Londra alocă 8,4 milioane de lire pentru un studiu despre efectele pe termen lung ale COVID-19

Londra alocă 8,4 milioane de lire pentru un studiu despre efectele pe termen lung ale COVID-19

Marea Britanie alocă 8,4 milioane de lire sterline pentru un nou studiu care urmează să analizeze efectele pe termen lung ale coronavirusului asupra pacienţilor, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii de la Londra, relatează Reuters.

Potrivit observaţiilor, noul coronavirus provoacă multe probleme de sănătate la unii pacienţi, dincolo de dificultăţile respiratorii imediate, iar faptul că unii pacienţi sunt asimptomatici face ca modul în care acţionează virusul să fie greu de înţeles.

"Pe măsură ce ne continuăm lupta împotriva acestei pandemii (...), învăţăm tot mai multe despre impactul pe care îl poate avea boala, nu doar asupra stării imediate de sănătate, ci şi asupra sănătăţii fizice şi mentale pe termen lung", a declarat ministrul sănătăţii Matt Hancock.

Ministerul Sănătăţii britanic a anunţat că 10.000 de oameni vor lua parte la studiu, care este condus de Universitatea din Leicester şi spitalele din oraş.

Vor fi prelevate ţesuturi pulmonare şi sânge de la pacienţi, care vor fi evaluaţi cu ajutorul tehnicilor avansate de imagistică, iar rezultatele vor fi folosite pentru a dezvolta noi forme de tratament personalizat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina