Lucrarea "Ţărăncuţă cu năframă albă" de Nicolae Grigorescu, adjudecată la 42.500 de euro

Lucrarea "Ţărăncuţă cu năframă albă" de Nicolae Grigorescu, adjudecată la 42.500 de euro

Tabloul "Ţărăncuţă cu năframă albă" de Nicolae Grigorescu a fost adjudecat, marţi, pentru suma de 42.500 de euro, la licitaţia "Mari maeştri ai portretului" organizată de Artmark în Capitală.

Între lucrările cumpărate la sume ridicate s-au mai numărat: "Primăvară" de Nicolae Tonitza, la 40.000 de euro, "Portret de ţăran" (Matei Rudaru) de Nicolae Grigorescu, la 28.000 de euro, "Portretul pianistei Cella Delavrancea" şi "Portretul lui Dimitrie Burillianu" (guvernator BNR între 1927-1931) de Eustaţiu Stoenescu, la 12.000 de euro, respectiv 9.000 de euro, "Tătăroaice" şi "Pariziancă" de Iosif Iser, la 6.000 de euro, respectiv 7.000 de euro.

Tot marţi, Artmark a organizat o licitaţie a colecţiei de artă decorativă Şt. G. care a cuprins obiecte de porţelan din celebre manufacturi europene, statuete japoneze din perioada Meiji, cristaluri de Bohemia, piese Art Deco şi Art Nouveau, vase din Orientul Mijlociu şi argintărie din mai multe ateliere ruseşti. Cele mai bine vândute loturi au fost un samovar pre-victorian din argint aurit (cca. 1793) la 6.000 de euro, un cabinet iberic din fildeş şi baga cu sertare secrete şi decorat cu scene de vânătoare cavalerească (sec. XIX), la 4.000 de euro, o statuetă decorativă din porţelan Volkstedt (începutul sec. XIX), la 1.400 de euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?