LIVE UPDATE Un avion cu 81 de persoane la bord s-a prăbușit în Columbia | Fotbalistul brazilian Alan Ruschel este primul supraviețuitor

LIVE UPDATE Un avion cu 81 de persoane la bord s-a prăbușit în Columbia | Fotbalistul brazilian Alan Ruschel este primul supraviețuitor

Un avion cu 81 de persoane la bord s-a prăbușit luni seară în Columbia, în apropierea orașului Medellin, a anunțat Asociația de aviație civilă columbiană, relatează Reuters. Avionul transporta 72 de pasageri, printre care membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense. Potrivit unor surse oficiale, șase persoane au supraviețuit accidentului. Delegația echipei braziliene de fotbal Chapecoense și-a schimbat planurile de zbor către Columbia în urma unei decizii a autorității aviației din această țară, care a împedicat-o să se deplaseze cu un zbor charter, fiind nevoită să se îmbarce într-un avion comercial, informează agenția EFE.

UPDATE ORA 9.58 Fotbalistul brazilian Alan Ruschel, primul supraviețuitor al tragediei aviatice din Columbia

Fotbalistul brazilian Alan Ruschel este primul supraviețuitor al accidentului aeronavei care transporta echipa de fotbal Chapecoense și care s-a prăbușit luni noaptea în apropiere de Medellin, informează agenția EFE.

Ruschel, în vârstă de 27 ani, care evoluează pe postul de fundaș stânga, a fost adus cu o ambulanță la spitalul din localitatea La Ceja, unde au începută să sosească răniții.


Conform primelor informații, șase persoane au supraviețuit tragediei din Columbia. Avionul, care vedea din Bolivia, avea la bord 72 de pasageri și 9 membri ai echipajului și s-a prăbușit la aproximativ 50 km de Medellin.

Accesul la locul accidentului nu este posibil decât pe cale terestră, din cauza "condițiilor climatice", potrivit oficialilor aeroportului Jose Maria Cordova de Rionegro.

Elkin Ospina, primarul din La Ceja, o localitate aflată în apropierea zonei accidentului, a declarat pentru AFP că tragedia s-ar fi produs din cauza faptului că avionul a rămas în pană de combustibil.

Aeronava companiei Lamia plecase din Brazilia și a făcut o escală la Santa Cruz de la Sierra, în Bolivia, înainte de a pleca către Medellin, a precizat conducerea pompierilor din Columbia într-un mesaj postat pe rețele de socializare.

Chapecoense, echipă din orașul Chapeco, aflat în statul brazilian Santa Catarina, se îndrepta spre Medellin pentru a disputa prima manșă a finalei Copa Sudamericana cu Atletico Nacional, programată miercuri seara.

Aeronava ar fi trebuit să aterizeze la Medellin luni seara, la ora locală 21,33, dar a pierdut contactul cu turnul de control în timp ce zbura în apropiere de La Ceja.

UPDATE ORA 09.18 Tragedia echipei Chapecoense, generată de o schimbare obligatorie de zbor

Delegația echipei braziliene de fotbal Chapecoense și-a schimbat planurile de zbor către Columbia în urma unei decizii a autorității aviației din această țară, care a împedicat-o să se deplaseze cu un zbor charter, fiind nevoită să se îmbarce într-un avion comercial, care s-a prăbușit luni noaptea în apropiere de Medellin, informează agenția EFE.

Schimbarea avionului și plecarea de la Sao Paulo cu două ore mai târziu decât prevăzuseră conducătorii clubului din statul brazilian Santa Catarina a fost începutul unei tragedii a cărei amploare reală este încă necunoscută. Echipele de salvare încearcă să ajungă în acest moment la locul accidentului, existând semnale că ar exista supraviețuitori.

Chapecoense s-a calificat în urmă cu opt zile în finala Cupei Sudamericana, a doua competiție fotbalistică rezervată cluburilor din America de Sud, în care urma să întâlnească miercuri echipa columbiană Atletico Nacional, în prima manșă programată la Medellin.

Delegația braziliană nu a fost autorizată însă de Agenția de aviație civilă din Columbia (ANAC) să se deplaseze cu un avion charter către Medellin. În aceste condiții, oficialii clubului Chapecoense au modificat programul deplasării echipei, făcând conexiunea către Columbia de pe aeroportul internațional Viru Viru din orașul bolivian Santa Cruz de la Sierra, cu un zbor al companiei aeriene Lamia.

Aeronava de tip RJ85, cu 72 de pasageri și 9 membri ai echipajului la bord, era așteptat pe aeroportul internațional Jose Maria Cordova Rionegro la miezul nopții (05H00 GMT marți).

Martorii și autoritățile locale au indicat că aparatul s-a părbușit în sectorul Cerro El Gordo din regiunea La Union, în vestul departamentului Antioquia, a cărei capitală este Medellin.

Jucătorii lui Chapecoense, antrenați de Caio Junior, se resemnaseră cu faptul că vor ajunge dimineața la hotel și vor avea timp să se antreneze doar marți pe stadionul "Atanasio Girardot", care urma să găzduiască și prima manșă a finalei Cupei Sudamericana, cel mai important meci din istoria de 42 de ani a echipei braziliene.

"Nu avem o informație exactă în privința numărului de răniți", a declarat primarul localității la Ceja, din apropierea locului tragediei, aflat într-o zonă montană afectată în aceste zile de ploi puternice.

Președintele clubului Atletico Nacional Medellin, Juan Carlos de la Cuesta, s-a declarat consternat de vestea tragediei și s-a deplasat la locul accidentului alături de alți responsabili ai echipei columbiene.

UPDATE ORA 8.57 Un avion cu 81 de persoane la bord s-a prăbușit în Columbia

Un avion cu 81 de persoane la bord, printre care membrii unei echipe de fotbal din Brazilia, s-a prăbușit luni seară în Columbia, în apropierea orașului Medellin, iar în prezent echipele de salvare îi preiau pe supraviețuitori, a anunțat Asociația de aviație civilă columbiană, relatează Reuters.

Potrivit unor surse oficiale, șase persoane au supraviețuit accidentului. Avionul transporta 72 de pasageri, printre care membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense. Aceasta se deplasa la Medellin pentru a juca miercuri partida tur a finalei Copa Sudamericana contra echipei locale Atletico Nacional.

Prăbușirea a avut loc luni seară în jurul orei locale 22:00 (marți ora 03:00 GMT). Autoritățile aeroportuare din Medellin au precizat că accesul la locul unde se află epava avionului este îngreunat de condițiile meteorologice nefavorabile.

Sursa foto: Twitter

UPDATE ORA 8.52 Șase supraviețuitori în urma accidentului aviatic al echipei de fotbal Chapecoense

Șase persoane au supraviețuit accidentului avionului care transporta echipa braziliană de fotbal Chapecoense în Columbia, au anunțat surse oficiale.

Avionul, care decolase din Bolivia și s-a prăbușit în apropierea aeroportului Jose Maria Cordova din Medellin, potrivit agenției EFE, avea la bord 72 de pasageri și 9 membri ai echipajului.

"Confirm. Avionul înmatriculat CP2933 transportând echipa @ChapecoenseReal.Aparent există supraviețuitori", a scris pe Twitter un responsabil al aeroportului columbian.

Directorul Departamentului Administrativ al Sistemului de prevenire, atenționare și recuperare în caz de dezastru (Dapard) din Antioquia, Mauricio Parodi, a declarat reporterilor că aeronava s-ar putea afla în locul numit Cerro Gordo.

"Se estimează că aeronava s-ar putea afla în zona La Union, în locul numit Cerro Gordo și au fost deja activate toate alertele", a spus oficialul.

Parodi a declarat ca avionul de tipul RJ85 decolase de pe aeroportul Viru Viru din Santa Cruz de la Sierra (Bolivia), unde a făcut se pare o escală tehnică.

Nu se cunoaște încă numărul exact de răniți, dar rapoartele preliminare indică faptul că cel puțin zece persoane sunt tratate la locul accidentului și continuă căutarea pentru supraviețuitori, potrivit comandantului Departamentul de pompieri din La Union.

"Este dificil de ajuns la răniți, deoarece zona este împădurită. La operațiuni participă peste 90 de salvatori din La Union, Rionegro, El Carmen de Vibroal, La Ceja", a declarat Hugo Botero Lopez, primarul localității La Union.

Echipa din orașul Chapeco, aflat în statul brazilian Santa Catarina, se îndrepta spre Medellin pentru a disputa prima manșă a finalei Copa Sudamericana cu Atletico Nacional, programată miercuri seara.

Aeronava ar fi trebuit să aterizeze la Medellin luni seara, la ora locală 21,33, dar a pierdut contactul cu turnul de control în timp ce zbura în apropiere de La Ceja, potrivit surselor columbiene.

Delegația clubului Chapecoense a trebuit să își schimbe planurile de zbor spre Columbia, în urma unei decizii a autorității aviatice braziliene, fapt care a împiedicat echipa să se deplaseze la Medellin cu un avion charter, fiind nevoită să se îmbarce la bordul unui zbor comercial, notează EFE.

Nu mai puțin de 22 de jucători de la Chapecoense se aflau în avion, după ce inițial era vorba de 23, menționează site-ul cotidianului columbian El Tiempo.

Portari: Danilo, Follmann;

Fundași: Gimenez, Dener, Alan Ruschel, Caramelo, Marcelo, Filipe Machado, Thiego, Neto;

Mijlocași: Josimar, Gil, Sérgio Manoel, Matheus Biteco, Cleber Santana, Arthur Maia;

Atacanți: Kempes, Ananias, Lucas Gomes, Tiaguinho, Bruno Rangel, Canela.
Sursa foto: Twitter

UPDATE ORA 8.17 Finalista Cupei Sudamericana, în avionul prăbușit în Columbia

Componenții echipei braziliene de fotbal Chapecoense se deplasau către orașul columbian Medellin pentru a disputa prima manșă a finalei Copei Sudamericana, împotriva formației locale Atletico Nacional, în momentul în care aeronava în care se aflau s-a prăbușit.

Avionul decolase din Bolivia și s-a prăbușit în apropierea aeroportului Jose Maria Cordova din Medellin, precizează agenția EFE.

Potrivit oficialilor aeroportului din Medellin, aparatul transporta 72 de persoane și 9 membri ai echipajului.

"Confirm. Avionul înmatriculat CP2933 transportând echipa @ChapecoenseReal.Aparent există supraviețuitori", a scris pe Twitter un responsabil al aeroportului columbian.

Potrivit oficialilor aeroportului din Medellin, aparatul transporta 72 de persoane și 9 membri ai echipajului.

Se pare că accidentul a avut loc în apropierea localităților La Ceja și La Union, ambele aflate în departamentul Antioquia și în apropiere de Rionegro, unde se afla aeroportul Jose Maria Cordova.

Directorul Departamentului Administrativ al Sistemului de prevenire, atenționare și recuperare în caz de dezastru (Dapard) din Antioquia, Mauricio Parodi, a declarat reporterilor că aeronava s-ar putea afla în locul numit Cerro Gordo.

"Se estimează că aeronava s-ar putea afla în zona La Union, în locul numit Cerro Gordo și au fost deja activate toate alertele", a spus oficialul.

Parodi a declarat ca avionul decolase de pe aeroportul Viru Viru din Santa Cruz de la Sierra (Bolivia), unde a făcut se pare o escală tehnică.

Aeronava ar fi trebuit să aterizeze la Medellin luni seara, la ora locală 21,33, dar a pierdut contactul cu turnul de control în timp ce zbura în apropiere de La Ceja, potrivit surselor columbiene.

Echipa Chapecoense din orașul Chapecó, aflat în statul brazilian Santa Catarina, se îndrepta spre Medellin pentru a disputa prima manșă a finalei Copa Sudamericana cu Atletico Nacional, programată miercuri seara.

ORA 7.52 Un avion cu 72 de pasageri la bord s-a prăbușit în Columbia

Un avion care transporta o echipă de fotbal braziliană s-a prăbușit în Columbia, relatează AFP.

După primele informații, la bordul aeronavei se aflau 72 de pasageri, potrivit The Washington Post. Conform datelor preliminare, la bord se aflau 27 de jucători, precum și jurnaliști. Potrivit presei locale, la bord se afla echipa de fotbal braziliană "Chapecoense".

Avionul decolase din Bolivia și s-a prăbușit pe drumul spre aeroportul din Medellin.

"Confirm. Avionul înmatriculat CP2933 transporta echipa @ChapecoenseReal. Aparent există supraviețuitori", scrie pe Twitter un responsabil al aeroportului, José Maria Cordova, care deservește acest aeroport.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...