Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Liviu Avram: Cazul Sorina a fost un experiment? S-a jucat cineva cu mințile noastre?

Liviu Avram: Cazul Sorina a fost un experiment? S-a jucat cineva cu mințile noastre?

Ce scrie pe Facebook Liviu Avram:

„Am uneori – dar numai uneori – senzația că afacerea „Sorina de la Baia de Aramă” a fost de fapt un experiment social, un fel de test de anvergură națională. În care niște oameni - nu mulți, dar din zone extrem de influente (presă, politică, justiție) - și-au unit forțele, au selectat un caz periferic, dar extrem de încărcat emoțional, și și-au propus să obțină, indiferent care era starea de fapt, un anume deznodământ: împiedicarea adopției. Genul: „Ia să vedem, ne iese sau nu? Suntem o forță sau nu?”

Desigur, filmarea cu procuroarea care ridică fetița din casa asistenților maternali a jucat un rol fundamental în declanșarea emoțiilor – dar numai cine n-a crescut un copil nu știe cum face acesta atunci când, din varii motive, îl apucă năbădăile și vrea morțiș (sau refuză morțiș) un lucru. E plin internetul cu filmulețe în acest sens, sponsorizate de companiile de prezervative.

Dar modul cum s-a născut și a escaladat subiectul, înverșunarea cu care ne-au fost livrate abundent amănunte care susțineau doar una din fațetele problemei, ajungând până la informații de-a dreptul grotești (cum e cea cu grupa de sânge rarisimă a Sorinei), iraționalul și atmosfera de conspirație ce ne-au fost impuse îmi sporesc bănuielile că n-a fost vorba de un caz oarecare.

Inevitabil, de povestea asta s-au agățat și mulți naivi de bună-credință, așa cum muștele se agață de hârtia unsă cu clei îmbibat cu zahăr. Mă întreb, de exemplu, dacă procurorul general Bogdan Licu sau șefa SS Adina Florea au făcut parte din această categorie sau din cealaltă.

Experimentul, dacă o fi fost vreunul, pare să fi eșuat din moment ce Sorina a ajuns, totuși, în SUA. Iar pe viitor aș fi extrem de atent la mișcările celor care au fost primadonele acestui caz, ca să văd ce cauze comune mai îmbrățișează.

Dar e la fel de posibil ca eu să mă înșel, senzațiile mele să fie greșite, eu însumi să fi devenit creatorul unei alte conspirații stupide, iar cei care au orchestrat porcăria asta să fie de fapt oameni de maximă bună-credință și profesioniști desăvârșiți.”


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ZVON / Dragnea și Vâlcov participau doar la discuții unde comisionul sărea de 10 milioane de euro! Ce rol avea ț…

2 Rechizitoriu DNA / Schema ingenioasă prin care „nașul” Mircea Sandu ar fi luat o șpagă de 200.000 de euro de la …

3 Faceți diferența! Bulgaria cumpără F-16 de ultimă generație, de trei ori mai scumpe decât cele cumpărate de Ro…

4 Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin…

5 Trei năpârci. Atenție la aroganța voit afișată...

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea