Lovitură de teatru în Spania! Luis Rubiales refuză să demisioneze. „Aici are loc un asasinat social”

Lovitură de teatru în Spania! Luis Rubiales refuză să demisioneze. „Aici are loc un asasinat social”

Luis Rubiales a refuzat să demisioneze din funcția de președinte al federației spaniole de fotbal, după comportamentul său la finala Cupei Mondiale feminine de duminică, când a sărutat-o pe gură ​​pe atacanta Jenny Hermoso după victoria Spaniei cu 1-0 asupra Angliei. Mai devreme, el o urcase pe umeri pe jucătoare.

Luis Rubiales și gestul prin care și-a pus în cap toată lumea. Captură TV

În cadrul Adunării Generale Extraordinare, convocată la solicitarea federaţiilor teritoriale de fotbal din Spania, care s-au reunit în regim de urgenţă, după ultimele evenimente petrecute în timpul ceremoniei de premiere de la Cupa Mondială feminină de fotbal câştigată de echipa Spaniei, Luis Rubiales a fost clar: „Nu voi demisiona, nu voi demisiona. Aici are loc un asasinat social”, conform BBC.

Aplaudat la scenă deschisă de asistență

Rubiales și-a cerut scuze pentru sărut luni, înainte ca FIFA, organismul de conducere al fotbalului mondial, să deschidă proceduri disciplinare împotriva lui. El și-a cerut scuze vineri pentru că a ridicat-o pe umeri pe Jenny Hermoso în timp ce delegația Spaniei sărbătorea titlul mondial, chiar sub privirile Reginei Letizia și a fiicei ei în vârstă de 16 ani.

„Sunt gata să fiu defăimat pentru a-mi apăra idealurile”, a mai spus Luis Rubiales, care a adăugat. „Îmi cer scuze fără rezerve, dar nu merit această vânătoare de oameni pe care am suferit-o”, președintele federației fiind aplaudat în repetate rânduri în timp ce s-a adresat adunării. „A fost un sărut spontan. Reciproc, euforic și consensual. Asta e cheia. Este suficientă un sărut consensual pentru a mă scoate de aici? Voi lupta până la capăt”, a încheiat acesta.

Primul ministru îi cere demisia

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a spus că scuzele inițiale ale lui Rubiales „nu sunt suficiente”, iar al doilea vicepremier Yolanda Diaz s-a alăturat celor care îi cer să-și dea demisia.

Futpro, un sindicat care îl reprezintă pe Hermoso, a declarat că incidentul nu ar trebui să rămână nepedepsit, în timp ce jucătoarea de 33 de ani a spus că sindicatul îi va apăra interesele în această problemă.

Fotbalista de la Pachuca, care are 101 de selecții în prima reprezentativă a Spaniei, a declarat inițial pe Instagram că „nu i-au plăcut” acțiunile lui Rubiales, dar apoi l-a apărat într-un comunicat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat