LIVE VIDEO Proteste în toată țara faţă de noile restricţii. Petarde aruncate în jandarmi la București, violențe la Brăila, scandări xenofobe la Pitești

LIVE VIDEO Proteste în toată țara faţă de noile restricţii. Petarde aruncate în jandarmi la București, violențe la Brăila, scandări xenofobe la Pitești

Luni a fost o nouă zi de proteste împotriva restricțiilor. Mii de români din marile orașe au cerut eliminarea restricțiilor introduse în week-end-ul trecut. Printre manifestanții pașnici și-au făcut loc și persoane violente, care au încercat să lovească jandarmii cu sticle ori petarde, cum a fost cazul în Piața Victoriei din București. La Pitești, mulțimea a scandat sloganuri xenofobe la adresa ungurilor, în timp ce la Bacău au scandat ”Hoții” și ”Asasinii” în fața Spitalului Municipal.

UPDATE 01:05 După încheierea protestului, 50-60 de manifestanți au început să arunce cu pietre și cu sticle în jandarmi, în Piața Unirii din București. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

  • Cele mai importante momente ale zilei:
Ora 23.55: Protestul din Piața Victoriei din București s-a încheiat. În urma lor a rămas un mare de gunoi: peturi, sticle, cutii de băutură și suc, pachete goale de țigări și măști de protecție
Ora 23.36: Un cameraman al postului Realitatea PLUS a fost lovit în picior de o sticlă aruncată de un protestatar, potrivit reporterilor de la fața locului. El nu a fost rănit

23.31 Situația este explozivă în Piața Victoriei, aproape de miezul nopții de luni spre marți! Deși mai sunt doar câteva sute de protestatari, cei mai mulți dintre ei fac parte dintre ultrașii lui Dinamo.

Protestatarii îi provoacă pe jandarmi, îi înjură și îi atacă cu sticle pline cu lichide. Aceștia au incendiat și câteva zeci de măști medicale. Jandarmeria a decis să trimită doar jandarmi echipați de intervenție. Trupele de ordine sunt echipate cu căști de protecție și tot echipamentul necesar pentru eventualitatea în care situația degenerează.
Jandarmii au oameni infiltrați printre manifestanți și ar fi primit informația că se pune la punct un atac. În acest moment, numărul jandarmilor depăștește număru protestatarilor din fața sediului Guvernului.

Ora 23.18: Un protestatar a jignit-o pe Ioana Ciurlea, reporter Digi24, fără ca jandarmii să intervină

23:10 Membri ai galeriilor de fotbal, care au rămas izolați în afara zonei de protest din Piața Victoriei, au aruncat cu petarde, au ars măști medicale în foc și au aruncat cu sticle. Mai multe efective de jandarmi se îndreapă în zonă. Protestele din Piață se desfășoară în continuare pașnic

23.09 Deputatul Daniel Ghiță, prostul PSD, fost luptător de K1, participă, luni seara, la protestul din Piața Victoriei! Deputatul nu poartă masca pe față, ci o ține de urechea dreaptă.

”Participă în calitatea de cetățean. Nu cred că avem ce să îi reproșăm. Acolo se vorbește despre libertate. Nu și-a pus PSD pe tricou.”, a spus Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD, despre colegul său din PSD.
Ghiță apare când mai sunt 3.30 minute:

Ora 22.56: Sindicalistul-șef de la Metrou, Ion Rădoi, surprins în mijlocul celor aproximativ 2.500 de protestatari din Piața Victoriei. Și senatoarea Diana Șoșoacă a participat la protest (foto: Octav Ganea / InquamPhotos)

Ion Rădoi la protestul anti-restricții / InquamPhotos Octav Ganea
22.37 Manifestanții au ajuns în Piața Victoriei pe care au blocat-o. În acest moment în Piață sunt în jur de 2.000 de protestatari.

Ora 22.25: Protestul a atins culmea cinismului la Bacău, unde câteva zeci de oameni au ajuns în fața Spitalului Municipal ”Sfânta Maria”, unde sunt internați pacienți cu Covid, și au strigat ”Hoții” și ”Asasinii”. Video mai jos:

La protestul de la Craiova a fost sesizată o altercație între doi bărbați participanți. Jandarmii au intervenit și i-au condus pe cei implicați la secția de poliție, pentru identificare și stabilirea împrejurărilor producerii incidentului.

