LIVETEXT/Coronavirus în lume: UE închide de marți granițele externe/Italia depășește pragul de 2.000 de morți/Spania pregătește rechiziționarea spitalelor private

LIVETEXT/Coronavirus în lume: UE închide de marți granițele externe/Italia depășește pragul de 2.000 de morți/Spania pregătește rechiziționarea spitalelor private

Coronavirus în lume: Europa se îndreaptă spre închiderea granițelor externe/Italia depășește pragul de 2.000 de morți/Spania pregătește rechiziționarea spitalelor private

Urmărește în regim LIVETEXT pe Comisarul.ro evoluția pandemiei de coronavirus:

21.40 Trump mai spune că este posibil un sfârșit al pandemiei în SUA în iulie sau august, „dacă ne facem o treabă bună”

21.34 Președintele SUA Donald Trump le cere americanilor să evite adunările cu mai mult de 10 persoane

21.20 UE va închide, de marți, toate frontierele externe, pentru 30 de zile

„Toate deplasările între țări non-UE și Uniunea Europeană vor fi suspendate timp de 30 de zile”, a mai anunțat luni seara președintele francez Emmanuel Macron, într-o alocuțiune televizată.

21.08 Președintele Franței, Emmanuel Macron, anunță că deplasările populației vor fi drastic limitate, începând marți, timp de 15 zile

20.50 Germania a înregistrat peste 1.000 de noi cazuri în 24 de ore, bilanțul urcă la 6.012. Numărul deceselor este de 16

20.06 Canada va închide granițele, cu excepția cetățenilor canadieni, a rezidenților permanenți și a americanilor

19.40 Numărul deceselor cauzate de coronavirus în întreaga lume a depășit 7.000, după anunțul Italiei privind cele 349 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore. Numărătoarea a fost realizată de AFP, din surse oficiale.

Astfel, potrivit AFP, 7.007 persoane au decedat, la un număr de 175.536 de cazuri recenzate în întreaga lume.

După China, care a raportat cel mai mare număr de decese (3.213), Italia este țara cea mai afectată, cu 2.158 morți la aproape 28.000 de cazuri confirmate.

19.39 Guvernul din Elveția a calificat pandemia "situație extraordinară" până în 19 aprilie și a interzis toate manifestările publice și private, cu excepția înmormântărilor.

Elveția se confruntă cu o propagare rapidă a epidemiei, cu o dublare a numărului de cazuri de sâmbătă până duminică și depășirea pragului de 2.000.

19.31 Guvernul britanic a cerut publicului să evite orice "contact social" și deplasările "neesențiale"

"A venit timpul ca toată lumea să pună capăt contactelor sociale neesențiale și să înceteze deplasările neesențiale", a afirmat premierul Boris Johnson, criticat până acum pentru reacția slabă în fața pandemiei.

19.27 Liderii G7 promit un „răspuns puternic” în fața acestei „tragedii umane”

„Pandemia de Covid-19 este o tragedie umană și o criză sanitară internațională, care vine de asemenea cu riscuri majore asupra economiei mondiale. Ne coordonăm eforturile pentru a întârzia propagarea virusului, inclusiv prin măsuri adecvate de gestionare a frontierelor”, au transmis liderii G7 într-un comunicat difuzat la finalul unui summit extraordinar organizat prin videoconferință.

19:28 Coronavirus: Italia a depășit pragul de 2.000 de morți

18.41 Spania își închide, de la miezul nopții, frontierele terestre

18.38 OMS cere efectuarea unui test pentru fiecare caz suspect

18.30 Guvernul francez propune amânarea turului doi al alegerilor locale, prevăzute să aibă loc duminica viitoare, până pe 21 iunie, afirmă surse citate de AFP.


17.51 Comisia Europeană a propus luni „restrângerea” călătoriilor „neesențiale” spre Uniunea Europeană, pentru o perioadă inițială de 30 de zile, în condițiile în care bătrânul continent a devenit noul epicentru al pandemiei de coronavirus

17.30 Finlanda închide școlile și universitățile de miercuri. În această țară s-au înregistrat 272 de cazuri de coronavirus.

17.20 Germania a decis luni închiderea magazinelor „neesențiale” și interzicerea adunărilor în lăcașurile de cult

16.55 Parcurile și grădinile din Paris, închise după ce oamenii nu au păstrat „distanța socială”

16.42 Johnson & Johnson: Nu există nicio dovadă că tratamentul pentru HIV are vreun efect contra noului coronavirus

16.35 Capitala rusă Moscova va închide școlile și va limita adunările publice

Primăria din Moscova a anunțat luni închiderea tuturor școlilor începând de pe 21 martie și că va limita drastic, de marți, orice activitate publică de agrement, din cauza pandemiei de coronavirus.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a făcut de asemenea apel la persoanele în vârstă și la cele cu risc să „nu-și părăsească locuințele decât în caz de necesitate”.

16.08 Statul sud-american Chile își închide granițele de miercuri, în contextul dublării numărului de cazuri pe teritoriul țării în ultimele 24 de ore, de la 75 la 155.

„Am decis să închidem toate frontierele - terestre, maritime și aeriene. Acest lucru nu vizează și intrarea și iesirea bunurilor”, a declarat președintele chilian Sebastian Pinera.

16.03 Liderul Cataloniei, Quimm Torra, este infectat cu coronavirus și s-a izolat într-o clădire a administrației regionale. Adjunctul său anunțase de ieri că este și el pozitiv.

15.53 Polonia nu intenționează să amâne alegerile prezidențiale din caza coronavirusului

15.42 Grecia: Oricine vine în țară intră în carantină / Rămân deschise doar supermarketurile, benzinăriile și băncile

15.20 Numărul cazurilor în Olanda a crescut cu 278, ajungând la 1.413. În această țară s-au înregistrat și 24 de decese

15.08 Premierul Bavariei proclamă starea de catastrofă în landul său, anunțând ajutoare de 10 mld. euro. „Nu este nevoie să cumpărați ca hârciogii”, recomandă acesta

15.00 Turcia suspendă rugăciunile în masă în moschei, până trece riscul coronavirusului, a anunțat șeful Directoratului pentru religie din Turcia, Ali Erbas.

Moscheile rămân însă deschise pentru rugăciuni individuale.

Turcia a identificat până acum 18 cazuri de coronavirus.

14.58 Somalia a confirmat primul caz de coronavirus, a anunțat ministrul sănătății din această țară africană

14.50 Maroc închide toate moscheile de luni, ca măsură de protecție împotriva răspândirii coronavirusului, a anunțat Consiliul Religios Suprem al țării.

14.44 Frans Timmermans, vicepreședinte al Comisiei Europene, este în carantină autoimpusă până pe 20 martie după ce, pe 6 martie, s-a întâlnit cu un secretar de stat francez testat pozitiv.

13.57 Coronavirus: UE "anticipează o recesiune în 2020" (comisarul european Thierry Breton)

13.56 Furnizorii de servicii medicale private din Spania sunt de acum la dispoziția Guvernului, care vor putea rechiziționa spitale, clinici și materiale precum măști medicale și teste pentru Covid-19. De asemenea, orice companie care are stocuri de materiale de protecție sau poate fabrica așa ceva are 48 de ore la dispoziție pentru a anunța autoritățile

13.40 Comisia Europeană spune că închiderea frontierelor ”nu este cea mai bună metodă” de a limita răspândirea coronavirusul în interiorul zonei de liberă circulație

13:33 Măsuri la granițele externe ale UE vor fi anunțate "în orele următoare" (președinția franceză, AFP)

13.03 Coronavirus: Ungaria își închide granițele pentru străini

12.49 Bilanțul deceselor din Iran a ajuns la 853 (cu 129 mai mare ca ieri), fiind consemnate 1.053 de noi cazuri.

12.17 Iran: Un ayatollah a murit din cauza Covid-19 / Peste 10 milioane de oameni au fost consultați pentru a vedea dacă au simptome

11.39 Numărul de cazuri din Ungaria a crescut de la 32 la 39. Este vorba de 29 de unguri, 9 iranieni și un britanic.

11.30 Filipine pune pe toată lumea în carantină la domiciliu: ”Scopul ultim este să ne apărăm de noi înșine”

10.54 Coronavirusul ar putea falimenta majoritatea companiilor aeriene până la vară

10.49 În Polonia se va ajunge în curând la un număr din patru cifre de persoane infectate, avertizează ministrul Sănătății

 
10.22 Franța nu reușește să limiteze epidemia. Directorul sistemului de Sănătate: Va fi o ”catastrofă” dacă va trebui să alegem ce vieți să salvăm

09.54 China a raportat doar 16 cazuri noi, 6 dintre acestea fiind importate din Spania și Marea Britanie.

09.35 Macron va discuta luni cu Merkel, Michel și von der Leyen despre restricțiile de la granițe

09:00 Producția industrială s-a contractat în China pentru prima oară în ultimii 30 de ani/Cifrele, mai grave decât estimau analiștii

08:56 Situația a intrat într-o nouă fază, numărul de cazuri înregistrat în total în China fiind depășit de numărul de infectări din restul țărilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a centralizat 10.982 de cazuri noi de coronavirus în lume într-o singură zi, duminică.

Gravitatea situaţiei din Italia, cea mai afectată ţară, continuă să se accentueze, cu 3.497 de cazuri noi înregistrate în ultima zi, cu un total de 21.157 de cazuri şi 1.441 de decese (173 într-o singură zi).

Nouă ţări noi au raportat cazuri, crescând la 157 numărul ţărilor sau teritoriilor afectate.

Mai multe ţări europene au raportat aproape 1.000 de cazuri noi într-o singură zi. Pe acest continent, a doua cea mai îngrijorătoare situaţie se produce în Spania, cu 1.522 de cazuri raportate duminică la OMS, cu un total de 5.753 de îmbolnăviri.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...