Lovitură nimicitoare pentru clanul mafiot Gambino. 17 persoane din Sicilia și New York, arestate de FBI

Lovitură nimicitoare pentru clanul mafiot Gambino. 17 persoane din Sicilia și New York, arestate de FBI

Poliția italiană și FBI au organizat miercuri una dintre cele mai mari operațiuni împotriva clanurilor mafiote din Palermo și New York. Un număr de 17 persoane suspectate că aparțin sau ar avea legături cu afacerile necurate ale familiilor de temut au fost arestate.

Operațiune vastă a FBI și a poliției italiene FOTO Shutterstock

Conform CNBC, suspecții sunt acuzați de asociere mafiotă și extorcare, licitaţii trucate şi incendiere criminală. Anchetatorii au spus că ancheta care a dus la arestări a arătat că familia mafiotă Gambino din New York continuă să facă afaceri cu mafioții sicilieni, în special cu clanurile Torretta, Partinico și Borgetto din Palermo.

Anchetatorii au anunțat că au descoperit dovezi că mafioții americani au învățat de la „verii” lor sicilieni utilizarea unei abordări mai blânde, mai puțin violente, care includea solicitarea de taxe mai mici de protecție de la victime, astfel încât acestea să nu fie nevoite să ceară ajutrul autorităților. Anchetatorii au spus că traficul de droguri continuă să fie o afacere care leagă familiile criminale de peste Ocean.

Familia Gambino este una dintre cele cinci mari familii ale mafiei italiano-americane din nord-estul Statelor Unite, alături de familiile Bonanno, Colombo, Genovese şi Lucchese.

Operaţiunea s-a desfăşurat în mod simultan la New York şi în provincia Palermo.

Procurorii federali din New York au anunțat miercuri arestarea a 10 bărbați care ar fi aparținând sau sunt asociați ai familiei Gambino, precum și arestarea în Italia a altor 7 presupuși membri și asociați ai crimei organizate.

Procurorii au spus că arestările au făcut parte dintr-o operațiune coordonată cu forțele de ordine italiene, care i-au arestat pe cei șase inculpați în Italia sub acuzații care includ asociere mafiotă și infracțiuni conexe.

Liderul clanului, asasinat în faţa casei sale din New York

Deși la 14 martie 2019, capul clanului Gambino, Francesco ”Frank” Cali, a fost ucis prin împuşcare în exteriorul domiciliului său, în Staten Island, la New York, afacerile familiei sunt înfloritoare.

Cali (53 de ani) a fost împuşcat de câteva ori în faţa vilei sale din cartierul luxos Todt Hill, în jurul orei locale 21:20. Soţia sa şi copiii se aflau în casă, au declarat surse din poliţie pentru New York Post.

Atacatorul a demarat în trombă cu o camionetă albastră, după împuşcături.

Cali este primul şef de clan mafiot care a fost ucis în New York , după ce John Gotti a ordonat asasinarea şefului Gambino de atunci, Paul Castellano, în 1985, la restaurantul Sparks din centrul oraşului.

Până şi Goti a dat dovadă de mai mult respect,” a spus o sursă din poliţie, la acea dată. „A făcut asta în afara Manhattanului.”

Cali a fost transportat de urgenţă la Spitalul Universitar Staten Island, unde a fost declarat decedat.

O persoană care a apelat serviciul unic de urgenţă 911 a spus că a auzit şase sau şapte focuri de armă la faţa locului. Cali, originar din Sicilia, a devenit naşul de facto al clanului Gambino în 2015.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?