Lucrări semnate de Adrian Ghenie, vândute pentru mai multe milioane de lire sterline la Londra

Lucrări semnate de Adrian Ghenie, vândute pentru mai multe milioane de lire sterline la Londra

Două lucrări semnate de artistul român Adrian Ghenie s-au vândut la casa de licitație Christie's, din Londra, pentru suma de 2,2 milioane de lire sterline, în timp ce o altă lucrare a artistului a fost adjudecată la Sotheby's pentru peste 3 milioane de lire sterline, indică rezultatele publicate pe site-urile celor două case de licitații.

Lucrările "The Hunter (Study for Kaiser Wilhelm Institute)" și "Pie Fight Study" au fost adjudecate pentru sumele de 1,8 milioane de lire sterline, respectiv, 425.000 de lire sterline în cadrul licitației "Post War & Contemporary Art Evening Auction", organizată pe 7 martie.

O altă lucrare a artistului, "Self-Portrait as Charles Darwin" s-a vândut pentru suma de 3,25 de milioane de lire sterline în cadrul evenimentului "Contemporary Art Evening Auction", organizat miercuri, 8 martie, de casa de licitații Sotheby's. În cadrul aceluiași eveniment, a mai fost scos la vânzare un alt tablou al artistului, "Memories", estimat la 350.000 ? 550,000 de lire, însă deocamdată acesta nu și-a găsit cumpărător.

Joi, 9 martie, aceeași casă de licitații organizează "Contemporary Art Day Auction", eveniment la care participă trei lucrări semnate Adrian Ghenie ("Untitled (Study For Self-Portrait As Hitler", "Study For 'The Hunted' ", "Stalin's Tomb").

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?