Locuiești în Iași? Unde găsești un loc de muncă cu salariu bun în acest oraș?

Locuiești în Iași? Unde găsești un loc de muncă cu salariu bun în acest oraș?

Din cauza crizei de coronavirus, numărul de șomeri a crescut în România. S-a spus deja că există un milion de șomeri în țară. În Iași, oamenii caută un loc de muncă cu salariu bun, însă este clar că astfel de joburi sunt puține, nu sunt suficiente pentru toată lumea. Cele mai bine remunerate locuri de muncă pentru românii din Iași sunt în domeniul IT, însă și aici oferta de joburi este mică.

Printre anunțurile online care apar pe diferite site-uri de locuri de muncă, se află joburi în producție și în vânzări:

  • Cei care au experiență în vânzări și abilități de negociere pot alege să lucreze ca reprezentant vânzări  de elemente prefabricate sau de alte produse
  • Consultant vânzări
  • Persoanele care conduc mașina pot găsi un tip de loc de muncă ca agent comercial, de dispozitive medicale, materiale de construcții, etc.

Șomajul în Iași a luat amploare, de aceea multe persoane adulte s-au interesat cât se câștigă din videochat. Din cauza lipsei de bani și a datoriilor pe care le au, există tinere care decid să aleagă acest gen de muncă bine plătit, decât să stea acasă fără vreo posibilitate de venit.

Românii din Iași apelează la diferite firme de recrutare personal de muncă, online, pentru a găsi un job adecvat. Căutarea unui loc de muncă este o preocupare importantă, mai ales pentru cei care sunt șomeri și au neapărat nevoie de bani. Găsirea unui job se poate face prin efort în ziua de azi. Oamenii caută joburi pe site-uri disponibile: bestjobs.eu, hipo.ro, ejobs.ro, jobzz.ro, posturi.gov.ro, publi24.ro, olx.ro, mynestjob, ro.indeed.com, ro.jooble.org.   

  

Alte joburi pentru românii care locuiesc în orașul Iași:

  • Consultant accesare fonduri europene nerambursabile
  • Inspector asigurări
  • Șoferi categoria B
  • Dulgheri și alte meserii
  • Operator call center, relaționare clienți
  • Medic cardiolog, pneumolog, ginecolog, reumatolog, nefrolog
  • Medic medicină internă, medic medicina de urgență
  • Brancardier, asistent medical ATI, infirmieră, moașă
  • Tehnician dentar, asistent stomatologie
  • Asistent medical generalist în străinătate, etc.

Persoanele din Iași, aflate în căutarea unui loc de muncă și care sunt înregistrate la AJOFM, pot primi consiliere profesională, consultanță pentru începerea unei activități independente, sau pot urma anumite cursuri de formare profesională. Ele trebuie să urmărească pe site-ul AJOFM, când sunt disponibile astfel de cursuri în acest an și să vadă ce beneficii oferă. De exemplu, unele cursuri includ rechizite, materiale de instruire, nu doar pregătirea teoretică și practică.

De la data de 1 iunie, la AJOFM Iași se primesc și se înregistrează cererile pentru șomajul tehnic, pentru luna mai 2020. Până în data de 22 aprilie 2020 s-au înregistrat 2.700 de solicitări de acordare a șomajului tehnic, aferent pentru aproximativ 17.000 salariați.

În Iași există compania InITinvest Consulting, de consultanță și servicii de training în diferite domenii (printre care și IT), care oferă cursuri de limbi străine (engleză, franceză), curs de operator devize de lucrări, curs operator introducere, validare și prelucrare date și altele.

Anul trecut această companie a contribuit alături de Modul de Dezvoltare Durabilă în cadrul proiectului CRAFT – Creșterea ocupării Forței de muncă din Regiunea Nord-Est prin măsuri inclusive – implementat de S.C. RU Europe S.R.L., la organizarea unor cursuri pentru persoanele fără loc de muncă. De exemplu s-a făcut un curs de patiser, la finalul căruia participanții au primit fiecare câte o diplomă și suma de 1.000 lei. Acest proiect a fost cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Statisticile arată că numărul de șomeri ieșeni este mare, s-a dublat comparativ cu luna ianuarie a acestui an. Dintre aceștia aproape 60% au doar 8 clase. De asemenea, 85% dintre ei locuiesc în mediul rural și iau indemnizație de șomaj.

 

Tinerii cu vârsta de până în 25 de ani sunt în căutarea unui loc de muncă, în oraș, în alte zone din țară, sau chiar în străinătate. Statisticile arată că tinerii au mai multe șanse de a se angaja decât alte persoane, care au vârsta peste 50 de ani. Femeile în general sunt cele care după terminarea școlii decid să se angajeze imediat. Unele găsesc joburi în afara granițelor țării, pleacă la diverse munci prin recomandare. Au rude în străinătate, care le ajută în găsirea unui job în alte țări ale Uniunii Europene.

Pentru alte categorii de vârstă, situația este mai complicată, pentru că în anumite domenii se preferă persoanele tinere. Comparativ cu anul 2019, în acest an nu prea există vreun motiv de optimism, din acest punct de vedere – al găsirii unui loc de muncă bine plătit.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro