Londra obține o derogare de la ordinul lui Trump pentru britanicii cu dublă cetățenie și cei naturalizați

Londra obține o derogare de la ordinul lui Trump pentru britanicii cu dublă cetățenie și cei naturalizați

Marea Britanie a obținut duminică o derogare de la noile restricții cu privire la intrarea în Statele Unite pentru cetățenii săi naturalizați și cei care dețin naționalitatea uneia dintre cele șapte țări vizate de ordinul executiv al președintelui american Donald Trump, relatează France Presse.

Ministrul de externe britanic Boris Johnson a obținut această derogare în cadrul "convorbirilor cu guvernul american", explică ministerul pe site-ul său internet.

Pasagerii cu cetățenie britanică și cea a uneia dintre cele șapte țări vizate de interdicția de intrare în Statele Unite ale Americii (Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen) și care "se duc în SUA dintr-o altă țară", nu din cele șapte state vizate de această măsură, nu sunt afectați de ea, asigură ministerul.

Singurii britanici cu dublă cetățenie "susceptibili să fie supuși unor verificări suplimentare sunt cei care vin din una din cele șapte țări, de exemplu un britanic libian care se duce în SUA din Libia", precizează Foreign Office.

În fine, autoritățile asigură că toți britanicii "născuți în una din aceste țări" vor putea să meargă în SUA chiar și atunci când au plecat din Irak, Iran, Yemen, Siria, Libia, Somalia sau Sudan.

Decretul președintelui american a provocat indignare în întreaga lume. În Marea Britanie, premierul Theresa May a denunțat în cele din urmă textul, după ce a fost puternic criticată pentru că refuzase inițial să o facă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu