Lovitură de teatru!/Turcii anunță că, sub nicio formă și la niciun preț, nu vor vinde Rusiei drone Bayraktar

Lovitură de teatru!/Turcii anunță că, sub nicio formă și la niciun preț, nu vor vinde Rusiei drone Bayraktar

CEO-ul Baykar, Haluk Bayraktar, care e și ginerele președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a precizat cât se poate de clar că Turcia nu va vinde Rusiei drone Bayraktar TB2.

Potrivit agenției ruse Tass, care citează BBC, CEO-ul companiei turcești nu spune că Turcia nu va vinde drone TB2 Federației Ruse indiferent de cât oferă Moscova și a dat asigurări că producătorul Bayraktar Makina e de partea Ucrainei.

„Banii nu reprezintă o prioritate pentru noi. Niciodată scopul afacerii noastre nu au fost banii și resursele materiale iar prietenia și cooperarea noastră cu Ucraina se bazează pe mulți ani. Prin urmare, indiferent de câți bani ni se oferă, vom fi sinceri, nu există nicio posibilitate ca dronele TB2 să fie vândute Rusiei”, a precizat CEO-ul Baykar, Haluk Bayraktar.

Acesta a subliniat că producătorul militar turc e „complet de partea Ucrainei” și „nicio sumă de bani nu va știrbi cooperarea cu Ucraina”.

Amintim că Bayraktar intenționează să deschidă o fabrică în Ucraina, plan care a fost amânat de invazia rusă din 24 februarie, dar care nu a fost niciodată abandonat.

Dronele Bayraktar TB2 joacă un rol important în rezistența Ucrainei și deși Federația Rusă a doborât un număr mare de astfel de drone, Ucraina beneficiază de sprijinul total al Turciei în acest domeniu.

Faptul că Rusia e interesată de TB2 nu e niciun secret.

La finalul lunii iulie, președintele turc într-o întâlnire cu oficiali de rang înalt din țara sa, că omologul său rus, Vladimir Putin, i-ar fi cerut să înființeze o fabrică a companiei Baykar, pentru a produce drone de atac Bayraktar în Rusia.

Oferta lui Putin către Erdogan a avut loc în timpul ultimei lor întâlniri din capitala iraniană, Teheran.

În cele din urmă Rusia a fost nevoită să se reorienteze către drone iraniene. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /