Lovitură de teatru! Un grup din USR pregătește a treia cale, o candidatură alternativă la Dan Barna și Dacian Cioloș

Lovitură de teatru! Un grup din USR pregătește a treia cale, o candidatură alternativă la Dan Barna și Dacian Cioloș

O grupare din USR urmează să lanseze marți, dimineața, la 10.30, în Piața Victoriei, ”a treia cale”, o candidatură alternativă la Dan Barna și Dacian Cioloș, au declarat pentru G4Media.ro surse USR PLUS.

Potrivit acestora, cel de-al treilea candidat ar fi senatorul USR de Brașov Irineu Darău, fost președinte al filialei. Darău ar fi susținut și de primarul Brașovului, Allen Coliban, de europarlamentarul USR, Nicu Ștefănuță, de deputatul USR Mihai Polițeanu, dar și de Cătălin Teniță, apropiat de Dacian Cioloș.

”Scopul acestei platforme este să blocăm formarea unei majorități absolute în Biroul Național de către Barna sau Cioloș”, au explicat pentru G4Media.ro sursele citate. Biroul Național este organul executiv al partidului, format din președinte și alți 24 de membri aleși de Congres

Platforma intitulată ”Împreună USR PLUS. Curaj pentru România” vorbește, între altele de o posibilă ieșire de la guvernare în contextul în care a trecut un an de guvernare și nici una dintre ”marile promisiuni de reformă” nu a devenit realitate.

”Ieșirea de la guvernare trebuie să devină instrumentul nostru de negociere și presiune pentru a reforma Romania, nu instrumentul de șantaj al PNL și UDMR asupra noastră. Pentru asta, însă, trebuie sa redevenim curajoși și să ne asumăm că prezența în Guvern nu poate fi decât instrumentul pentru a face reforme, nu scopul nostru. În absența reformelor dorite de noi, instrumentul trebuie schimbat și asumată opoziția activă și dură”, se arată în documentul programatic al platformei.

Congresul USR PLUS este programat la începutul lunii octombrie, însă sistemul alegerii președintelui este diferit față de cel al PNL.

Astfel, președintele viitorului partid rezultat din fuziune se va alege înainte de Congres, prin vot direct, de către toți membri partidului.

Se va vota electronic mai multe zile începând cu data de 15 septembrie. Dacă vor fi două turi de scrutin, întreg procesul ar trebui finalizat la 30 septembrie, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Până acum, și-au anunțat candidatura la șefia USR PLUS Dacian Cioloș și Dan Barna. Congresul partidului ar urma să aibă loc în data de 2 octombrie.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în …

5 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate