Locurile de cazare disponibile pe Valea Prahovei au fost ocupate în proporţie de peste 80% în weekend

Locurile de cazare disponibile pe Valea Prahovei au fost ocupate în proporţie de peste 80% în weekend

Staţiunile de pe Valea Prahovei au fost extrem de căutate în weekend de turiştii veniţi să se bucure de zăpadă, locurile de cazare disponibile în Azuga fiind ocupate în proporţie de 100%, pe locul următor în topul preferinţelor clasându-se Sinaia.

Conform datelor postate, luni, pe pagina de Facebook a Asociaţiei pentru Dezvoltarea şi Promovarea Turismului (APDT) Prahova, pentru al doilea weekend consecutiv, capacitatea de cazare disponibilă în Azuga a fost ocupată în proporţie de 100%, fiind şi aglomeraţie la instalaţiile pe cablu.

Sinaia, extrem de cunoscută şi căutată pentru domeniul schiabil de altitudine, a avut un grad de ocupare de peste 80% în unităţile deschise în acest moment, turiştii care au optat pentru această staţiune întâmpinând probleme în a urca la Cota 2000 în condiţiile în care vântul a bătut cu putere, iar ultimul segment de telegondolă a funcţionat cu întreruperi.

"Buşteniul a fost o destinaţie căutată, cu un maxim de aşteptare la instalaţiile pe cablu de 6 minute. Astfel, a fost o alegere pentru turiştii care au ocupat 75% din capacitatea de cazare disponibilă în acest moment. (...) Totodată şi alte regiuni din Prahova au fost o alegere pentru turişti, astfel Câmpina a avut o ocupare de 90% din capacitatea de cazare disponibilă în acest moment. (...) O parte dintre turiştii, care au vrut să evite aglomeraţia din zona Valea Prahovei, au ales un obiectiv deosebit bazat pe conceptul: 'Cerul de sub Pământ' la Slănic. Au vizitat în Salina de la Slănic Supernova Planetarium, cel mai mare planetariu din România cu un dom de 16 m diametru şi proiectoare cu sursă de lumină laser şi rezoluţie 4K", precizează sursa citată. AGERPRES / (AS - autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia