18.55 Argeș: Protest la Pitești față de proiectele de ordonanță privind grațierea și modificarea Codurilor penale

Aproximativ 100 de persoane au protestat duminică, la Pitești, față de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

Mitingul autorizat s-a desfășurat în Piața ''Vasile Milea'' din centrul municipiului, în fața sediului Instituției Prefectului Argeș.

Manifestanții au scandat "În democrație, hoții stau la pușcărie" și "DNA să vină să vă ia" și au purtat pancarte cu mesaje precum "Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați".

Unii dintre inițiatorii mitingului, organizat prin intermediul rețelelor de socializare, a explicat că protestele sunt îndreptate împotriva unor inițiative legislative pe care cetățenii le consideră abuzive și nu au ca scop înlăturarea actualilor guvernanți de la putere.

UPDATE ORA 18.53 Sibiu: Aproape 3.000 de persoane la protestul față de proiectul legii grațierii

Aproape 3.000 de sibieni protestează în centrul orașului față de proiectul legii grațierii.

Majoritatea dintre cei prezenți nu sunt membri de partid. Protestul se desfășoară calm, fără incidente, manifestanții strigă lozinci anti PSD.

Primăria a autorizat acest protest pentru a se desfășura în intervalul 18,00-20,00 în Piața Mare din oraș și pe principala arteră pietonală.

UPDATE ORA 18.52 Peste 10.000 de protestatari — în marș spre Palatul Victoria

Protestatarii adunați duminică în Piața Universității, nemulțumiți de modificările care ar urma să fie aduse legislației penale, au plecat în marș spre Palatul Victoria.

Potrivit unor surse oficiale, numărul lor se ridică la aproximativ 10.000 de persoane.

Acestora li s-a alăturat și președintele Klaus Iohannis. El a mers o perioadă cu mulțimea, timp în care protestatarii strigau ''Iohannis e cu noi''. Ulterior, președintele s-a urcat în mașină, s-a deplasat pe bd. Magheru, după care a coborât din nou, a intrat în mulțimea de protestatari și i-a salutat.

Acesta a afirmat că a venit în Piața Universității pentru a-și manifesta indignarea pentru faptul că o "gașcă de oameni politici" vrea să schimbe legislația și să slăbească statul de drept.

"Am venit aici în Piața Universității, ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept, ori așa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislația și zeci și sute de politicieni certați cu legea să-i găsească cu dosarele curate și să continue fărădelegile. Românii pe bună dreptate sunt indignați", a spus șeful statului.

Potrivit reprezentanților Jandarmeriei, nu s-au înregistrat incidente.

Mulțimea a mai scandat "Corupția ucide", "Colectiv", "Jos Ciorbea!" și "Dragnea nu uita România nu e a ta". Pe pancarte au fost scrise mesaje precum ''Bucureștiul cere fără grațiere", "Dacă îi grațiază cine va mai scrie cărți?".

UPDATE ORA 18.46 Iohannis: Am venit în Piața Universității să-mi arăt indignarea; o gașcă de politicieni vrea să slăbească statul de drept


UPDATE ORA 18.27 Președintele Klaus Iohannis, în Piața Universității

Președintele Klaus Iohannis a ajuns duminică seara în Piața Universității, unde aproximativ 2.000 de persoane protestează față de modificările care ar putea fi aduse legislației penale.

UPDATE ORA 18.08 Protest la Cluj-Napoca; aproximativ 2.000 de persoane și-au arătat nemulțumirea față de proiectul grațierii

Participanții la miting au purtat pancarte pe care, printre altele, se putea citi: ''Nu amnistie, hoții la pușcărie'', ''În democrație, hoții stau la pușcărie'', ''Cu așa un avocat, poporul riscă o condamnare'', ''Legi pentru cetățeni, nu pentru politicieni'', ''PSD — nu uita, țara asta nu-i a ta'', ''Jos Ciorbea''.

De asemenea, protestatarii au scandat ''Demisia'', ''Rușine, rușine, rușine să vă fie'', ''Dragnea, nu uita, va veni și vremea ta''.

''Dl Ciorbea nu și-a dat demisia săptămâna trecută și trebuie să-i reamintim și asta pentru început. Clujul n-are amnezie. Ne-am adunat iarăși aici pentru că miercurea trecută Guvernul a insistat să dea pe ascuns, într-un mod complet netransparent și fără consultare publică, o ordonanță de urgență pentru promovarea grațierii și a amnistiei mascate. Amnistie mascată pentru că presupunea o serie de modificări aduse Codului penal, în urmă cărora ar fi scăpat foarte mulți inculpați, cercetați penal, fără plata prejudiciilor și fără să-și execute pedepsele. (...) Considerăm că ordonanța respectivă aduce o gravă atingere independenței justiției din România și nu lasă instituțiile abilitate, cum e DNA, să-și facă treaba'', a spus, în fața mulțimii, la portavoce, unul dintre participanții la miting.

Protestatarii s-au adunat în Piața Unirii, iar apoi au făcut un tur al zonei centrale a municipiului Cluj-Napoca.

ORA 17.40 Protest în Piața Universității față de proiectele care modifică legislația penală

Câteva sute de persoane s-au adunat duminică în Piața Universității din Capitală, pentru a protesta față de modificările care ar putea fi aduse legislației penale.

Protestul a fost anunțat pe rețelele de socializare.

Protestatarii scandează, printre altele, ''PSD — ciuma roșie'', ''DNA — să vină să vă ia'', ''DNA — nu uita, noi suntem de partea ta''. Aceștia poartă pancarte cu mesaje precum ''Referendum pentru toți, să știm dacă suntem hoți'', ''Acasă e cald și bine, dar eu strig și pentru tine''.

Manifestanții urmează să pornească, în jurul orei 18,00, în marș către Guvern.

Manifestația face parte dintr-o serie de mișcări de stradă anunțate, duminică, în mai multe orașe ale țării.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /