Locuri de muncă la cules de căpşuni în Spania. Ce condiţii trebuie să respecte aplicanţii

Locuri de muncă la cules de căpşuni în Spania. Ce condiţii trebuie să respecte aplicanţii

Un număr 800 de locuri de muncă la cules de căpşuni în Spania, cu un câştig de 39,48 de euro pe zi, sunt disponibile prin intermediul mai multor agenţii judeţene de şomaj din ţară, iar cei interesaţi trebuie să figureze în baza de date ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate.

Locuri de muncă la cules de căpşuni în Spania. Ce condiţii trebuie să respecte aplicanţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O firmă din Spania care activează în domeniul agriculturii vrea să angajeze 800 de români la cules de căpşuni în zona Huelva, începând cu luna februarie 2015, în acest sens urmând să fie organizate selecţii în mai multe judeţe din ţară.

Locurile de muncă sunt disponibile prin intermediul mai multor agenţii judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din ţară, inclusiv cea din Vaslui, judeţul cu cea mai mare rată a şomajului.

"Una din condiţiile impuse celor interesaţi este înregistrarea în baza de date a AJOFM ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate. Actele necesare pentru a fi luaţi în evidenţă sunt o copie după actul de identitate cu o valabilitate de minim şase luni, adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie din care să reiasă că este apt de muncă, cazier judiciar şi curriculum vitae. Termenul limită de înregistrare a dosarelor este 15 ianuarie 2015", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.

Persoanele care vor fi selectate pentru a munci la cules de căpşuni în Spania vor câştiga 39,48 de euro brut pe zi, achitaţi o dată la două săptămâni prin transfer bancar. Cazarea este oferită de către angajator în schimbul achitării sumei de un euro pe zi. Transportul către locul de muncă este plătit de angajator. Perioada de probă este de 15 zile, timp în care atât angajatul cât şi angajatorul pot rezilia contractul. Dacă în perioada de probă decizia de reziliere a contractului aparţine angajatului, acesta va suporta din buzunarul propriu contravaloarea drumului de întoarcere.

Timpul de lucru este de şase ore şi jumătate pe zi, 39 de ore pe săptămână, împărţite în şase zile, a şaptea zi fiind liberă. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii, iar în decursul celor şase ore şi jumătate de lucru pe zi este prevăzută o pauză de o jumătate de oră.

Sursa: mediafax.ro


populare
astăzi

1 Adevărații șefi ai României, la ei e cheia...

2 O informație care dă de gândit...

3 VIDEO „Taci dracu' din gură, ești altă generație, nu vă suport” / Claudiu Bleonț și-a umilit fetița pe scenă

4 VIDEO Nicușor Dan a luat-o razna? Serie de gafe la dezbaterea de la TVR

5 Aceste lucruri se petrec în „curata” Germanie... La Amsterdam, unde abia poți respira pe anumite străzi din cauza „ierbii”, cum o fi?