Și la Brăila au fost violențe, potrivit imaginilor publicate de debrăila.ro .

Referitor la incidentul de la Brăila, Jandarmeria a informat că un grup de 12 minori a intenționat deplasarea pe un alt traseu și distrugerea unui indicator rutier. Intervenția jandarmilor a urmărit prevenirea distrugerii indicatorului și menținerea deplasării grupului împreună cu ceilalți protestatari.

22:00 Protestatarii revin în Piața Victoriei după ce s-au plimbat prin București pe traseul Obor-Calea Moșilor-Centru-Universitate
21:55 Galaţi: Peste 1.000 de protestatari, în faţa Prefecturii; jandarmii au respins o tentativă de ocupare a carosabilului
O parte dintre participanţii la protest au început să se manifeste violent faţă de jandarmi, care, echipaţi cu scuturi, au format un cordon pentru a-i împiedica să se apropie de Palatul Administrativ şi să blocheze total traficul rutier pe strada Domnească, potrivit Agerpres.
Unii protestatari au încercat să agreseze forţele de ordine şi au aruncat cu trei petarde spre Prefectură. Manifestanţii au pancarte pe care scrie 'Demisia Iohannis', 'Demisia Arafat', 'Demisia Guvernul Câţu', 'Tecuciul e aici/ Ne-a sărit muştarul!',.

21:40 Deva, Hunedoara şi Petroşani: Câteva sute de persoane au luat parte, luni seara, la acţiuni de protest.
La protestul din Deva au luat parte peste 150 de oameni, aceştia plecând din faţa Prefecturii Hunedoara într-un marş pe principalele bulevarde ale oraşului. Oamenii au purtat diverse pancarte şi au strigat, printre altele, "Libertate!" şi ''Jos masca!". Şi la Petroşani, peste 200 de persoane au luat parte la un marş de protest prin oraş, din Centrul Civic până la Primărie, însoţite de acordurile Imnului Naţional şi de un grup care purta mai multe drapele naţionale, potrivit Agerpres.
Mureş: Zeci pe persoane au protestat împotriva noilor restricţii anti-COVID-19. Aproximativ 40 de persoane s-au adunat, luni seara, la Târgu Mureş pentru a protesta împotriva noilor restricţii instituite de autorităţi pentru a opri răspândirea infecţiei cu noul coronavirus. Protestatarii au cerut ridicarea restricţiilor de circulaţie şi a celor referitoarea la orarul de funcţionare a magazinelor şi teraselor, precum şi renunţarea la purtarea măştii de protecţie, pe motiv că virusul nu ar fi fost identificat şi "COVID-19 nu se ia prin aer", potrivit Agerpres.
Circa 800 de protestatari mărșăluiesc pe calea Moșilor din Capitală. Aceștia au plecat din fața Guvernului și s-au plimbat pe direcția Obor-Calea Moșilor-Centru



Ora 21.39: Peste 100 de persoane protestează în fața primăriei Ploiești împotriva restricțiilor impuse de Guvern în vederea combaterii pandemiei de coronavirus, transmite Ziarul Incomod. Protestatarii aflați în fața primăriei ar dat foc la mai multe măști de protecție, în semn de protest față de măsura impusă de autorități ca oamenii să le poarte.

Ora 21.23: Scandări xenofobe la Pitești, unde protestatarii anti-restricții au strigat „Afară, afară, cu ungurii din ţară”, potrivit ArgesulOnline.ro.

Ora 21.22: Sute de persoane protestează în Iași, în Craiova, în Brașov, Botoșani și în alte orașe din țară

Ora 21.20: Câteva zeci de persoane s-au strâns în zona Bucur Obor din București și merg în marș spre Piața Victoriei

Ora 20.50: Protest și la Giurgiu:

Ora 20.37: Peste o sută de protestari și la Pitești în fața Prefecturii, transmite ArgesulOnline.ro . ”Nu se mai poate aşa, ne tăiaţi din programul de lucru, dar taxele le vreţi la fel”, a spus unul dintre protestatari

Ora 20.09: În Constanța, circa 300 de persoane mărșăluiesc spre Poarta 2, pe Valea Portului. Mai apoi vor merge pe bulevardul Tomis până la Dacia. Urmează bulevardul Lăpușneanu și Casa de Cultură, unde vor staționa transmite Constanța TV . Protestatarii s-au oprit în fața Catedralei Arhiepiscopale și au rostit rugăciunea ”Tatăl nostru”

Ora 20.07: Imagini de la protestul din Sibiu

Ora 20.05: Circa 500 de persoane se află acum în Piața Victoriei, alți 500 ar fi în marș, potrivit unor estimări neoficiale

Ora 19.50: La protest participă și sindicaliștii de la Metrou, recent somați de Metrorex să elibereze spațiile comerciale și care au blocat șinele de la metroul bucureștean timp de o zi. Sindicaliștii au postat un anunț în acest sens pe un grup intern, potrivit informațiilor Economedia.ro.

Salut prieteni ! Deși prin procesul verbal încheiat vineri la Prefectura Municipiului București, directorul general Ștefan Paraschiv s-a obligat ca începând de azi sa demareze negocierile cu reprezentanții salariaților , acesta nu numai ca nu a dat nici-un semn de viața, dar a evitat și sa răspundă la solicitarea scrisă, emisă prin fax, prin care era invitat la ora 14:30 la sediul USLM pentru începerea acestor negocieri. Nu avem voie sa stam și sa așteptăm ca acest domn sa își aducă aminte ce are de făcut și la ce s-a obligat. Trebuie sa reacționam ! Azi la ora 19:00 veniți in număr cât mai mare in Piața Victoriei ( ieșirea dinspre Guvern spre Aviatorilor ) sa ne manifestam nemulțumirile in strada. Întreaga conducere sindicala va fi prezenta și va așteaptă sa fiți alături de ea ! Numai împreuna putem reuși, deci hai sa ne facem auziți ! UNITATE ! UNITATE ! UNITATE !

Ora 19.41: Protestatari din București au ajuns din Piața Universității în Piața Victoriei, unde au ocupat scuarul din fața sediului Guvernului. Jandarmii sunt la fața locului, unde asigură circulați auto în intersecție.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Unul dintre manifestanți a fost ridicat de către jandarmi, fiind luat pe sus și băgat într-o dubă a Jandarmeriei.




Jandarmii au motivat că, în momentul în care au vrut să-l legitimeze, pentru că nu purta mască, acesta a devenit violent și i-a lovit cu picioarele.

La protestul din Piața Universității participă și lideri ai partidului AUR, în frunte cu George Simion.

Marți seară, au loc proteste față de restricțiile impuse în România în mai multe orașe, între care Constanța, Cluj-Napoca, Galați și Sibiu, iar la manifestații participă câteva sute de oameni.





O manifestație antirestricții are loc și la Brașov.



Partidul AUR a anunțat luni, pe Facebook, că la ora 17.00 va organiza proteste contra restricțiilor anti-pandemie în fața prefecturilor din toate județele și în Piața Universității din Capitală.
”România fierbe și își vrea libertatea înapoi. Guvernul e surd și mut. Presa corupta tace complice. Astăzi (ora 17:00) ieșim, din nou, în stradă, în fața Prefecturii din fiecare județ. În București ne vom alătura protestului din Piața Universității. Libertate!”, a susținut AUR. Într-o postare anterioară, duminică, AUR spunea că ”trăim într-un stat în care Guvernul își sechestreză proprii cetățeni și îi terorizează zi de zi cu amenințări, statistici panicarde și amenzi. Suntem cu toții în arest la domiciliu pentru o faptă pe care nimeni nu a comis-o.”

Mii de oameni au protestat, în noaptea de duminică spre luni, în marile orașe ale țării față de noile restricții impuse pentru limitarea pandemiei. În Capitală, protestul s-a terminat în jurul orei 4.00. S-a scandat „Jos masca”, Jos restricțiile”.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că peste 4.000 de români au participat duminică la protestele privind noile măsuri impuse în contextul pandemiei de COVID-19.
Jandarmeria Română a anunțat că duminică au avut loc proteste antirestricții în 24 de localități, fiind date, până acum, organizatorilor și participanților, 219 amenzi în valoare totală de peste 99.000 de lei.






Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante