Lucian Anghel: Listarea Digi crește capitalizarea bursieră la peste 20 de miliarde de euro

Lucian Anghel: Listarea Digi crește capitalizarea bursieră la peste 20 de miliarde de euro

Valoarea totală a capitalizării companiilor listate pe piața reglementată a Bursei de Valori București va depăși 20 de miliarde de euro odată cu listarea Digi, a declarat marți Lucian Anghel, președintele operatorului pieței de capital.

"Piața de capital din România stabilește noi recorduri și face pași rapizi spre un nou statut devenind astfel mai atractivă, atât pentru companiile care vor să se listeze, cât și pentru investitorii care vor să-și diversifice portofoliu sau să facă primul pas spre piața de capital. Suntem convinși că listarea Digi va îndemna și alte companii antreprenoriale să urmeze acest model și să se listeze la bursă pentru accesul la capitalul oferit de investitori atât de necesari dezvoltării într-un mediu economic extrem de competitiv la nivel local și internațional", a spus Anghel, cu ocazia listării Digi pe bursă.
La rândul său, Ludwik Sobolewski, director general al BVB, a precizat că România este piața care are una dintre cele mai mari creșteri din Europa în acest an.

"Primul emitent din sectorul telecom vine la Bursa de Valori București ca urmare a unei operațiuni de piață de succes. Faptul că încep să intre la bursa companii din sectoare economice tot mai diverse și dinamice arată gradul de diversificare și de modernizare a pieței de capital românești. Cu randamente de peste 16% în doar patru luni, România este piața care are una dintre cele mai mari creșteri din Europa în acest an", a precizat Sobolewski.

Un număr de peste 23,9 milioane de acțiuni au fost inclusă în oferta Digi reprezentând 25,6% din numărul total de acțiuni emise de societate.
Digi Communications a intrat marți pe piața românească de capital, sub simbolul DIGI, după ce săptămâna trecută a anunțat că prețul ofertei a fost stabilit la 40 lei per acțiune.

'Numărul exact de acțiuni oferite a fost determinat drept 21.744.108, un număr de 17.348.822 acțiuni oferite fiind alocat tranșei investitorilor instituționali și 4.348.822 celei de retail. În conformitate cu opțiunea de supra-alocare, acționarii vânzători pot vinde 2.174.411 acțiuni suplimentare deținute de aceștia pentru a acoperi pozițiile scurte rezultate din orice supra-alocări efectuate în legătură cu oferta sau tranzacțiile de stabilizare a prețului', conform unei informări transmisă Bursei de Valori București (BVB).

Ofertanții au încasat 815 milioane lei, deși intenționau să obțină 1,218 miliarde lei. Oferta a fost formată din două tranșe, cea a investitorilor instituționali și cea de retail.

Tranșa Investitorilor Instituționali se adresa anumitor Investitori Calificați din Uniunea Europeană și din afara Statelor Unite ale Americii și, conform Regulamentului S și din Statele Unite, numai persoanelor considerate în mod rezonabil a fi QIB (cumpărător instituțional calificat, n.r.), conform Regulii 144A sau în temeiul unei alte scutiri de la cerințele de înregistrare din Legea privind Valorile Mobiliare sau în cadrul unei tranzacții care nu face obiectul cerințelor de înregistrare din Legea privind Valorile Mobiliare.

Tranșa Investitorilor de Retail se adresa persoanelor fizice sau juridice, altele decât investitorii instituționali.

În acest moment, capitalul social subscris al societății este compus din 65.756.028 acțiuni de Clasă A cu o valoare nominală de 0,10 euro fiecare, precum și din 34.243.972 acțiuni de Clasă B, cu o valoare nominală de 0,01 euro fiecare.

Digi Communications este acționarul majoritar al operatorului de telecomunicații RCS&RDS.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?